Jak doručit výpověď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Poslat doporučenym dopisem s dodejkou. Budeš mot doklad nejen obtom, ze jsi dopis odeslala, ale i o tom, kdo a kdy jej převzal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mozna v tom moc stouram, ale co kdyz zamestnavatel bude tvrdit, ze v tom doporucenem dopise byl jen cisty papir?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musí Ti dát podepsanou kopii. Jinak doporučuji poštou doporučeně s doplňkovou službou dodejka. Když Ti to nechce podepsat vedoucí, co jeho vedoucí nebo na personálním? Ale nevím, jak to máte, chápu, že to všude nejde. Pokud by nebyla jiná možnost, tak to fakt poslat. Ale zaměstnavatel mi povinnost dát Ti potvrzenou kopii výpovědi. Jinak jedná protiprávně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sppo píše:
Mozna v tom moc stouram, ale co kdyz zamestnavatel bude tvrdit, ze v tom doporucenem dopise byl jen cisty papir?
Tak mu to soud asi moc věřit nebude…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shreya to by mě zajímalo…ráda bych tak skončila. Nicméně si myslím, že ostrouhám a skončím bez odstupného a budu ráda, když mě pustí na dohodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vymytí mozku
Nevím, kde na ty svoje úžasný rady chodiš, ale když tomu vůbec nerozumíš, tak možná bude lepší pomlčet, neplést ostatním hlavu a hlavně ze sebe neděla blbce, nemyslíš? Když by sis alespoň jednou otevřela zákoník práce, tak zjistíš možné důvody skončení pracovního poměru. Aby mohl zaměstnanec skončit pracovní proměr tzv. okamžitým zrušením, musí být naplněny důvody. Výpověď může dát kdykoliv a bez udání důvodu.
Pro autorku dotazu: výpověď musí být písemná, podepsána zaměstnancem a doručena zaměstnavateli. Postačí, pokud se dostane „do moci zaměstnavatele“. Doporučuji tedy výpověď doručit osobně, popřípadě doporučenou poštou. Odmítnutí převzetí výpovědi je v podstatě to stejné, jako by ji zaměstnavatel převzal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit