Jak dozdobit hrob kocourka?

Alisa25
1.3.15 16:39

Jak dozdobit hrob kocourka

Ahoj tak pomalu upravuji Karimu hrob. Zatím mám jen provizorium z pár křemelí. Přemýšlím nad pomníčkem. Byl by lepší z ploššího kamene a na něj kocourka namalovat a přetřít lakem. Nebo z osmirkované desky 25×30,nalepit fotku a dopsat jméno, překryla bych to nastříhanou eurofólií, nevím jak jinak to ochránit proti venkovním vlivům

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8996
1.3.15 16:43

Já bych mu tam dala chcíplou myš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
1.3.15 16:46

Co třeba dojít do kamenictví a nechat mu udělat náhrobní kámen tam? To ještě určitě nedělali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
1.3.15 16:47
I zemřelá zvířátka zaslouží úctu.
@Lynette píše:
Já bych mu tam dala chcíplou myš.
  • Citovat
  • Upravit
8996
1.3.15 16:48
@Alisa25 píše:

Tím myslíš tu myš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
A zcela jistě by neudělali…
@lleennttiillkkaa píše:
Co třeba dojít do kamenictví a nechat mu udělat náhrobní kámen tam? To ještě určitě nedělali…
  • Citovat
  • Upravit
7346

@Alisa25 Je mi to líto… :hug: Mám 3 kočky, taky mě to jednou čeká. Můžeš zalaminovat fotku…chvíli to vydrží, ale ne navěky, no… :nevim: Možná bych se zeptala ve fotoshopech, jak dělají třeba hrnky s fotkou, jestli by ti tu fotku neudělali na menší plochý kámen…pak ještě raději přelakovat několika vrstvama. A každý rok opakovat nátěr.
A zasadila bych mu tam nějaké kytičky, tulipány, krokusy a tak… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
@Alisa25 píše:

a co je na chcíplý myši neuctivýho? Já dávala na poslední cestu potkanům do krabice piškoty a mlsky, co měli rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.3.15 16:49
@Alisa25 píše:

to jo, ale všeho s mírou, já když pochovala prvního kocourka, zasadila jsem mu tam strom, lípu, už tam leží i dva pejsci a mají krásný stín a krásný strom. Náhrobní kámen v mých očích je uhozenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
1.3.15 16:51
@Alisa25 píše:
A zcela jistě by neudělali…

Já bych se došla zeptat, za zeptání nic nedáš. Jinak jednou za čas prodávají v lidlu takovou sadu, kterou můžeš vypalovat do dřeva, tak jedině koupit to, vypálit do prkýnka, přelakovat a každoročně ošetřovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044

@Lynette :roll: to sis mohla odpustit, pro někoho prostě někdy zvíře znamení více jako člověk, je to přítel a je jedno, jestli, kočka, nebo pes atd…nicméně, já bych to nedělala aby to vypadalo jako vyloženě hrobeček, nasadila bych tam později květiny, něco jako malou skalku a fotku nebo kámen bych nedávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
@terinka4444 píše:
to jo, ale všeho s mírou, já když pochovala prvního kocourka, zasadila jsem mu tam strom, lípu, už tam leží i dva pejsci a mají krásný stín a krásný strom. Náhrobní kámen v mých očích je uhozenost.

Každý to má jinak…myslím, že se neptala na uhozenost/neuhozenost, ale jak to udělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
1.3.15 16:52

Kytky tam mít bude, v březnu zaseju semínka a jak to půjde dát ven něco tam strčím. Jedna naše číča tam má oranžové lilie, je to už 5 roků a pořád dělají parádu. Její dceři jsem tam dala v létě žluté a oranžové měsíčky lékařské, na podzim macešky.

• Citovat
  • Upravit
69235
1.3.15 16:53
@SIMONA1234 píše:
Každý to má jinak…myslím, že se neptala na uhozenost/neuhozenost, ale jak to udělat…

no však jsem napsala v mých očích, náhrobní kámen pro zvíře v mých očích je uhozenost. Psala, že přemýšlí, tak třeba se zamyslí a usoudí, že náhrobní kámen pro zvíře ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.15 16:53

Když pominu to, že můj osobní názor na vytváření klasických hrobů zvířatům je negativní, tak třeba u nás je oficiální zvířecí hřbitov spravovaný městem s klasickými náhrobky, takže myslím, že kameníci už budou zvyklí na ledasco a klidně udělají náhrobek podle přání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný