Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky.
Dneska jsem odhodlaná uklidit a roztřídit všechny ty papíry, protože když něco hldám, není to k nalezení:D Jenomže já vůbec nevím jak to mám roztřídit
Jako mám na mysli paragony, záručáky a tak, to mám zatím v krabici na skříni. Ale potom mám různé smlouvy o úvěru, technické průkazy, manželovy zkoušky z práce a tyto věci. Ale kam s tím?? Jako do té krabice k paragonům to dávat nechci, jedině mě napadá to dát všechno do další krabice? ale to nebudu mít moc roztříděné
A to co zatím nikam nepatří je v lince a něco v obývákové stěně, takže to hledání pak taky vypadá ![]()
Tak jak to máte vy? Těch papírů je furt hromada ![]()
Ahoj, já mám na papíry doma takovou malou skříňku a tam jsou všechny důležitý věci - smlouvy, pojistky, paragony, rodný a oddací listy - všechno v různých deskách
V deskách v šuplíku a zbytek po krabicích ve skříňkách v obývací stěně ![]()
Šanon - muž, žena, dítě, byt a v tom eurosložky - v jedné vícero papírů dle typu/okruhu
My? Pracovnu máme celou šanonů - každé má své místo. Šanon nadepsaný „pojistky“ a v tom lepítka podle toho, o které pojistky jde, pak šanon „auta“, „byt“ aj. Takže přesně vím, kam sahám, když něco hledám. Ale u nás je to silně pracovní deformace.
Máme tam hodně šanonů právě i s prací, stejně roztříděné.
Každopádně je to hodně přehledné a pohodlné na orientaci i použití, dokonce i zařazování.
Máme 2 šanony a tam si to zatřizuje manžel sám, jen jednou za čas mu v tom udělám pořádek, když něco nemůžu najít.
Zasuvku, v ni zavesny slozky a vsechny papiry roztrideny. Asi by to chtelo trezor, ale ten jeste nemame.
@soleile popíši náš systém ![]()
napřed rozděleno na dvě hromádky - moje a partnerovo,
pak jednotlivá hromádka rozdělena dále na práci, školu, školení, úvěry, banka, recepty, jednotlivé byty, paragony, záručáky… atd
a pak jsem to dali do jednotlivých šanonů - těch úzkých, když je v jednom toho více tak je to vždy rozepsáno na hřbetě a odděleno třeba barevných papírem
Máme pořadače, v nich normální fólie, na foliích lísteček s tím, co tam je. A takhle má vše své místo. Máme 6 šanonů - dům, auta, já, manžel, děti a ostatní smlouvy, záruční listy - paragony třeba z obchodu a větších nákupů mám v krabici vedle šanonů - a všechno je bezpečně uchované daleko od dětí
.
@soleile Já mám klasické kancelářské šanony, jeden má manžel, tam jsou jeho pojistky, rodný list, všechny vysvědčení, techničáky od auta a motorky a prostě vše jeho. Druhý mám já, uplně stejně. Další mám k baráku, tam jsou smlouvy, pojistky, záručáky k těm velkým věcem, jako bojler, kamna, elektornika atd. A zbylé záručáky ( jako od kalhot, bot a takových těch drobností )mám v krabici.
Mam sanony a tam mam vsechny smlouvy k plynu, elektrine, vse kolem auta atd. Pak mam druhy sanon, tam mam pracovni veci, certifikaty, pracovni smlouvy a tak. Pak mam jeste suplik, kde mam diplomy a desky s jiz neaktualnimi smlouvami, vyplatni pasky a tak. Ale stejne v tom mam prisernej bordel, nove veci hazu do toho supliku jako ze se to casem uklidi.
No jdu ti poradit, že to dávám vše do šanonu, ale právě jsem včera strávila x minut nad hlednání ŽL..prostě ho asi nemám
tož tak ![]()
Já mám na takové ty pracovní smlouvy, vysvědčení, apod. normálka šanony a v tom eurodesky, ale třeba záručáky máme v šuplíku. ten už se nám poslední dobou začíná ale přeplňovat, nevím kde se to teda vše bere
tak asi budeme muset pořídit něco šikovnějšího. Potřebovala bych taky nějakou pracovní deformaci, protože v práci v tom mám podobný trochu čurbes. ale nejpřehlednější mi přijdou ty šanony.