Jak dostat blechy z bytu ?

Anonymní
27.10.22 15:23

Jak dostat blechy z bytu ?

Ahoj holky, nemáte prosím někdo radu jak dostat blechy z bytu? Vzala jsem si kočku z venku kterou jsem chtěla zachránit hned jsem ji vykoupala a odblesila ale nepomohlo to a pes to chytil od ni též neustále je koupu dávám na blechy přípravky ale nevím jak je dostat z bytu pryč nevíte někdo účinné rady biokill nám nepomohl už nevím co dal někde jsem četla ze snad všude vysypat sůl a ze snad i ocet a naparovak nemáte někdo zkušenost prosím? Děkuji za vaše rady :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20898
27.10.22 15:42

Tvl zase koukám domácí travič. Biokill je pro kočky toxický, to sis ani neprecetla etiketu co? Jinak u veterináře pro pořádné přípravky jsi taky nebyla co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42092
27.10.22 15:55

Bravecto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
27.10.22 15:56

Nemá moc smysl na střídačku koupat a nanášet přípravky proti blechám. Kup u veterináře nebo v lékárně spot on nebo tablety proti blechám. Podívej se, jak dlouho působí (1 nebo 3 měsíce), to, co působí jen měsíc, aplikuj po měsíci znovu.
Nejvíc blech je v okolí, takže pravidelně a pořádně vysávat. Jestli je všude zablešeno, tak je dobrý sprej na okolí s růstovým regulátorem jako je S-methopren. Co se dá, vyprat na 60'C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
27.10.22 16:05

Dej spot on( pro kočky je jiný, pro psy také),vše vyper, usuš v sušicce a vystříkej rohy, kouty. Biokill je pro kočky jedovaty, tak zamez vstupu do vystříkané místnosti. Možná jim kup i obojky proti blechám, ať máš jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
27.10.22 16:32

Biokill je jedovatý pro kočky.
A pak… pomůže jedině spot-on, vše, co se vstřebává krví a v řádu týdnů se té krve nacucají i ty blechy, i nově vylíhlé, celé generace postupně pomřou.
Praní, koupání - zabije jen ty živé a jen část.
Základ je zabít je tím, co žerou - tedy spot ony nadopovat zvířata.
A pak počkat. Není to hned, když budu hodně pesimistická, do měsíce, do dvou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.10.22 17:04

Zvířatům obojek a zavolat deratizátora. A fofrem, než se blechy dostanou i do okolních bytů.

• Citovat
  • Upravit
1017
27.10.22 17:21

Taky jsme je měli od kočky. Stačilo jen prošvihnout trvanlivost protiblechoveho obojku a najednou jsme je měli všude… Chápu že šílíš. Taky jsem vyšilovala :wink:. Pak jsem zjistila, že se jich nejde zbavit hrozně rychle, ale pouze postupně a nějak jsem si na ně i „zvykla“ než zmizely. Podařilo se mi to takto 1. Kočce nový obojek Foresto, spot-on za krk vůbec nefungoval. 2. Vše co jde vyprat na 60 a více stupňů, 3. Neustále vysávat, alespoň 1× denně a sáček z vysavače vyhazovat po každém vysávání. NEBO kousek obojku Foresto odstřihnout a hodit do sáčku od vysavače (poradila mi veterinářka). 4. Neustále vytírat (alespoň jednou denně). 5. Kočičí pelech vyprat a vydezinfikovat samozřejmě… Blechy zmizely za asi 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
27.10.22 18:04

My kdysi hubili blechy snad ctvrt roku. Pomohla az nejaka dymovnice, odstehovat se z bytu na vikend a nechat to tam pusobit, pak vse co šlo vyprat na 60, no a museli sme vyhodit gauc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
27.10.22 19:40

Blechy jsme na kocce chytali, bylo to nechutný, ale funkční, zároveň strikat sprejem ( název už si nepamatuju), směla jen do obýváku, aby se to nedostalo dal, všechno hned prat - obleceni, pelisek, gauč jsem stříkala sprejem a ještě jsem nám koupila lux, který by měl hubit roztoče. Do dvou tydnu byly blechy pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
28.10.22 14:14

@Cenarius prosim vás co my tady mluvíte za nesmysly já tu kočku už nemám vím ze biokill nemohu používat při kockach tak si ty blbe keci nechte díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
28.10.22 14:17

@jannina1 kočku už nemám mám jen toho psa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
28.10.22 14:18

@Peta02 já u psa také vybírám jednu po druhé ale stejně i tak je to takové na prd vystříkam výmeju má pipetu vše a stejně nic otcem dělám postele koberce i ten naparovac mám který údajně má také pomáhat ale stále nic říkala jsem ze zajdu k veterináři pro radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
28.10.22 14:53

Co přesně používáš za přípravky a jak dlouho ten problém trvá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.23 11:12

Dobrý den,
Byli jsme dlouhodobě pryč a doma zůstal pes který měl volný přístup z domu na zahradu. Chodila ho krmit sousedka která si ničeho nevšimla. Ale jak jsme přijeli domů tak jsme zjistili, že je dům totálně zablešený. A to tak, když přijdeme domů okamžitě máme nohy osypané blechami :? Jak se tohoto zamoření co nejrychleji zbavit? Všem děkuji za jakoukoliv odpověď.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný