Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminky, otázka jen tak pro odlehčení, jak moc dbáte o své děti? Myslím o ty, které nechodí do školky a jsou spíše v kočárku? Záleží vám na tom, co mají na sobě? Já mám dcerku - 21 měsíců, módu mám hrozně ráda, má pár fakt krásných kousků v šatníku ( kabátek, větrovka, ušanka, legíny, botky ), ale třeba jsou to věci, které jí obleču fakt jen tak 1× za týden, když jdeme někam do města, nebo k někomu na návštěvu, ale jinak lítá v hadrech z druhé ruky, mám ale štěstí v tom, že má kámoška má přesně o rok starší holčičku, takže spoustu věcí odkupuji od ní. Nevím co bych dělala, kdybych všechno musela kupovat nové, nebo přes bazárky a platit za poštovné, je mi hrozně líto za hadry na tak malé děti utrácet, když z toho tak rychle vyrostou. Něco jiného je pro děti školkové a školou povinné, ale když jdeme ven, nestačím se divit, v čem ty mamky posílají děti na pískoviště, na prolejzačky a pak se jenom chytají za hlavu, že jsou špinavé.
Já neříkám, že moje děti chodí jako burani, ale poslat dítě v soupravě adidas na písek mi přijde trochu ujetý.
Jaký máte na to názor vy?
Já soupravu adidas považuju za teplákovku, tak proč ne na písek? ![]()
Jinak oblékám normálně a pohodlně, dost oblečení z Tesca CA apod.
Jak kam jde. Tady davaji deti i v ryflich do skolky. Ja ne. Malaa teplaky nebo leginy. Na doma totez a kdyz se nekam jede tak kalhoty nebo ryfle a ty „lepsi“ veci.
@terulína píše:
Já soupravu adidas považuju za teplákovku, tak proč ne na písek?
Jinak oblékám normálně a pohodlně, dost oblečení z Tesca CA apod.
No jasný, ale na písek by mi jí přišlo prostě líto, ale chápu, že každý máme jiný rozpočet a někdo si to může dovolit, nám i když peníze zbydou, tak stejně za ně koupím radši něco potřebnějšího…
A F&F mám také ráda a moc, někdy se tam dá nakoupit fakt výhodně. ![]()
@Mamculina v adidasce na písek klidně ale dcera na písek nechodí a tepláky měla párkrát jako mimino, tepláky odmítá a co neni růžové vlastně taky
, ta má hadrů na rozdávání, jen než si vybere kalhotky
stačí kapka vody na tričku a už to dává dolů
![]()
@viky23 Já mám hrozný problém na malou ryfle dostat, má celkem nohy do X a šoupou se jí o sebe kolínka, takže ryfle jí vadí, ale legíny a tepláčky v pohodě. Jen s legínama mám zkušenost, že má hned prošoupaná kolena… ![]()
Já si dávám hodně záležet na tom v čem mém dítě chodí. Kupuju vše nové, ale spíš Tesco, Kik, Pepco… HM a podobné značky spíše občas.
Viděla jsem už i na bazárku prodávat spodní prádlo, to je humus. Jinak ať si dělá kdo chce co chce. Já jsem mladá a jsem ráda, že moje dítě má hezké oblečení. Ale pohodlnost je na prvním místě!
Řekla bych, že dítě oblékám „obyčejně“. Rifle a tričko (mikuna, svetr, či bunda) třeba do města, na písek, na lítačku, nebo na pobyt ve školce tričko, tepláky, atd. Věci z bazárku, nebo nějaké levnější. Nevyžívám se v nijakých extra kouscích, samozřejmě na větší příležitost nemám problém koupit něco „slušnějšího“, ale značky nekupuju ![]()
@Markéta80 Kolik jí je? To má po mamince, nebo???
Já mám dcerku teda docela pohodovou, jediné co nesnese jsou ryfle a kšiltovka. Jinak jí to je šumák, naštěstí. ![]()
@Mamculina můj dvouletý syn odmítá nosit cokoliv jiného než tepláky a punčocháče. Džíny má jedny a dávám mu je přes odpor jen občas. Jinak asi 15 triček převážně z Lidlu, pár svetrů a mikin. Jsem dost minimalista, špinavé oblečení vůbec neřeším a slušnější šatník budu řešit nejspíš až s nástupem do školy. Dřív moc nevidím důvod.
A já zrovna patřím k těm maminkám, co posílají děti na písek „vyfiklé“. Mám ráda módu a tak se prostě vyžívám v tom, jak své děti obleču. Starší syn (3 roky) velká špindíra není, takže úplně v pohodě…a když se umaže, tak se umaže…vyperu. Samozřejmě v bílém ho na ten písech neposílám…vše tak nějak s rozumem.
@roomci No jasný, tak pokud to bereš tak, že když se umaže, nebo se to oblečení zničí, tak v pohodě, ale na tom písku měla nějaká mamina dítě komplet v adidas hadrech, včetně botiček a pořád ho jen pucovala, nepouštěla na klouzačku a tak, tak mi toho dítěte bylo docela líto. ![]()
Pro malyho mam obleceni obyc na doma, lepsi na hriste, do skolky a par hezkych kousku, kdyz nekam jdem. Chodi v platakach, jeansech, teplaky ma jen do skolky na hrani nebo na doma. Kupuju skoro vse v CaA, Lidlu
Uz dite nemam v kocarku, takže pokud jdeme někam do obchodu, oblecu rifle.Kdyz jdeme na hriste, tak teplaky, mam jich hodně z Kiku a CA.Kdyz jsem mela prcka jeste v kocarku, pak jedine teplacky ci leginy kvuli pohodli.Jako uplne male mimco jsem pouzivala jedine dupacky, nikdy jsem nedavala takove to dospelacke oblečen. Znackove a kvalitní kupuji boty, kvuli spravnemu vyvoji nozicek, ale za zbytek veci je mi lito utracet, když vidim, ze nove triko je hned nevypratelne spinave. ![]()
Já malé spíš ladím barvy a samozřejmě, když někam jedeme, dám jí šatičky. Jinak má bodýčko, punčošky a tepláčky, pokud jsme doma. Moc oblečení nekupuji, hodně jsme podědili, ale taky občas neodolám v F&F.:) Dostal mě manžel, když mi posílal fotku malé, který dal na barevné bodýčko takové barevné šatičky, s tím, že byla zima, tak jí přioblíkl. Přišlo mi to strašně roztomilé.:) Těm dětem je to totiž jedno, hlavně aby to bylo pohodlné.