Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
máte někdo zkušenosti s králičím záchodem? Hodně z vás mi radilo, ať si ho koupím, ale nevím, jestli by na to ten králík chodil.
A co dáváte do klece mimo ten záchod?
Děkuju za odpovědi ![]()
Náš králík se v záchodě rád vyvalil:) Ale už tam naštěstí chodí dělat potřebu. Dáváme tam Asan. Do klece dáváme hoblinky, i když jsem slyšela, že se to nedoporučuje
@nedelice1234 Králíci jsou šikovní, fakt se naučí na záchod
Já měla po celé kleci dřevěné pelety (takové granule slisované), a když začala pravidelně chodit do jednoho rohu, tak jsem tam dala záchod s těmi peletkami a do zbytku klece koberec.
My myslím máme záchod mimo klec určitě, ale jestli i v kleci si nejsem jistá… chodí na něj většinou na malou, bobkujou kudy chodí… ale jak je tonaši naučili nevím… a sem tam jim něco vyteče i mimo záchod, ale vyjimečně…
Podlahu má holou, jako WC má krabici z Ikei, je to k nějakému dětskému nábytku, nevím jak se jmenuje. Prostě obdélníková plastová krabice. Tam má kočkolit. Nic jsme ho neučili, dali jsme mu to rovnou takhle a chodil tam. Bobky bývají i mimo ale ty se zametou. Jinak má dřevěný domek-lehává na něm, kouli na seno, keram. misku na směs a kuličkovou napáječku…A na jaro na chystaný postrojem, zatím trénuje s dcerou doma ![]()
Záchod určitě doporučuji, ten můj se to naučil za jeden den. Nejdřív jsem ho nechala až se vyčůrá, to utřela papírovou utěrkou a tu počůranou utěrku pak dala do připraveného záchodu, kam dávám buď asan nebo peletky. Králík pak cítí to svoje čůrání
a vyčůrá se zase do stejného místa. A když je puštěný, stačí nechat otevřenou klec ať k záchodu může, on si tam sám skočí když potřebuje.
Příspěvek upraven 25.02.15 v 21:39
Jo a jeden záchod má i venku, pořád čůral do jednoho rohu taknjsme ho tam dali a chodí tam, i na velkou. Po bytě nebobkuje ![]()
Ja teda zachudek nemam staci mu kdyz mu dam do jednoho rohu vetsi mnozstvi podestylky on pak chodi tam a dokonce si to zahrabava tou cistou… jinak jsem mu do klece musela narvat naky hracky aby se nenudil kdyz musi bejt zavrenej to pak z nudy vyhazoval bobky ven ![]()
@arkadie - a ten koberec nezapáchá? Mě napadlo dát okolo záchodu seno, ale nevím, jestli je to dobrý nápad. Určitě jim nechci podlahu nechávat holou, protože byly moje holky doteď zvyklé na hobliny ![]()
Jo a v kleci maj kousky slámy… místy… a misku s jidlem, máme dva a zhruba po roce se začli nesnášet, tak dycky je jeden zavřenej a jeden venku… a ten „na svobodě“ může využívat přepravku ba cestováni jako boudičku a jeden si udělal pelíšek ze záchodu…
@Jitka79 - ten je krásný
a do hoblin okolo záchodu teda nechodí? A dali jste mu záchod hned, jak jste si králíka pořídili?
Naši to uměli, bylo to super, akorát ony si vyhrabávali ty pelety pořád ven, takže bordel byl i mimo záchod, tak záchůdek mají ale bordel mají stejně, ale je to způsobeno tím, že mladá se prostě nudila ![]()
Tak bejvák našeho borce vypadá takto. V záchodě má seno bez problému. Má holou podlahu a taky bez problémů. Všichni naši tři králíci to tak měli a nikdy nebyl problém. Jo a když jsme kdysi používali piliny bylo to na prd. Byl z toho bordel a tak, to seno je lepší.
@kaja00 tennas se takyporad nudil a delal bordel ale co ho pres den poustime ven tak se dost sklidnil na noc tam ma hracky ![]()
@Kriss Tina v našem případě to bohužel nejde, mám holky venku(jsou v takové stavební buňce na zahradě ) v králíkárně, ale děkuji ![]()