Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, může mi někdo prosím poradit?
Syn 11mesicu má průjem už 4 dny že z něj jde jen voda, má opravdu hodně opruzeny zadeček bolí ho to i když si sedne. Zadeček neutirame ale oplachujeme vlažnou vodou. Nechávám ho běhat nahateho a na spánek mu dávám látkovou plenu. Doktorka mi nebere telefon a já bych mu chtěla nějak pomoct ![]()
Normálně jí a pije hezky a na dnešek spal asi jenom 3 hodiny pořád se kroutil a nešlo mu usnout ![]()
Nějaký rady a tipy jak mu to sklidnit a aby se mu to nějakým způsobem zalecilo? ![]()
No a davalas mu na ten prujem neco? Dietu ma? Cim ten zadek mazes?
@Lovemisa s takovym drobkem s vodovym prujmem bych uz byla u doktora. Je fajn, ze dobre ji i pije. Predpokladam, ze davas dietni jidlo. Na velke opruzeniny jsem mela doporuceny Cutozinc spray 10% (nemam vyzkouseno).
Na prujem doporucuji smectu, samozrejme dieta a na zadecek bepanthen. Pomohlo mi vzdy, mame dve deti,9 a 3 roky.Se smectou byl prujem za 2 dny pryc.
No tak já už bych s ním byla u doktorky - 4 dny průjem u tak malého už je dost - jinak proti průjmu Smectu, Hylac - nám doktorka dala při průjmu v roce nějaké sáčky rozpustné, ale už si nepamatuji, jak se to jmenovalo a bylo to pouze na lékařský předpis,
Dietu má, no jakýkoliv mazání mi odmítá že ho to začne hrozně vadit a pálit a bolesti mi u toho pláče
zkoušeli jsme i dětský pudr a to mu nevadí jen díky pudru usne aspoň na tu hodinu. Jinak přes den je bez plenky a vetrame
Na bolest dostal půlku paralenu
@Lovemisa píše:
Dietu má, no jakýkoliv mazání mi odmítá že ho to začne hrozně vadit a pálit a bolesti mi u toho pláčezkoušeli jsme i dětský pudr a to mu nevadí jen díky pudru usne aspoň na tu hodinu. Jinak přes den je bez plenky a vetrame
No tak kdyz je uz opruzeny tak samozrejme ze mu to zpocatku po namazani nebude prijemne ale to snad neni duvod nemazat? Kdyz se mi syn oprudil tak samozrejme taky plakal pri namazani ale za chvili to preslo protoze po chvili to masticka naopak zklidni a hlavne vyhoji.Po namazani jsem utesila ale rozhodne si syn v takovem veku neurcoval jestli mu namazu zadek nebo ne.Holt se neda nic delat a musi to vydrzet.
@Lovemisa píše:
Dietu má, no jakýkoliv mazání mi odmítá že ho to začne hrozně vadit a pálit a bolesti mi u toho pláčezkoušeli jsme i dětský pudr a to mu nevadí jen díky pudru usne aspoň na tu hodinu. Jinak přes den je bez plenky a vetrame
To vydrží, to namazání, ono to pomůže. Já osobně mám odzkoušenou kombinaci zasypat (klasický zásyp s azulenem) a lehce potřít (mám dobrou zkušenost s Bepanthenem a pak krémem od Little Siberica ten zelený pod plínku).
Jinak vzala bych ho k dr. klidně na pohotovost, když se nemůžeš dovolat, přecejen na takto malé dítě je to už dlouho. Držím palce
Čtyři dny průjem je hodně i u dospělého, doporučila bych pohotovost kvůli možné dehydrataci. Na opruzeniny všem vnucuju zásadně Avene Cicalfate Post Act, ono to ze začátku taky trochu pálí, ale neznám lepší krém. Přeju rychlé uzdravení
Tak ja opruzene dite koupala v odvaru z hermanku a pak mazala rybilkou, ta to zahojila hodne rychle. Ale musis primárně vyřešit ten prujem, dat smektu nebo tak neco. S tak malym ditetem bych spis sla uz k dr, 4 dny vodovy prujem je dost i pro dospeleho ![]()
@Lovemisa potírat černým čajem nebo fialovou vodou (už si neoamatuju jak se jmenuje)
Je to dlouho na něj to vím
neustále volám doktorce ale nic. Manžel je za hodinu doma z práce tak zkusíme doktorku na pohotovosti
(Jenže on na to mazání dokáže brečet i tři hodiny v kuse já chtěla aby mu to pomohlo že to vydrží ale tohle nejde) no uvidím co mi teda řeknou na pohotovosti ![]()
@jahuhudka píše:
@Lovemisa potírat černým čajem nebo fialovou vodou (už si neoamatuju jak se jmenuje)
Přesně, genciálka je na to nejlepší.
A pak přes to namazat rybilkou.
Nejlepší kombinace.
Mě teda zarazila ta půlka paralenu, to jsi dala ani ne ročnímu dítěti?