Jak dlouho schnou vlňáčky?

206
2.1.15 15:30

Jak dlouho schnou vlňáčky?

Ahoj, potřebovala bych radu zkušenějších :-)

Mám 4 měsíčního syna a používám papírové plenky. Ráda bych ale na noc používala vlňáčky, protože po všech možných pokusech jsem se vzdala možnosti, že bych přebalovala v noci. Vždycky to skončí tím, že se naprosto probudí a já ho potom hodinu uspávám, což třeba ve 3 ráno není ani pro jednoho příjemný. No a v počúrané papírové plence ho takovou dobu nechávat nechci.

Takže vlňáčky jsem koupila, péči o ně nastudovala, ale nějak si nejsem jistá jestli mi stačí jedny (pokud by se to osvědčilo). Uschnou během dne, tak abych je mohla večer zase použít? Všude se píše, že schnou dlouho, ale je to vždycky v souvislosti s praním, tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
2.1.15 15:37

Nerozumím, na noc mu chceš dávat látkovou plenku? nebo papírovou a přes to vlňáčky? Jestli je hodně čurací, tak látka se nacucá rychleji, než jednorázovka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
2.1.15 15:39

Jinak vlňáky, když jsou od látkové plenky navlhlé, tak za pár hodin uschnou, když se musí vyprat, tak potom schnou celkem dost dlouho, určitě tak 24hodin mi schly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
2.1.15 15:47

Látkovou a přes to vlňáčky. Není zas tak čurací, ale evidentně mu nedělá dobře být tak dlouho v jedné plence, ráno bývá docela opruzenej. Už jsem zkoušela několik značek plenek a různé krémy, ale nic to úplně nevyřešilo. Oni ty papírový přeci jenom nejsou vyloženě papírový, je to takový neprodyšný. A ve vlňáčkách by kůže měla dýchat nejvíc, tak jsem si říkala, že to zkusím. A když to taky nebude ono, tak holt budu vlňáčky používat jako svrchní oblečení, až začne lézt, alespoň ho nebude studit podlaha na bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
2.1.15 15:51
@Etcetera78 píše:
Jinak vlňáky, když jsou od látkové plenky navlhlé, tak za pár hodin uschnou, když se musí vyprat, tak potom schnou celkem dost dlouho, určitě tak 24hodin mi schly…

Jo, tak to je dobrý. Takže ráno dám větrat a večer znovu oblíknu. Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
2.1.15 15:55

@MalinaQ tak to jo, vyzkoušej a uvidíš. Já teda na noc používala jednorázovku, neměla jsem žádnou látkovou, která by celou noc vydržela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
2.1.15 16:01

No, na to jsem taky zvědavá, jak to ta plenka zvládne. Ale podělila jsem pár látkových plenek a vkládaček, tak to nějak nakombinuju a budu doufat, že to vydrží. Ale byl to docela šok, když jsem ho zkušebně zabalila, oproti papírovým má zadeček tak trojnásobný :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.1.15 16:27

@MalinaQ zajímavé, většinou se to dělá naopak - přes den látka na častější přebalování a na noc papírovka, v které je to dítě ve větším suchu. Ale uvidíš, třeba to bude vyhovovat. Pokud není ta vlna úplně moc mokrá, pročůraná nebo jinak odpudivá, tak stačí jen vyvětrat. Jinak po vyprání schne minimálně 24 hod.

• Citovat
  • Upravit
485
2.1.15 23:09

Po vyprání se nalanolinují a pak schnou fakt dlouho. Naposledy mi schnuly 3,5 dne, takže ze mě určitě při osvědčení doporučuju dvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
4.1.15 21:21
@MalinaQ píše:
Ahoj, potřebovala bych radu zkušenějších :-)

Mám 4 měsíčního syna a používám papírové plenky. Ráda bych ale na noc používala vlňáčky, protože po všech možných pokusech jsem se vzdala možnosti, že bych přebalovala v noci. Vždycky to skončí tím, že se naprosto probudí a já ho potom hodinu uspávám, což třeba ve 3 ráno není ani pro jednoho příjemný. No a v počúrané papírové plence ho takovou dobu nechávat nechci.

Takže vlňáčky jsem koupila, péči o ně nastudovala, ale nějak si nejsem jistá jestli mi stačí jedny (pokud by se to osvědčilo). Uschnou během dne, tak abych je mohla večer zase použít? Všude se píše, že schnou dlouho, ale je to vždycky v souvislosti s praním, tak nevím…

No, je to kapku neobvyklý postup, většinou se látkovky zkouší přes den a s PUL kalhotkami, které jsou snadné na údržbu. Látkování v noci je další level, když už člověk ví co a jak a jak dlouho asi plenka vydrží. A k vlňáčkům se někdo ani nepropracuje, ale to je asi hlavně dlouhým schnutím po vyprání a lanolinování. A když už to jdeš zkusit, nechceš zkusit látkování i ve dne? A jaké látkovky máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
8.1.15 14:17

@Merunka02 Tak víš jak je to s tím Daliborem a nouzí :-) Zkouším teda přes den s PUL kalhotkami a zatím dobrý. S vlňáčky snad konečně dnes zahájím proces impregnace a uvidím, jak to půjde v noci. Jinak mám obyčejné látkové plenky. Já mám všechno poděděný, kromě těch vlňáčků, tak jsem si říkala, proč to nezkusit no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
9.1.15 11:39
@MalinaQ píše:
@Merunka02 Tak víš jak je to s tím Daliborem a nouzí :-) Zkouším teda přes den s PUL kalhotkami a zatím dobrý. S vlňáčky snad konečně dnes zahájím proces impregnace a uvidím, jak to půjde v noci. Jinak mám obyčejné látkové plenky. Já mám všechno poděděný, kromě těch vlňáčků, tak jsem si říkala, proč to nezkusit no…

Máš pravdu, proč to nezkusit. A kdybyste nakonec celkově přešli na látku, tak si myslím, že je to dobrá volba. Jen se chci zeptat, ty obyčejné látkovky myslíš klasické čtvercovky? Pokud ano, přes den jsou fajn, ale moc si je ani s vkládačkami neumím představit na noc. Teda vlastně teď se dívám, že jsou malému 4 měsíce, tak to by možná i šlo. A chceš je dát na nějaký sklad (novosklad, na draka), aby v těch vlňáčkách držely (pokud to jsou vlňáčky natahovací). Kdyby tě něco zajímalo, klidně se ptej. Ale za mě látkovkám :palec:, tak se případně nenech odradit, kdyby to z počátku nefungovalo stoprocentně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
9.1.15 13:04

I s poděděnýma se dá udělat terno. Já jsem teda musela šupnout už asi ve 3m dceru do vícevrstvých (byla nonstop skoro u prsa, čůrala jak najatá), ale i ty jsem kupovala na bazárku od paní, která je měla na dvě děti. Měla jich 30 ks a vyšli mě na 1000Kč a paní mi k tomu ještě přihodila asi 3× svrchňáky a separačky.
Kdyby vlňáčky provlhaly, tak jsou málo nalanolinované (já napoprvé lanolinovala 2×) nebo už prcek čůrá víc, než plenka pojme. Kdyby to tak bylo, tak se dají dokoupit vkládačky a může se jet dál, popř. vkládačky ušít z froté ručníků (2 - 3 vrstvy nastříhat a sešít). Nejlepší vkládačky jsou bambusové, ty dávám na noc, pojmou nejvíc, ale taky jsou nejdražší, jedna stojí přes stovku (nová). To už se vyplatí podle mě koupit třeba ty vícevrstvé pleny, které víc sajou. Ale kolem roku už jsem k nim vkládačku na noc dávala taky.
Za mě je látkování super. Každý mě od toho zrazoval, jak je to pracný, jak se budu máchat v. ovnech, vyvařovat. Já začala s tím, že to vyzkouším a jen na doma, pak jsem je brala i ven, pak i na noc, k doktorce a teď jsme s nima zvládli bezproblémově i 3 dovolené. Ale i kdybys zůstala jen u látkování doma, tak je to super úspora peněz, prcek není v chemii, člověk má méně odpadu, no prostě samá pozitiva. Ale nejsem zapřísáhlá látkařka, když to nejde, tak proč si komplikovat život, dá se prostě jednorázovka.
Když budeš něco potřebovat, napiš. My už máme téměř odlátkováno, dcera má pleny už jen na noc, takže pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
9.1.15 14:43
@loja píše:
I s poděděnýma se dá udělat terno. Já jsem teda musela šupnout už asi ve 3m dceru do vícevrstvých (byla nonstop skoro u prsa, čůrala jak najatá), ale i ty jsem kupovala na bazárku od paní, která je měla na dvě děti. Měla jich 30 ks a vyšli mě na 1000Kč a paní mi k tomu ještě přihodila asi 3× svrchňáky a separačky.
Kdyby vlňáčky provlhaly, tak jsou málo nalanolinované (já napoprvé lanolinovala 2×) nebo už prcek čůrá víc, než plenka pojme. Kdyby to tak bylo, tak se dají dokoupit vkládačky a může se jet dál, popř. vkládačky ušít z froté ručníků (2 - 3 vrstvy nastříhat a sešít). Nejlepší vkládačky jsou bambusové, ty dávám na noc, pojmou nejvíc, ale taky jsou nejdražší, jedna stojí přes stovku (nová). To už se vyplatí podle mě koupit třeba ty vícevrstvé pleny, které víc sajou. Ale kolem roku už jsem k nim vkládačku na noc dávala taky.
Za mě je látkování super. Každý mě od toho zrazoval, jak je to pracný, jak se budu máchat v. ovnech, vyvařovat. Já začala s tím, že to vyzkouším a jen na doma, pak jsem je brala i ven, pak i na noc, k doktorce a teď jsme s nima zvládli bezproblémově i 3 dovolené. Ale i kdybys zůstala jen u látkování doma, tak je to super úspora peněz, prcek není v chemii, člověk má méně odpadu, no prostě samá pozitiva. Ale nejsem zapřísáhlá látkařka, když to nejde, tak proč si komplikovat život, dá se prostě jednorázovka.
Když budeš něco potřebovat, napiš. My už máme téměř odlátkováno, dcera má pleny už jen na noc, takže pohoda.

Ještě mě k tomuto napadlo, pokud chce člověk látkovat levně a chce bambusové vkládačky, je možné koupit bambusový flís či froté jako metráž a vkládačky si ušít. Třeba na http://sijemedetem.cz/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí