Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky, žila jsem v domnění, že jsem zakoupila kvalitní pleny - vyšší gramáž apod.
( http://www.veselepleny.cz/…00g-kiwi-4ks )
Dnes jsem je prala, než se mrňousek narodí, na 90 stupnu, extra vymachani v mydlovem slizu.. a vyndala jsem z pračky všechny pleny totálně zežmolkované.. máme žmolky po celém bytě
dost mě to zklamalo a ani nevím popravdě, jak se žmolků zbavit, plína je jii posetá, mám pocit, že už jen títmo se plena znehodnotila a to jsou sakra drahé pleny
… nestalo se vám něco podobného? libštátské mi toto neudělali… díky moc ![]()
Určitě se neznehodnotily, žmolky mají jenom vliv na estetickou stránku věci. Vzhledem ke složení to není nic divného, všechny moje bavlněné pleny mají žmolky, od čtverců po kalhotovky. Jen bych je příště neprala na 90.
Neměl by se tento materiál prát na 60? Jinak pořádně vyklepat, vzít odžmolkovačem, koupíš v každé galantérii ![]()
Žmolky jsou poslední dobou běžná věc nejen u dětského zboží. Tvoří se hlavně při ždímání- jsou pouze estetické, nemají vliv na funkčnost výrobku. Proč jste je prala na 90? Většina dětských věcí se pere na 60, oblečky už jen 40, protože víc nesnesou - je potřeba před praním zkoumat etikety.
Žmolky na funkčnost nemají vliv, ale jestli to budeš stále prát na 90, tak brzy k nepoužití budou.
Ještě jsem opravdu nepotkala takového cvoka, aby pral nepoužité věci na takové teploty.
Na etikete je 60 - 90.. a protoze peru ve slizu, tak jsem je napoprve vzala na 90 ![]()
teprve mimi cekam, tak jsem zelenac a se vsim se seznamuju, myslela jsem ze plenky i pak pouzite se perou vzdy na 90… kvuli mikrobum..
resp. jedine co jsem prala na 90 byly ty nove plenky, jinak jsem prala na 60 nove/pouzite vecicky.. 40 stupnu je na sliz nizka teplota…
diky za komentare, odzmolkuju a budu je uz priste prat na tech 60
lekla jsem se, ze jsem z toho vyprala hodne vlakem, ze uz nebudou tak save…