Jak léčit růžovku

132
1.11.17 03:58

Jak léčit růžovku

Ahoj holky uz od malicka trpim ruzovkou a nevim jak se toho zbavit neznate nejaky rady nebo dobrej kryci make up
Muze mit i po mne miminko ruzovku?? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
131
1.11.17 05:38

Teda nechci být hnusná, moje maminka jí má vlivem stresu a nejde s tím nic už udělat leda, že nebude pomalu nic jíst… No mamce se to stádium sźastavilo změnu práce, kde nemá stres.. Za ty peníze navíc jí to nestálo. A růžovka není genetická, já se sestrou takové probémy nemáme. Co ti řekl dermatolog v jakým jsi stádiu? Já osobně bych na takovou pleť zádný makeup necpala, ale když už by to muselo být, zašla bych do lékárny pro vichy (sice drahá značka, ale za to nejlepší řešení pro ne úplně super pleť)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6108
1.11.17 05:45

@MartinaTru s tou genetikou si nejsem až tak jista ;) tchýně jí má, všechny její tři sestry také a jejich maminka ji mela take.. tchyni teda vyskocila az pozdeji (50let) po rakovine prsu.. jinak druha polovička na to take trpi, ale jen jemne zadne bolaky krvacejici jen ruzove mapy… sestřenkam se růžovka neprojevila ale za to trpi strašně na akné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
1.11.17 05:50

@taketik tady asi bude otázka jestli se s tím člověk fakt narodí nebo jí onemocní v průběhu let právě vlivem stresu atd… Vlivem stresu můžeš onemocnit mnoha nemocemi avšak nejsou genetické.. Jestli to příjde, tak to příjde, ale osobně si to nemyslím. Mámě to zjistili také až teď kolem 50ky, celý život měla jinak pleť docela pěknou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6108
1.11.17 05:52

@Babylu1 viz co jsem psala k MartinaTru… jinaj tchýně bere vždy 4 měsíce silná antibiotika, pak ma 4 mesice pauzu jde na odber krve a zase 4 měsíce antibiotika… zalezi teda v jakem stadiu to mas ale tchýně v hrozném má samé boláky, a už se jí deformuje kůže na nose jako by zcvkává jsou to jizvy.. co se týka rady kosmetiky Vichy za me vyhozené peníze ;) když to vidim u ní.. kožařka napiše vždy mastičku co namíchájí v lékarně. Jediné co si kupuje v lékarně je make-up nedráždí tolik… jinak vždy se to zhorši po sladkém, tučném a celkově nezdravém jídle. Jo a samo i alkohol ma spatny vliv..Ale když je období 4 měsícu co ma Atb ma to o 90% lepsi. Každý večer si u tv čistí asi 15 minut pleť, ráno to samé a kdyz to ma v tom akutním stavu neoplachuje vodou.. Voda jí to vysušuje a zhoršuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6108
1.11.17 05:53

@MartinaTru to ano ale jak pisi ma to cela rodina dedi se to tam z generace na generaci.. jeji sestry to meli od mala jen tchyni to propuklo po nemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6108
1.11.17 05:58

@MartinaTru viz odborná literatura:
výskyt onemocnění :
Růžovka postihuje obě pohlaví, častěji však ženy po 30. roce života. Typickou pacientkou je čtyřicetiletá žena světlé pleti, jejichž příbuzní trpí stejným onemocněním. Nejvyšší výskyt je mezi 40 – 60 lety. U žen se příznaky růžovky častěji objevují na bradě a tvářích, zatímco u mužů je častější postižení nosu, včetně jeho chronické formy – květákovitého nosu. Vzácně se objevuje u dětí a tmavě pigmentovaných jedinců (Korejců a Afroameričanů). Rodinný výskyt poukazuje na podklady v genetické dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí