Jak dlouho nechat dítě doma?

Anonymní
11.2.24 11:34

Jak dlouho nechat dítě doma?

Dobrý den, mám doma dítě co chodí do 1 třídy, byla nemocná silné horečky 39 od středy večera do pátku, teprve v sobotu začla jíst oběd a trošku večere, stěžuje si jen že jí je blbě a bolí ji trošku svaly je bez horeček a nic jiného ji netrapí, moje otázka je jestli jit v ponděli k Dr kdyz nemá horečky? Ta řikala, když jsem volala v patek že když se to nezlepši ty horečky tak mame dojít, popř. kdy jí mám dát do školy? Měla zatím omluvené dva dny, myslím že rodič muže omluvit jen 3 dny. Všem děkuji za odpovědi a vaše zkušenosti. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65736
11.2.24 11:40

Rodič jako zákonný zástupce omlouvá absenci dítěte. Žádné 3 dny tam neplatí.
K dr. bych nešla, ale nechala ji doma ještě odpočívat aspoň do středy a pak se uvidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9301
11.2.24 11:41

Nemoc může rodič omlouvat, jak chce. Ty 3 dny jsou u rekreaci, výletů atp., prostě rodinné důvody, tam se pak píše žádost o uvolnění z výuky a ředitel ji nemusí vyhovět. U nemoci to ale neplatí. Pokud dítěti není dobře, logicky by nemělo jít do školy. Klidně bych ještě 2 dny omluvila a uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
11.2.24 11:44

Nechala bych ji doma do středy. Jestli musíš k doktorovi, tak bych tam s ní v pondělí došla, ale pokud by neměla teplotu, radši bych zavolala třídní, jak je to s tou omluvenkou, že nechceš, aby tam něco dalšího chytla. Je to prvňačka nebo v prváku? Přijde mi divné, že bych nesměla dítěti omluvit víc než tři dny. I když možná to tak taky máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6111
11.2.24 11:46

Horečky, bolest svalů a žaludek na vodě? Nebude to chřipka? S tímhle bych s návratem do školy teda týden počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66510
11.2.24 11:48
@mokkk píše:
Nechala bych ji doma do středy. Jestli musíš k doktorovi, tak bych tam s ní v pondělí došla, ale pokud by neměla teplotu, radši bych zavolala třídní, jak je to s tou omluvenkou, že nechceš, aby tam něco dalšího chytla. Je to prvňačka nebo v prváku? Přijde mi divné, že bych nesměla dítěti omluvit víc než tři dny. I když možná to tak taky máme.

Nemuze to tak mit nikdo, lekar nema povinnost psat omluvenky a skola to nemuze vyžadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22258
11.2.24 11:48
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám doma dítě co chodí do 1 třídy, byla nemocná silné horečky 39 od středy večera do pátku, teprve v sobotu začla jíst oběd a trošku večere, stěžuje si jen že jí je blbě a bolí ji trošku svaly je bez horeček a nic jiného ji netrapí, moje otázka je jestli jit v ponděli k Dr kdyz nemá horečky? Ta řikala, když jsem volala v patek že když se to nezlepši ty horečky tak mame dojít, popř. kdy jí mám dát do školy? Měla zatím omluvené dva dny, myslím že rodič muže omluvit jen 3 dny. Všem děkuji za odpovědi a vaše zkušenosti. :kytka:

Rodič omlouvá veškerou absenci, žádné “3 dny”.

A dítě ve stavu, jaký popisuješ, do školy fakt nepatří – dala bych nejdříve ve středu a to ještě kdoví, jestli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.2.24 11:52

Příští týden bych nechala doma. Učitelce bych dneska napsala zprávu na e-žákovskou nebo na e-mail a dceru bych omluvila, že stále není ok. Musí se vyléčit. Co se bude trápit ve škole, když není ok. Ještě nakazí druhé. Kde máte domluvenou písemnou komunikaci, tam bych ji napsala.
A k dětské bych nešla, když nebude mít teploty. A doma bych několik dní ležet nechala.
Nevím, čeho se tak bojíš. Pokud nejste rodina podporující běžně záškoláctví. Tak nemocné dítě pochopí. Učitelka není blbá a taky měla možná někdy děti. Tak to zná.

Příspěvek upraven 11.02.24 v 12:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44379
11.2.24 12:05

Nechala bych, dokud se nebude cítit dobře. Klidně do konce týdne.
K lékaři bych nešla, stav se zlepšil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
11.2.24 12:10

Ahoj, zní to jako chřipka a to není úplně legrace. I ta horečka se může vrátit. Pokud už se zlepšila, tak k dr nemusíte, ale doma bych ji nechala pořádně odpočinout a dolecit, klidně do konce následujícího týdne. V lékárně je možné koupit kombinovaný test na covid, obě chřipky a rs viry, tak jí ho můžeš třeba zkusit udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
11.2.24 12:16
@vokishka píše:
Nemuze to tak mit nikdo, lekar nema povinnost psat omluvenky a skola to nemuze vyžadovat.

Ted na to vysla pred par dny nova metodika od MSMT (po 22 letech :D ), kde v podezreni na zaskolactvi skola vyzadovat muze (pokud to ma ukotvene ve skolnim radu) a lekar povinen je (zavazne pripady, takze opravdu deti, co do te skoly prakticky nevlezou). Vychazi to ze zakonu o verejnem zdravotnim pojisteni - paragraf 38 („posudkova cinnost“). To jen tak na okraj.

Jinak samozrejme plati, co tu vsichni pisou. At se mala v klidu vyleci, nechat doma, staci napsat tridni ucitelce zpravu a pak omluvit, k doktoru netahat, pokud se nezhorsi :)

• Citovat
  • Upravit
6396
11.2.24 12:30

Nechala bCh ještě.
Já jsem tak neučinila, byla to chyba.
Syn měl horečky, nejedl, hrozně kašlal. Chytil to od mladšího. Po cca týdnu se zlepšil, horečky už neměl. Poslala jsem ho do školy, v pondělí kolem 11 volali, že nezvládl TV, je unavený a má horečku. Pak to měl ještě na týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
11.2.24 12:43

Nechala bych nejméně do středy doma, ať to doleží. U nás nikdo na omluvenky od lékaře nehraje, omlouvá vždy rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
11.2.24 12:50
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám doma dítě co chodí do 1 třídy, byla nemocná silné horečky 39 od středy večera do pátku, teprve v sobotu začla jíst oběd a trošku večere, stěžuje si jen že jí je blbě a bolí ji trošku svaly je bez horeček a nic jiného ji netrapí, moje otázka je jestli jit v ponděli k Dr kdyz nemá horečky? Ta řikala, když jsem volala v patek že když se to nezlepši ty horečky tak mame dojít, popř. kdy jí mám dát do školy? Měla zatím omluvené dva dny, myslím že rodič muže omluvit jen 3 dny. Všem děkuji za odpovědi a vaše zkušenosti. :kytka:

Rodič si může omluvit co chce, jen musí správně napsat důvod. Pokud chce na dovolenou, musí si zažádat o uvolnění. Pokud je dítě nemocné, tak jen napíše nemoc a šlus. Škola to pak řeší až při dlouhodobé absenci, případně, když je dítě při nemoci vidět venku atd. Je vhodné si dojít pro úkoly, abyste vše doma dohnaly, když už je jí lépe, ale ještě to není na návrat do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66510
11.2.24 13:00
@KerrisKate píše:
Ted na to vysla pred par dny nova metodika od MSMT (po 22 letech :D ), kde v podezreni na zaskolactvi skola vyzadovat muze (pokud to ma ukotvene ve skolnim radu) a lekar povinen je (zavazne pripady, takze opravdu deti, co do te skoly prakticky nevlezou). Vychazi to ze zakonu o verejnem zdravotnim pojisteni - paragraf 38 („posudkova cinnost“). To jen tak na okraj.Jinak samozrejme plati, co tu vsichni pisou. At se mala v klidu vyleci, nechat doma, staci napsat tridni ucitelce zpravu a pak omluvit, k doktoru netahat, pokud se nezhorsi :)

Ano, ono se to deje i ted, ale to je po domluve s OSPODEM, kuratorem a tak. Ne u beznych deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí