Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Ainy
Nakupuji hodně větší, až nastoupí 1.9., musí mít něco na sebe a ne, že je začnu přeměřovat
. Hlavně syn má 6let a nakupuji vel. 128 - což je kolem 8let, tak snad to nepřoroste a jsou to věci z HM
. Příp. ohrneme.
@Osmanka Jo, větší jsem tomu mému taky jednou koupila… a už to leží druhým rokem ve skříni ![]()
@Moise píše:
@Osmanka My tedy budeme kupovat víc kusů, odhaduju, že tak 4-5 džínů nebo manšestráků bude mít, je to prasátko. I teď má ve školce věci jen na jeden den
To náš taky, ale 1× za 3 dny stejně peru…
@Osmanka No jo, já jsem zvyklá nakupovat když je to potřeba. Navíc dcera je hubená a jsou jí široké i kalhoty její velikosti. Koupit jí o číslo větší bude vypadat příšerně, ohrnuté teda nevypadají nic moc na nikom. My prostě máme ty dvoje + nějaké kraťasy, aby bylo na střídačku než se jedny vyperou.
Když nějaké zničí skočím koupit nové, nemám potřebu dělat zásoby oblečení ![]()
@Ainy
To není o zásobě oblečení, ale o tom, že 1.9. musí mít něco na sebe, ne?
Já nekupuji věci na za rok, ale na za 2měsíce
.
Mně ohrnuté nevadí - vždyť se nedá nakupovat oblečení po 2cm. Jsem zjistila, že kolikrát mezi velikostma je třeba 7cm rozdíl. ![]()
Tak jsem usoudila na 2džíny + 1manžestráky, aby bylo na září a pak uvidíme dál. Ale musíme něco mít nakoupené
. Bych se zbláznila - malou budu vodit na 2hod. do školky, syna vyzvednu po 4hod. ze školy a po týdnu jdu do práce… Tak nemůžu vše řešit v září. Já nejsem moc typ, co vše nechává na poslední chvíli
.
@Osmanka Já ti rozumím ale taky nepíšu, že to máš shánět prvního září
Já to prostě řeším koncem prázdnin, protože mám léty prověřené, že přes léto vyrostou. Zrovna tak nekupuju v září zimní bundy i když budou za dva měsíce potřeba
To je jedno, na otázku jsem ti odpověděla, kalhoty nám stačí dvoje ![]()
@Ainy
Díky. Koncem léta tu nejsem, to ze zásady mizím a objevuji se až 31.8. ![]()
Já si plánumu teď koupit v Bonprixu kalhoty džíny- do gumy.. Zatím nechi knoflík zip.. Neříkám, že by kluk nezapl, ale trvá mu to.. Takže asi 3 kalhoty u nás do školy
@kvaček
Viď, troje ideál a uvidíme
. My máme regulovatelné, takže on je má seplé a jak jsou regulovatelné, tak je stahuje a pracuje guma
a hlavně mám strach kvůli šířce, jemu vše padá - on taky jí jen zeleninu a ovoce, udělala jsem topinku a prý je nezdravá, bramborák je prý taky mastný… Takže v 6ti žije nějak zdravě
.
Zdravím ženy, obnovuji diskuzi - co nosí holky do školy za kalhoty? My pořád někde lítáme po horách nebo výletech, takže u nás doteď frčely sportovní kostkované kalhoty typu Fantom, Rejoice nebo Neverest, takové ty plátěné šusťáky. A pod to legíny, ve školce horní sundat.
Co se dívám u školy po holkách cca první stupeň, tak to jsou samé ryfle nebo elasťáky a nahé kotníky (až je mi z nich od pohledu zima).
Proč píšu, mám nabouchanou objednávku kalhot kostkáčů ze pětibábu a nevím jestli to holka do první třídy (a dalších) užije. Jestli se v kostkáčích ve třídě za celý den neuvaří anebo pokud by si měla dvě vrstvy a svlékala si je v šatně a běhala jen v legínách, jestli nebude za exota.. Takže jestli se na sportovní gatě nevykašlat a začít shánět ryfle a nedětinské elasťáky.. Poraďte co u vás nosí prvňačky..
Díky
Prosím tě neuč ji, že v tom v čem se lítá po venku a po horách se taky chodí do školy a podobně, ty kostkované kalhoty jsou mor.
Prostě ji kup nějaké normální kalhoty.
@kjhui Vali do 1 ted půjde. Má z linedxu 2 kalhoty- manšestráky a džíny v pase na gumu a hodně džínové sukně a pod ně bude nosit leginy. To záleží na každé holčičce. Vali je hodně na šaty, sukně ale v zimě bude právě nosit manšestráky a džiny
. Bych to zase tak neřešila a záleží na ní v čem bude chtít chodit.
@kjhui U nás teda prvňačky v kostkáčích fakt hoooodně výjimečně. Většina jede legíny+šaty nebo delší tunika nebo sukně, případně džíny+triko, nebo ty „džegíny“ (legíny vypadající jako džíny). Bydlím hned proti škole a nad školní družinou (tam koukám do oken a na zahradu) a vždycky mě zarazí, že některé ty holčičky chodí jak do divadla každý den, a když se v družině nepřevlečou, jsou schopné v šatičkách a kanýrkatých sukýnkách sedět na pískovišti.
@kjhui pro mě jsou teda tyhle kostkovaný kalhoty alternativa tepláků. A do školy by se mělo chodit ve slušném oblečení. Nejde tam sportovat, čili sportovní kalhoty jsou vážně nevhodné.