Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Ajda111 nejlepsi bude sehnat si stetoskop a poslouchat srdíčko, i když se mimčo vrtí, tak to jde dobře slyšet. Seženete možná i v lékárně nebo zdravotnických potřebách za cca 150 korun. A ještě bude mít dítko výbavu, až si bude hrát na doktora
Stačí 15 vteřin a vynasobit čtyřmi a hned víte minutový tep. Paní doktorka je teda zvláštní ![]()
Ano, přesně jak píše @Saarka_O A paní doktorku bych hned vyměnila. ![]()
@Saarka_O @Anitramm Super, to mě nenapadlo, moc děkuji. Ano doktorku mám v plánu změnit, ale nikde nemají teď volno, bohužel.
jako říct mi doktorka, že mám měřit tep a zároveň neporadit, jak to udělat, to je dobrej střelec ![]()
Taky bych zkusila stetoskop, za pár korun z lékárny, měřit 10 nebo 15 vteřin a pak násobit.
@Ajda111 nezkoušela jsi jen přiložit ruku na hrudníček? U malého miminka bys mohla cítit srdíčko přes hrudník.
@Ajda111
tak hlasuju pro stetoskop. A proč ho máš měřit? A co máš dělat s naměřenými hodnotami Ti někdo řekl?
@BellinkaX to by mě taky zajímalo proč ho má zakladatelka měřit. Ale moje kolegyně z práce takhle měla měřit tlak a tep kvůli betablokátoru, který byl nasazen na hemangiom. Ale dítko bylo trochu starší, snad kolem roku. A byly na nasazení i nějaký den hospitalizovány.
@Lucka1111 píše:
@BellinkaX to by mě taky zajímalo proč ho má zakladatelka měřit. Ale moje kolegyně z práce takhle měla měřit tlak a tep kvůli betablokátoru, který byl nasazen na hemangiom. Ale dítko bylo trochu starší, snad kolem roku. A byly na nasazení i nějaký den hospitalizovány.
No jsem zvědavá na odpověď.
Já si tak umím představit tvoji variantu, nějaký kardio problém, léčbu Ventolinem (tohle tipuju v tento čas nejvíc) ale hlavně mě zajímá jaké hodnoty má řešit a jak…jestli jí to někdo vysvětlil… ![]()
@BellinkaX @Lucka1111 Má hemangiom pod ouškem a máme brát propranolol, 2 dny jsme byly v nemocnici a teď mám kontrolovat tep, nesmí klesnout pod 90.
@Ajda111 a v té nemocnici také neporadili jak měřit? Já bych zkusila tu ruku na hrudníček, pokud to nebude cítit tak fonendoskop.
@Lucka1111 Právě, že ne, ani mě v tu chvíli nenapadlo se zeptat. Už jsem pro něj byla, rukou jsem právě vůbec nic necítila ![]()
@Ajda111 též jsme brali propranolol
tak držím palce, ať brzy zabere