Výběr nosítka, problém se zády

teresa20
21.1.13 20:13

poradte s výběrem nosítka

Ahoj, jdu si pro radu :)
Máme ani ne měsíční mimi, co se chce hodně chovat a nosit.. zatím nosím normálně na ruce, ale ač nemá ještě ani 4 kila, po několika dnech se mi ozvaly záda, že toto jako tedy ne :roll:
Takže uvažuju o pořízení nějakého nosítka, pomohlo by to? Alespoň by se nějakým způsobem ta váha mimi přenesla na záda rovnoměrně :think: Bohužel moc nemám čas na netu zkoumat jednotlivé typy, tak se ptám tady… existuje něco, v čem můžu nosit teď malé miminko a pak později i větší? Tak do jednoho roku? to už potom ne tak často, spíš příležitostně, výlety atd.. je mi jasné, že toto asi splňuje šátek, ale i něco dalšího? obávám se, že do šátku bych se asi nebyla schopná správně umotat :mrgreen:
díky za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14106
21.1.13 20:16

Beco má novorozeneckou vložku (mám doma, tak vím najisto), Manduca a Ergo tuším taky, tak v těch by to šlo.
A do šátku by ses nezamotala, pár sledování návodů na youtube a zvládla bys to. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
21.1.13 20:16

Co vim, tak Manduca a Beco maji novorozeneckou vlozku.
Ja na dceru zkraje pouzivala baby vak, od cca 5 mesicu nositko Liliputi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
21.1.13 20:17

@madi manduca :palec: já v ní malou nosím od 6ti týdnů doteď (10 měsíců) a v pohodě. Do 8 kg se nosí na břiše, pak už můžeš nosit i na zádech :) Lehce se nasazuje, akorát ta cena.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
21.1.13 20:18

Též doporučuji manducu, nosím jen vyjímečně, ale asi od 5 týdnů naší malé a je suprová :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.1.13 20:19

Tak jasně že by pomohlo :lol:
já bych koupila z druhé ruky elastický šátek, ten ti vydrží cca do půl roku, jen si ho omotáš a dítě tam vložíš. A pak bych ho poslala dál a koupila to české Kibi, to se mi fakt líbí, široký velikostní rozptyl, já třeba mám manduku, dítě mi do ní doroste tak v 5m a v roce už je malá, takže investice trochu na houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51

Já mám Manducu a jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190

Za mě teda doporučuju šátek. Úvaz se naučíš z netu, a když koupíš starší šátek, tak i výrazně ušetříš. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
21.1.13 20:33
@Gladys píše:
Tak jasně že by pomohlo :lol:
já bych koupila z druhé ruky elastický šátek, ten ti vydrží cca do půl roku, jen si ho omotáš a dítě tam vložíš. A pak bych ho poslala dál a koupila to české Kibi, to se mi fakt líbí, široký velikostní rozptyl, já třeba mám manduku, dítě mi do ní doroste tak v 5m a v roce už je malá, takže investice trochu na houby.

8o ja v manduke nosim aj mojho takmer 3rocneho syna 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
21.1.13 20:35

Máme Manducu, a vřele doporučuju, Babyvak a šátek u nás neprošel, Manduca na 100% :palec: Novorozeneckou vložku má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
21.1.13 20:36

Manducu znám, ale ta cena nic moc no :think:

@Gladys jak konkrétně se ten šátek jmenuje? vím, že jich je spoustu druhů.. nebo kdybys hodila nějaký odkaz, byla bych ti vděčná

a jak se v tom šátku nosí takhle malé mimi, musí se přidržovat rukou.. vím blbej dotaz, ale nevypadne z toho? :oops: nikdy jsem to u nikoho neviděla :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4637
21.1.13 20:37

Kup si pruzny satek, jednak tam muzes mimino dat do kolibky a druhak i na stojaka, kdyby mu kolibka nesedla. Elastik uvaze fakt kazdy. Doporucila bych ti znacku Moby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.1.13 20:38
@cuttysark píše:
8o ja v manduke nosim aj mojho takmer 3rocneho syna 8o

A zkoušela jsi někdy batolecí nosítko? já mám totiž obojí a když jsem musela starší dítě vzít na chvilku do manduky, tak jsem to teda sakra cítila na ramenou po chvíli, v batolecím jsem o něm skoro nevěděla :nevim:
Si myslím, že pokud investovat do nosítka, tak do takového, co má nejširší rozptyl a to manduka zkrátka není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.1.13 20:41

@madi přidržovat se nemusí, to je právě výhoda oproti například babyvaku. Když v tom nebudeš dělat stojky, tak ti ani nevypadne :jazyk: Klasika je Moby, MaM… Silně nedoporučuju Medley, jsem jako začínající prvomatka chtěla ušetřit a byl teda pěkně na prd, prověšovalo se to už po šestinedělí :roll:
Jinak mrkni se na youtube na uživatelku vonzino1, má tam návody na vázání a váže tam některé úvazy i s elastikem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
21.1.13 20:44

Medley je i uzky, preci jen ta sirka Mobyho (z elastiku mam zkusenost jen s nim) to mimino tak pekne ovine, zajisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí