Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
myslim ze se mu stat nic nemuze.. kazdopadne ja menila 2 krat denne ty vlozky…
Nevím, jak je to dlouho, ale do pár hodin by se to mělo projevit. Pokud se nic nestalo, tak si gratuluj a vložky do podprsenky měň vždycky při sprchování, pokud nejsou nasáklé dřív. Kojení zdar ![]()
Anonymní píše:
jsem si asi hodne dlouho zapomnela vymenit vlozku do podprsenky (takovou tu papirovou jednorazovou z DM) - byla nacucana mlikem, ktere uz bylo asi zkazene, protoze to fakt hodne smrdelo![]()
Tohle mě zaráží, já kojila do tří let cca do 1,5 roku jsem musela nosit něco v podprdě, abych neprotekla, ale automaticky jsem měnila po kojení či sprchování, případně i mezi, když jsem cítila, že „teču“ (kolikrát se mi spouštělo mlíko samovolně, když malá spala na balkóně a já si uvědomila, že už spí dlouze).
No ja si je normalne taky menim nekolikrat denne - problem je, ze si nepamatuju, kdy presne naposled jsem si davala nove vcera, ale doufam, ze pri vecernim sprchovani jsem je menila - a pak jsem mela jen jedny pres noc. Jsem jeste hodne nedospala z porodnice, tak jsem na to v noci v te rozespalosti proste zapomnela. ![]()
Tak to buď v klidu, nic se neděje. Mléko se prostě teplem rychle kazí, ale jestli jsi je měla jen pár hodin, mělo by to být v pohodě.
Jednou se mi zkazilo MM v lednici, hodinu po odstříkání! To byl puch
Od té doby MM neodstříkávam do mrazáku, nebudu riskovat, čim nakrmim dítko.
Nemyslím, že by to mlíko bylo zkažené..Mě upřímně mlíko přijde smradlavé tak jako tak, aniž by bylo zkažené…Každopádně mě se jednou stalo, že se mi ta vložka nějak roztrhla a měla jsem na bradavce takové ty krystalky z ní, no a samo jsem si toho nevšimla a malého přiložila…No a nic se mu nestalo..
Jinak já se teda sprchovala několikrát denně po porodu,po každém čůrání, abych na malého nepřenesla ty srágory, co ze mě šli a aby se hojil nástřih a při tom si vyměnit nezapomeneš…leze to teda do peněz, páč ty vložky stojí kolem 100,– a mě vydrželi 3-4 dny, ale na doporučení jsem začla dávat na doma do podprdy látkovou plínu a je klid, navíc cítíš, kdy už je proteklá a nedá ti to nevyměnit
U té vložky to kolikrát necítíš..
Ahoj,

potrebovala bych trochu uklidnit. Kojila jsem svoje tyden stare miminko a az pak jsem si vsimla, ze jsem si asi hodne dlouho zapomnela vymenit vlozku do podprsenky (takovou tu papirovou jednorazovou z DM) - byla nacucana mlikem, ktere uz bylo asi zkazene, protoze to fakt hodne smrdelo
Muze se miminku neco stat, kdyz pak teda olizovalo to prso, na kterem byla tahle stara zkazena vlozka?