Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dcera v září nastupuje do první třídy, pomalu začínám přemýšlet, co budeme muset dokoupit…
V čem chodí vaši prvňáčci? Džíny? Připadají mi nepohodlné
, budou asi hodně i na koberci atd…
Navíc je Majda jak žížala plus kilometrové dlouhé nohy, takže takové ty „džegíny“ má buď o kus větší v pase, nebo v pase OK - ovšem délka do půl lýtek.
Ono i ty džíny má prostě v pase velké, když to stáhnu těma gumičkama úplně, tak to vypadá blbě ![]()
Mno, takže ideálně bych prosila rovnou odkaz na nějaké pohodlné kalhoty pro žížalky.
Nebo se snad budu muset vrhnout k šicímu stroji ![]()
Dík ![]()
Dlouhou zizalu mam taky a chodi v dzinach. Kdyz je teplejc, tak v leginach, popr.+sukne.
Naše žížala ve druhé třídě (143cm, 28kg, ruce a nohy až na zem) nic jiného než rifle nechce
ovšem sehnat je, to je úkol pro pátrací četu. Když už se úlovek podaří, nosí je denodenně, až na tom koberci ve škole prošoupe kolena!!! ještě, že máme šikovnou babičku, která je schopná stvořit originální záplaty, které rifle spíše vylepší, než že by vypadaly jako záplatované
nicméně ano, riflím se šoupou kolena pekelnou richlostí. Záleží, co je ochotna tvá dcera nosti - možná legíny a nějaké delší halenky, svetříky.. to ovšem naše sportovně založené dítě na sebe nikdy nevezme, tudíž rifle nosíme do roztrhání (doslova) a pereme pouze večer, yba ráno byly suché ![]()
@Pipet mám tedy kluka, ale přes léto plátěné kalhoty, přes zimu džíny. Jeho spolužačky nosí tuniky, šaty, sukně - pod to elasťáky ![]()
Fuj, rYchlostí, ne rIchlostí, to ne já, to počítačový šotek!
@Pipet mmchdm, kluk v první a druhé třídě prošoupal cca 2-3 kalhoty měsíčně.. Neskutečný ![]()
Tak koupit pásek nebo kšandy
Ale naprosto tě chápu, obě děti mi ze všech gatí padají, v pase by mohly přijmout podnájemníka.
Ale připojím se k dotazu na maminky školních dětí, dáváte dětem do školy v zimě punčocháče? Ve školce se převlékly do tepláků, ale to ve škole nehrozí. A když půjdou ráno do školy „bez“, tak jim bude zima, naopak „s“ jim bude vedro ve škole ![]()
Moje vychrtlina nosí taky džíny nebo manšestráky. Teď bych jí ráda koupila nějaké lehčí plátěné kalhoty ale to už se asi nevyrábí
Všude jen džíny a kraťasy ![]()
No já nad tím taky přemýšlela.. Jako teď předškolák jde do školky- podzim zima.. podlékačky, oteplené kalhoty.. jak se to dělá ve škole?, Přece tam děti neběhají v punčochačích a nebo už se to nedává?, ALe zase jenom rifle, to mi přijde jako zima.. Jako je to dopředu, já vím
ale tak jsem nad tím přemýšlela..
@Jahru Puncochy jsem davala. Prostor na prevleknuti v soukromi nehrozilo, takze je mela. A nikdy si nestezovala, ze by ji bylo horko..Ona jim ucitelka ve tride docela dost vetrala, aby ji tam neusinali a neztraceli pozornost ve vydychanem vedru, takze asi dobry..
@Jahru dcera je hrozně zimomřivá, takže dávám v zimě pod rifle spodky, ne punčochy, ty nesnáší. ale sportovní spodky jsou v pohodě, trochu hřejí, trochu větrají, oblíkají se líp než punčocháče..
@kvaček normálně jen rifle - mít pod tim punčocháče, tak se v té škole uvaří.. a kdyby sundal rifle, budou se mu smát ![]()
@Jahru Punčocháče ne, ve škole je přetopeno, že i v těch riflích je vedro. Bydlíme kousek od školy tak za tu chvilku neumrzne. My teda punčocháče ani nemáme, na ven má zateplená kalhoty. Max.pod ně legíny, ale do školy nee…