Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
AHOJ VŠEM KDO SATKUJI Prosím o radujak clony šátek vlastně vybrat Já Měřín 180cm a mám velikost 44. A ještě také Prosím o radu se značkou, mám 2mesicni mimco a začínám, vybrala jsem si hoppediz-ty barvy mě dostaly
je to dobra volba? oni dělají 4,6m a pak 5,4m. Tak který z nich? Nebo radši úplne jiný typ? Díky moc, už se v tom motám přes 2 týdny a už chci nosit ![]()
Ja hlasuju spis pro delsi, bud ten zbytek kolem sebe omotas nebo si ho nechas zkratit, s prilis kratkym neudelas nic. Ono taky zalezi na typu uvazu, kolik latky je na nej potreba. Hoppediz neznam. ![]()
Tak jsem si o nem pocetla a je to silnejsi satek, s dobrou nosnosti. Dle me to bude chtit trochu prace, nez se zanosi a nez se ho naucis radne dotahnout. Nicmene spatna volba to asi nebude. Zkus jeste mrknout na satky Storchenwiege a stranky www.nosenideti.cz
Asi bych už volila ten delší, případně u jiných šátků tu velikost 7 (minimálně 5m).
Hoppediz je šátek silnější, já si nejsem úplně jistá, zda bych do něj byla schopná navázat malý miminko, na ty mám šátky spíš tenčí ![]()
Jinak co třeba Nati? Měl by být podle všeho hned měkký a cena nelimitkových šátků je též příznivá. Jinak toho Hoppa bych se kdyžtak pokusila ulovit z druhé ruky, budeš ho mít už trochu zanošený a hlavně z druhé ruky se prodávají tak za půlku.
Jen že zrovna u toho Hoppedizu je docela sledovatelný vývoj k menší gramáži, šátky, které chodí teď už se nedají srovnávat s těmi o 5 let dříve. Kdysi to bývaly vážně deky dekovité, to už teď tak úplně není. Pořád to není pavučinka, odhaduji je tak na střed spíše k silnějším, ale rozhodně už nepatří k těm nejsilnějším. Tak jen pozor na to, protože i ty reference se prostě mohou lišit, když má jedna nosnice nový šátek a druhá třeba i z druhé ruky už nějaký ten rok starý.
Jinak já bych taky raděj vzala rovnou ten delší. Ideál by byl asi někde kolem těch 5,2m, ale takhle na dálku bych si nelajskla doporučit ten kratší, vždycky je lepší rezerva, která se dá přinejhorším kdykoliv ušmiknout, než šátek, kde člověk musí pokaždé vyšpatňovat každý centimetr ![]()
S těmi Hoppy je pravda, že už to nejsou takové deky…
Osobně mi s velikostí 44 stačila šestka. Sedmičku jsem využila minimálně, ale je fakt, že záleží na šátku…
Já mám Hopp Pune, ale to není zdaleka Hopp klasický, je to extra tenký, lehký a měkký šátek, pro nás s ročním synem už úplně nepoužitelný, dost klouže, je tak na miminka do 8kg, pak už úvaz hůř drží. Ale klasické Hopíky by snad měly být pořád spíš silnější. JÁ doporučuju Nati pruhy, cena super, mám Savanu, ve které nosím už od doby, co byl synovi měsíc, byl to náš první šátek a i dnes (13 měsíců, 11kg) je perfektní. Pak mám od nich ještě Nansei, ale ten tu snad běžně k sehnání není, a ten miluju taky
Takže za mě NATI.
Řešila jsem nedávno to samý…mám o dva cm míň než ty, ale jsem mohutnější než ty…koupila jsem Nati 5,2 a je mi akorát(3 měsíce mimino) a zkoušela jsem i na starším synovi (3,5 let) a v pohodě…
Díky moc. Chtěla jsem hoppa z druhé ruky ale nenašla jsem v té barvě- Lima. Jak dloho to trva než se zanosi? Koukala jsem na Nati je jich spoustu druhu. Který z nich?
Já jsem koupila ten obyč pruhovanej (né limitovanou edici)…5,2m vyjde na 1719,–
Tak všem díky, nakonec jsem se tedy rozhodla pro Nati, zítra snad konečně přijde tak poreferuji ![]()
@maurikaxx Ahojky, ráda bych se zeptala, jak se měří délka u šátků NATI. Jsou započítány oba cípy, nebo jen jeden? Díky. ![]()
Jinak, mám tedy ten 5,2 a je sice o něco delší, ale ten kratší by byl asi krátký. Je příjemný hned od začátku, není vůbec drsný jak se píše o nových šátcích. Jen jsem trochu zklamaná - malý v něm nechce být, chvilku to vydrží ale pak se začne vrtět, kroutit a nakonec šíleně ječet dokud ho nevyndám…
zvykne si, nebo holt není „šátkovací“ dítko?