Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Rive píše:
Prosím tě neuč ji, že v tom v čem se lítá po venku a po horách se taky chodí do školy a podobně, ty kostkované kalhoty jsou mor.
Prostě ji kup nějaké normální kalhoty.
Souhlasim. Decka v teplakach ve skole jsou
@kjhui dcera nosi rifle. Ale ona nenosi sukne. Jinak bych byla i za leginy treba s tunikou, nebo sukni.
Co vidím u nás ve třídě - a i naše holky - nosí většinou různé druhy elasťáků (i pevnější - teplejší - design riflí apod.), je fajn, že jsou pružné, netlačí při dlouhém sezení, což některé rifle teda takto příjemné nejsou.. (k legínám přece můžou být ladící ponožky, navíc různé tuničky, sukýnky, delší trika apod. - s krátkým tričkem mi osobně připomínají spodní prádlo, takže do pasu bez sukně já osobně je holkám nedávám, ale najdou se i takové spolužačky, co takto chodí normálně..)
kostkované sportovní kalhoty a šusťáky běžně do školy u nás fakt nenosí žádná holčička (občas se v kostkáčích objeví nějaký kluk, ale ti nosí z 99% rifle)… holky by mi v tom ani nešly ![]()
Tak holky nevim, ale klukovi je davam, kdyz maji ve skole nejakou akci typu plavani, čarodějnice, atd.
Já co koukám, tak se nosí kde co, rifle, takové ty barvené plátěné kalhoty jsou fajn, leginy, sukně a punčochy, ale v těch sportovních kostkacich sem teda snad žádnou holčičku neviděla.
když už tak je nosej kluci.
Ženy děkuji, to jsem potřebovala slyšet.. já tak ze zvyku bouchám objednávku jako každý rok, když se mi děcka vytáhnou.. asi jsem natvrdlá.. nerada bych holku zesměšnila
Nechala bych to na dítěti, co bude chtít nosit, co mu bude pohodlné. Pokud je zvyklá na kostkované kalhoty, tak bych ji kvůli škole nepřeučovala na nepohodlné džíny apod.
@kjhui
v poho, nakup jí fakt spíš ty legíny.. jsou dnes fakt už moc pěkné, silnější i tenší a taky se dají koupit už za pár kaček
takže jich může mít hafl a obměňovat
na zimu pak určo i rifle (za nás jedině s elastenem)…
Asi budu za exota
ale ja hledim na pohodlnost a funkcnost. Sedet v riflich cely den je teda opruz. Skola neni divadlo, deti tam neposilam aby vypadaly reprezentativne. Oblecou se hezky, kdyz je ve skole napr divadlo, predstaveni. Dalsi kapitola je druzina, kde se deti valeji v piskovisti, hraji micove hry, lezou na prolejzky… Takze u nas holka ma casto leginy a delsi triko/ tuniku, nebo strecove kalhoty, kluk nosi platene nebo i kostkace, nosi i sportovni kalhoty z funkcniho materialu.
@kjhui kostkované kalhoty do školy opravdu ne. Syn mi je nosí akorát na školní výlety nebo sportovní akce. Holka bude nosit legíny a delší tuniky přes zadek z lindexu. Nebo tričko a pohodlné džíny
@Hrnekmleka píše:
Asi budu za exotaale ja hledim na pohodlnost a funkcnost. Sedet v riflich cely den je teda opruz. Skola neni divadlo, deti tam neposilam aby vypadaly reprezentativne. Oblecou se hezky, kdyz je ve skole napr divadlo, predstaveni. Dalsi kapitola je druzina, kde se deti valeji v piskovisti, hraji micove hry, lezou na prolejzky… Takze u nas holka ma casto leginy a delsi triko/ tuniku, nebo strecove kalhoty, kluk nosi platene nebo i kostkace, nosi i sportovni kalhoty z funkcniho materialu.
Když jdou děti s družinou ven, tak se převlékají ![]()
Tady nejde o to, aby vypadaly jak ze žurnálu, spíš o to, že by se měly učit, jaké oblečení pasuje na kterou příležitost. Myslím, že po nich nikdo nechce, aby chodily do školy jak do divadla, ale outdoorové kalhoty nebo kalhoty vypadající jako tepláky patří na hory a na výlety ![]()
Uprimne vzpominam si jako by to bylo vcera, jak jsem kazdy den od sedmi do pul pate mela na sobe dziny, kousave svetry, puncochace, debilno sukne.. Muj syn bude do skoly chodit v teplakach. Teplaky kupuju H&M, Lindex, Benetton, moderni, s nizkym sedem, manzetama. Rozhodne si nebude hrat na kobercich a piskovisti v dzinach. Dej holku do skoly, v cem chce ona.
@kjhui a ona sama chce co? To bych řešila jako první a pak třeba sama uvidí v čem chodí jiné holky nebo taky ne
. S Vali byl velký boj aby vůbec na sebe vzala tepláky
Ve třídě má leginy a sukni, ted u většinou jen sukni a na ven tepláky.
Ale tak nikdo neříká, že má jít v nepohodlném oblečení, v pevných džínách, ale ne v teplákách, kostkovaných gatích a podobně. Já bych do práce taky v teplákach nešla. Prostě i oblečení má odpovídat okolnostem. ![]()
Moje holka chce i do školky chodit v šatech, v hezkém tričku, v legínkách a tunice…když jdou ven, tak si na to natáhne venkovní oblečení a pohoda.
Zacaly jsme riflema, ale presly na lepsi leginy a mekke kalhoty, kvuli pohodli. V zime mivaji deti bezne na sobe lyzarske kalgoty a pod tim holky leginy, k tomu v satne pripravenou sukni. Alespon dcera. U kluku jsem videla i rifle..ale to mi prijde nepohodlny. Kazdopadne je lepsi mit navic i veci do druziny na prevleceni, kdyz jdou ven. Nebo jsem dceri koupila v Pepcu takovy mekky katata se spadlym sedem, je to pohodlny, vypada to v pohode a za ty penize me netrapi, kdyz se s druzinou zapomene prevlict a uspini je..