Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Moise píše:
Když jdou děti s družinou ven, tak se převlékají
Tady nejde o to, aby vypadaly jak ze žurnálu, spíš o to, že by se měly učit, jaké oblečení pasuje na kterou příležitost. Myslím, že po nich nikdo nechce, aby chodily do školy jak do divadla, ale outdoorové kalhoty nebo kalhoty vypadající jako tepláky patří na hory a na výlety
U nas se do druziny neprevlikaji. Dokonce i behem velke prestavky je vypusti na zahradu (coz je fajn). Radsi tam tedy pustim dceru v kostkacich, nez by lezla po prolejzkach v sukynce ![]()
Ps: kostkace ale nemame, jenom kdyby tak by mi to nevadilo.
@Hrnekmleka Ja v nich chodila normalne i do prace… Neprijde mi na nich nic poburujiciho, jasne, nevezmu si je, kdyz jedeme na ofiko jednani, ale v kanclu u pc v nich klidne sedet budu a kdyz pojedeme do terenu, tak si je naopak vezmu urcite.
@Hrnekmleka tak holky si běžně hrají na hrištích v legínách a tunice nebo v sukni ![]()
Holky, učím ve škole a ty tepláky u chlapců, to je fakt děs. Některé maminky jsou toho názoru, že když jde o drahé tepláky, je to Ok. Děvčátka chodí většinou hezky, sukýnky, džíny atd. Ale opravdu mnoho kluků v teplákách, někdy i hnusných. Syna bych v teplákách do školy nikdy neposlala! Škola je vzdělávací instituce, ne hřiště!
@Anonymní píše:
Holky, učím ve škole a ty tepláky u chlapců, to je fakt děs. Některé maminky jsou toho názoru, že když jde o drahé tepláky, je to Ok. Děvčátka chodí většinou hezky, sukýnky, džíny atd. Ale opravdu mnoho kluků v teplákách, někdy i hnusných. Syna bych v teplákách do školy nikdy neposlala! Škola je vzdělávací instituce, ne hřiště!
@j.a.n.i1 píše:
@Hrnekmleka Ja v nich chodila normalne i do prace…Neprijde mi na nich nic poburujiciho, jasne, nevezmu si je, kdyz jedeme na ofiko jednani, ale v kanclu u pc v nich klidne sedet budu a kdyz pojedeme do terenu, tak si je naopak vezmu urcite.
tak záleží, jaké tam máte zvyklosti. U nás bys působila v kanclu v tomhle jak pěst na oko ![]()
@Moise píše:
tak záleží, jaké tam máte zvyklosti. U nás bys působila v kanclu v tomhle jak pěst na oko
Tak u nás ani ne, u nás to umí být mix od obleku až po bermudy… takže jsem takový „zlatý střed“
Ty bermudy mívá nejčastěji šéf, ale je fakt, že má v kanclu na věšáku košili a společenské kalhoty, kdyby něco bylo narychlo.
Tak v Rusku mají školní uniformy a ono na tom něco bude. Kup ji lněné kalhoty, bude horké léto.
Tak dcera nosi hlavně legíny, občas se sukní, šaty, někdy jen s trikem, klidně i klasickým, je hubená, tak špeky jí nikde nepretekaji, leginy nemá průhledné… Tak to neřeším. Občas si bere džíny… V rejoicech jsem holky neviděla…
Já nevím, zmiňují se tu džíny jako slušnější oblečení. Tak to co občas vídám - nic moc. A většina vypadá nepohodlně. Pro někoho jsou u děvčat nepřijatelné leginy, mě se zdají fajn, pohodlné.
Určitě záleží zda město či vesnice.
@Božislava proč hned na východ 😁 v Anglii mají taky uniformy… Bylo by to jednodušší, ale přijde mi že to trochu ubiji individuality..