Jak mít znovu nadýchané peřiny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
288
24.10.12 09:24

jak mít znovu nadýchané

Ahoj holky, možná trochu blbý dotaz, ale tak:
Loni před vánoci jsme si koupili nové peřiny v Interspaaru od dormea. Dají se secvaknout ze dvou peřin (slabší a teplejší), byli krásně nadýchané a teď po necelém roce použivání už jsou to spíš jen takové placky. Nemáte někdo zkušenost jak je znovu „nadýchat“. Měli by být z dutého vlákna a měli by jít prát i v pračce. Jen se toho trochu bojím. Máte někdo zkušenost co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
316
24.10.12 09:48

Nemám sice peřiny od Dormea, ale nějaké neznačkové, z dutého vlákna a jak píšeš, po nějaké době se hlavně z polštářů stanou placky.
Nejdřív jsem se snažila je všelijak naklepávat, načechrávat a pak, když nic nepomohlo, tak jsem jeden zkusmo vyprala a hodila do sušičky.
vytáhla jsem ho krásně nadýchaný… ovšem za nedlouho byl opět placatý.
Tak jsem se naštvala, vytáhla opět staré, péřové polštáře a kašlu na nějaké roztoče atd. Doma jsme v tom spávali celé dětství a žádný roztoč nás při tom nesežral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
24.10.12 09:50

Jde to dobře v sušičce. jsou na to takový speciální hrbolkatý balónky, který to prádlo (peřiny, péřové bundy..) „nadýchají“
Jestli nemáš sušku, zkus to donést do čistírny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
24.10.12 09:52

My máme peřiny a polštáře nějaké německé značky, bylo to celkem drahý, ale zase dormeo to není. Dlouho jsem měla strach to vyprat, pak jsem se odhodlala, hodila jsem to normálně do pračky a vypadaj jak nově koupený, nádherně čistý, nadýchaný, voňavý, paráda :-) Pokud máš velkej strach, tak zkus vyprat třeba jen jeden polštář a uvidíš, ať to neriskuješ celý.

• Citovat
  • Upravit
288
24.10.12 10:16

No zakoupili jsme už nějaký speciální tenisáky na praní peřin, tak to zkusím asi s nima. Snad se jim nic nestane:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
24.10.12 10:30

Ahoj, my máme peřiny i polštáře z dutého vlákna z Ikey. Letní peřiny už sedm let a teplejší na zimu tak tři roky. Všechno peru normálně v pračce v podstatě každý měsíc a jsou pořád takové jaké jsme je koupili. Vůbec se neboj to vyprat, ono se tomu nic nestane :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný