Rýma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
51
2.11.10 10:06

rýma

Potřebuju poradit, malá nemá rýmu ale ráno a večer tak nějak chrochtá, tak co mám dělat, jaké kapky nebo jaký přípravek mám použít. Malá má 3,5 měsíce. Nebo mám jít k doktorce? Dýchá normálně nosem, tak vůbec nevím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
2.11.10 10:11

Ahoj, já tohle řešila, taky mi přišlo, že malá chrochtá, byli jsme u MUDr. (byli jsme zrovna pozvaní na očkování do poradny), říkala, že to může být i tím, že se začalo topit, že je doma suchý vzduch, jinak byl prcek OK. Být tebou, nikam nechodím, zkus kapat Libenar nebo Vincentku, zvlhčuj vduch a zatím vydrž, uvidíš, jak to bude vypadat dál, ale věřím, že to nic nebude :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
2.11.10 10:13

Podle mě je to u miminek normální,pokud jinak nosem volně dýchá. Malá to taky dělala ale brzy to přešlo, nicméně preventivně na zvlhčení nosní sliznice večer po koupání stříknu Physiomer baby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
2.11.10 10:27

Úplně normální. Mně chrochtaly obě děti a doktorka říkala, že malá mimča mají ještě zúžené dýchací cesty, takže stačí malinký hleník nebo jen změna polohy a už začnou chrochtat. Když jí to nebrání v dýchání, neřeš to - občas stříkni Vincentku, Stérimar nebo něco podobného, spíš preventivně, ale časem se to samo upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
2.11.10 11:07

Ahoj, malá má zrovna rýmu a doporučení lékařky nám funguje: stříknout do nosíku mořskou vodu Stérimar (nebo jinou pro miminka), chvilku počkat, odsát (mám klasickou odsávačku do pusy), pak kápnout kapičky Nasivin pro miminka a znovu odsát hleny a malá i při největší rýmě půl noci spinkala. To samé jsem dělala před kojením, když moc chrochtala a prso pouštěla. A mimo rýmu sem tam stříknout jen ten Stérimar. Prý se nemá moc často, aby se zachovala „samozavlažovací“ funkce sliznice. Lepší je pověsit do ložnice prádlo nebo zvlhčovač vzduchu, odpařovač na radiátor…a kontrolovat a čistit nosík.

Příspěvek upraven 02.11.10 v 11:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
2.11.10 11:11

ahoj, pokud nemá nudle tak stačí nějaké ty kapičky nám se osvědčil Libenar, a na noc zvlhčit vzduch, mokré froté ručníky na topení stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí