Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, tak 2 skleničky nedávám, v poledne sní 125g příkrmu, pak asi tak za 2 hodiny už se hlásí o jídlo tak dostane 200 sunaru pak v rozmezí 2-3 hodin ovocnou přesnídávku, a pak večer v 19.00kaši. Časy jsou orientační záleží na tom jak dlouho spí a jestli jsme někde pryč, to pak většinou to ovoce vynechávám.
my jsme jely od začátku v domácím jídle plus občas skleničky.Ale do skleniček jsem si mrazila, takže ty porce vím. Malá snad během měsíce přešla z pár lžiček na 190 g skleničku. Prostě bych zkusila dát víc jestli sní tak ok, když ne, tak pak dát svačinu dřív, nebo nějakou křupku mezi tím. A neboj že by tě v roce snědla, ony ty porce už pak tak nahoru nejdou. Mě teď malá sní k obědu cca 250 g a někdy i o dost míň a to už hodně dlouho. A že je jedlík ![]()
Řekla bych, že má skutečně málo. Mně v té době prcek jedl běžně 200 g oběda. Pak to spadlo tak na 160 a posledni asi dva mesice je zase na 200 g. Mrazím domácí do skleniček, takže ty porce taky vím.
Ovoce sní kupovanou přesnídávku na dopo svačinu 150-160g (otvírám velkou (190 nebo 200g podle výrobce) skleničku a zbytek dojídá druhý den), nebo dva kelímky frutapury od Hami (opět zbytek dojídá druhý den, uchovávám v lednici).
Svačinu má cca v deset a mezi půl jednou-jednou má oběd, těch 200g.
Přidej jí ![]()
Já bych taky dodala pokud má hlad náš prcek sní taky víc než 125 ![]()
Toho staršího už si nevybavuju, ale mladší synek v sedmi měsících už zbodl k obědu střední skleničku, tzn. 200 g. Na sváču dostával strouhané jablíčko nebo ovocnou přesnídávku - co snědl, a to občas taky okolo 150 g. A cca po 3 hodinách to ještě zapíjel MM (to nevím kolik). Ale je fakt, že o oběd si říkal až tak okolo jedné druhé hodiny.
Takže jestli všechno zbodne a tobě se zdá hladová, tak zkus přidat na obědě.
![]()
Chci se teda zeptat- kolik a kdy vám jí vaše mimčo a co(jen tak přibližně)-abych tu naší breberku nějak neomezovala.
Dneska ráno 6h- 160ml UM(víc nechce), 9:15 190g broskvové přesnídávky(kupov)- 12:15- 125g špenát a bramborem(kupované) pak tak v 15:15 160ml UM(nevím, kolik vypije-ale nikdy to není přes 180ml a pak v 19:00 zase UM- asi taky 160ml.
Je to málo?
A ještě jeden dotaz- když kupuju třeba ten špenát s bramborem- můžu ten žloutek zamíchat do toho?
Díky
ahojky- potřebovala bych radu maminek, které zatím dávají jídla ze skleniček- masozeleninové příkrmy, přesnídávky dopoledne. Máme skoro 7 měsíční slečnu- je možné aby měla málo 125g dopolední svačny ovocn. přenídávky a v poledne 125g masozl. příkrmu. Vždycky mi přijde, že když má přijít další jídlo, tak je protivná a hrozně hladová. Dávaly jste třeba ty skleničky 2?