Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jak jiz nazev diskuze napovida… obracim se na chovatelky kocek s prosbou o radu. Mame zamluvene kote a obstaravame vybavu. Pro informaci nikdy jsem doma zadne zviratko nemela, takze jsem novacek. Kotatko bude abesinsky dlouhosrsty somalec a ciste domaci (ciste chovane v byte). Bylo nam doporuceno poridit nejaky domecek/prolezacku na ktere si bude moci ostrit drapky… Jake mate zkusenosti, ma v tom, ze neco takoveho poridime, nase sedacka a ostatni nabytek sanci prezit bez ujmy? Na co mame pri vyberu dat pozor?
@Agrion Nábytek šanci přežít má. Nemusíš mít úplně „domeček“, stačí škrabadla, co se třeba přidělají na zeď nebo položí n apodlahu. Moje kočky škrabadla jako škrabadla spíš ignorují a chodí si brousit drápy na kmen stromu, který máme pro tyto účely jako součást dekorace bytu.
Moje máti má sisalové škrabadlo s odpočívadlem, ale jedna její kočka stejně čas od času drápe koberec nebo pohovku…
Nicméně pokud si pořizuješ kočku, nota bene kotě, tak stejně počítej s možností újmy na interiéru (shozené květináče, roztržené záclony, chlupy, zatrhané ložní prádlo, podrápaný nábytek, nablito, v nejhprším případě i něco očůráno).
My máme jednopatrové škrabadlo a kočka ho používá a ještě zvažuju o pořízení takového toho škrabadla na stěnu. Nábytek a sedačka má šanci přežít, ale chce to kotě vyhnat vždy když si začne brousit drápky a dát ho ke škrabadlu aby se to naučilo. Naše kočka nechává nábytek na pokoji jen jsem si hned nevšimla, že si brousí drápy o ratanový koš na prádlo a už se to nedaří odnaučit.
@Svistice Tak to ja s tim pocitam… mame 2 male deti… takze sem tam neco shozene, rozbite, pocmarane, poblite a nebo ocurane mne nerozhazi ![]()
Jenze deti hlidam a kote bude doma pres den, kdyz jsme v praci, samo… Chlap mi brouzda po internetu ale zatim vse, co splnuje jeho pozadavky ( pry kmeny maji mit prumer vetsi nez 10cm, stabilita atd.) vychazi pekne draho ![]()
My mame neco podobneho co sem dal robin154 a uzasny. ty „misticky“ tam mame dve, domecky taky dva a jeste takovou rourku
je az ke stropu ze se vzepre a ani se nehne. kocky ho milujou.
@Agrion třeba by to šlo přichytit ke stěně, aby to bylo stabilnější.
@Agrion my meli puvodne metr vysoke skrabadlo, v roce kocicky jsme poridili tenhle strom. a parada ![]()
My máme pro naše dvě kočky toto. Je to plně využito, strom je přišroubovaný ke zdi, takže nemůže spadnout. A hlavně kočky se můžou schovat před dítětem ![]()
@jalisca Presne to vcera chlap na netu vybral
Tak doufam, ze se kocourovi bude libit a hlavne, ze po nem nepolezou deti ![]()
@jalisca píše:
@Agrion my meli puvodne metr vysoke skrabadlo, v roce kocicky jsme poridili tenhle strom. a parada
Krása!