Jak obléct nemocné dítě?

18.4.15 16:03

Jak obléct nemocné dítě

Hezký den maminky, prosím vás o radu. Malá má už třetí den horečky nad 38. Četla jsem, že by při teplotě mělo být dítě spíše méně oblečené, aby se nepřehřívalo. Jak dítě obléct na noc? Dávám ji do pytle a pak přes ní přehodím ještě deku, protože se do ní ráda zachumlá. Dělám to špatně? Jak dopomoci k tomu, aby horečka klesla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3157
18.4.15 16:10

A kolik je malé? Nad 38 ještě není nic strašného, to u dítěte tak nějak začínám vnímat že má teplotu. Záleží kolik teda má nad 38. A zahřívat se fakt nemá, dala bych pytel nebo deku a nějaké lehké oblečení, ale to záleží na situaci, syn třeba ted mval 40 horečky a aby se mohl „chumlat“ tak spal jen pod povlečením bez deky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33176
18.4.15 16:16

@lžička kávová Kolik je dceři? Syn byl vždy v overalu na spaní, s teplotama spal s námi v posteli, přes něj jsme měli jen lehkou fleesovou deku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.15 16:20

Děkuji za odpověď, je jí sedm měsíců. Opravdu teplota není tak hrozná? Já už se začínám strachovat. Ale doktorka nic nezjistila a ani já na ni nic zvláštního, kromě únavy a nechuti, nepozoruji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33176
18.4.15 16:25

@lžička kávová 38 není zas taková teplota u sedmiměsíčního dítěte, zvlášť, pokud je jen unavená a nejí. Důležité je, aby pila. Teplotu můžeš snižovat antipyretiky (já teda dávám až tak od 38,5 a pokud má teplota tendenci růst).
Ale asi bych jí teda tolik na spaní „nenavlékala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
18.4.15 16:29

Overal a pak už bych dala už jen tu deku, aby se teda mohla chumlat. Jestli doktorka nic nezjistila, tak bych to asi viděla buď na šestou nebo ně lezoucí zub. Teplota v takové míře není hrozná.

• Citovat
  • Upravit
6499
18.4.15 16:52

Overal by mohl stačit a do pytle určitě ne, klidně ať se odkopává, pokud máte doma teplo. Moje děti spí při teplotě v pyžámku bez ponožek, aby mohlo tělo vydávat teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43053
18.4.15 17:16

Hele kdyz ma teplota tendenci stoupat, nebo se udrzet, tak tim, ze dite malo obleces, aby se ochlazovalo, ho docela dost trapis - proste je mu zima. Pokud teplota klesa, tak je lepsi obleceni mene, protoze tehdy je decku subjektivne horko a snaze se tak teploty zbavuje. Takze pokud nedavas paraleny, tak ji alespon doprej teple obleceni, at alespon nedrkota zuby, kdyz uz je ji jinak urcite taky blbe.

ja bych sahla na ruce - kdyz jsou teple az horke, tak to znamena, ze telo se uz chce teploty zbavit a umoznila bych mu to. Pokud jsou ruce studene az ledove, tak dite teplotou setri, snazi se ji udrzet.

Příspěvek upraven 18.04.15 v 17:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
18.4.15 17:17

Spíš záleží jakou teplotu máte v místnosti, kde spí. Když měl malej horečky, tak jsem to s topením nepřeháněla ani přes den. Kde spí je tak 19-20stC a na spaní měl body s dlouhým rukávem a overálek. Přikrytý slabou dekou, ale on se odkopává, takže spí většinou odkrytý. Pytel a ještě deka se mi zdá hodně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43053
18.4.15 17:20

Jinak teda nevim, jak mate silnej pytel, ale zadnej muj pytel neni ani ze ctvrtiny tak silnej, jako nase perina - takze na pytel jeste prikrejvam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
18.4.15 17:58
@Pudloslava píše:
Hele kdyz ma teplota tendenci stoupat, nebo se udrzet, tak tim, ze dite malo obleces, aby se ochlazovalo, ho docela dost trapis - proste je mu zima. Pokud teplota klesa, tak je lepsi obleceni mene, protoze tehdy je decku subjektivne horko a snaze se tak teploty zbavuje. Takze pokud nedavas paraleny, tak ji alespon doprej teple obleceni, at alespon nedrkota zuby, kdyz uz je ji jinak urcite taky blbe.

ja bych sahla na ruce - kdyz jsou teple az horke, tak to znamena, ze telo se uz chce teploty zbavit a umoznila bych mu to. Pokud jsou ruce studene az ledove, tak dite teplotou setri, snazi se ji udrzet.

No jasně, takhle je to správně jak píše Pudoslava.. Když má děcko studený ruce, tak klidně přikrývám, protože to teplota leze na horu a teplo tomu dítěti většinou není, spíš má zimnici.. A pak jak už je děcko horký tak to už nepřikrývám.., pak třeba srážím zabalením zápěstí do kapesníku namočenýho ve vlažné vodě (+ Nurofen atd.) @lžička kávová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
18.4.15 18:20

@Pudloslava Souhlasím.

Lžička kávová: Řídit se musíš podle teploty rukou a nohou. Pokud jsou studené - dát teplé oblečení, přikrýt a zahřívat. Pokud jsou teplé nebo horké - dát lehké oblečení a chladit. Samozřejmě se to může v průběhu dne a noci měnit.
Subjektivně jí může být i při horečce dost zima a lehkým oblečením bys to zhoršovala. To platí i naopak. To právě poznáš podle teploty rukou. Podle toho se zařiď a ne podle toho, co dělají ostaní.

• Citovat
  • Upravit
81526
18.4.15 19:44
@Pudloslava píše:

Jsem rada ze to nemusim datlovat. Souhlas.
Nic univerzalniho nevymyslis. ve fazi vzestupu zachumlat, pri poklesu odkryt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.15 20:27

Díky všem za rady. Zdá se, že teplota klesá. Každopádně dnes jsem dala pod deku. Uvidím, jak ji bude zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková