Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Tak třeba děti co to mjí blízko, tak je to jednodušší, t to projdou, ale lituji ty co jdou třeba 15 min.. když je zima třeba -10 ráno, tak to je poznat.. ještě nevím.. možná to vyřeším slabými velmi slabými spodky- nejsou to klasické teplé punčochy a na to rifle..Kdyžtak mu řeknu, když mu bude horko, aby si vyslekl svet.. no a ot je otázka, jak tam děti sedí? Jesli jsou schopny si dát svetr pryč..
A ten vrch jste jak pořešily..? Třeba tričko s krtákým a na to svetr a děti si to dají pryč- jak ve školce..
U nás ve škole mají děti skříňky a i prostor pro převléknutí, syn, když v zimě nosil punčocháče, tak si je prostě vyslékl a odpoledne zase navlékl. Na prvním stupni se to neřeší, převléká se tak skoro každé dítě.
A holky to řeší elegantněji - punčocháče, sundají rifle a navléknou sukni, kterou mají ve škole ve skříňce. Předpokládám, že dcera to bude příští rok řešit taky tak. Já osobně už pár let dávám dětem jen punčocháče bez šlapek nebo holce legíny, nesnáším celkové punčocháče, které se musí hned vyprat.
To, že se punčocháče nebo legíny na koberci prodřou, je podle mě fakt, se kterým se nedá nic moc dělat. Tento kus oblečení prostě nemá dlouhou životnost, není to něco, co by se dalo prodat dál nebo schovat pro sourozence. I na bazárcích jsou legíny téměř k nesehnání, když chce někdo z druhé ruky.
Syn nemá rád zateplené rifle, do školy chodí jen pěšky a cesta mu trvá 15 minut, v největších mrazech jsem mu punčocháče dala, letos to ale bylo jen párkrát. Dcera do školky zateplené kalhoty nosí, ale ta se z nich převleče. Ve škole je teplo, tak předpokládám, že to bude řešit tou sukýnkou.
Papuče kupuju dětem Fare, desing hezký, třeťák s tím nemá problémy. Říkal, že je nosí půlka třídy a druhá půlka Befado
U nás nesmí mít žádné baleríny, krosky, ani nic podobného, jen kvalitní obuv a na prvním stupni to nesmí být pantofle. Můžou být zdravotní sandále s páskem přes patu.
@kvaček Spodky měl syn taky letos
U nás je to fajn, že se děcko může převléknout a má si kam zamčít věci. Mají skříňky. Takže my to zase až tak řešit nemusíme.
Já dávám i nátělníky, takže je automatické, že si dítě i svetr nebo mikinu zamče do skříňky.
Z počátku jsme počítali s tím, že na děti dohlédne učitelka, ona to i slíbila, že nenechá prvňáčka sedět ve svetru v přetopené třídě.
Ahoj,
prosím od září jdeme do školy - jaké kalhoty tak máte a kolik jich je třeba
. Máme 2džíny + 1lacláče, to nevím, zda se nerozhodne, že už nosit nebude a pak máme pláťáky, ale to už bude asi na hraně nošení kvůli počasí. Tak dvoje džíny a co přikoupit - další džíny, pláťáky, manžestráky - podšité bavlnou, flísem? Mají šatnu každý svoji ve škole, bude jezdit autobusem, ale půjde od autobusu třeba 10min., je to školní, takže nikde stát nebude dlouho. Co doporučíte? Nevím, zda budu mít čas vše řešit až v září - dcera jde do školky a já po 7letech do práce
, tak bude rodina asi na ruby, zvyklá na servis. Díky
@Osmanka Myslím, že 3 kalhoty by mohly stačit.
(Třeba 2 dříny a jedny manžestráky). ![]()
@Osmanka Zrušila bych lacláče (resp. nedávala je do školy) a jedny dokoupila, asi manžestráky.
@Osmanka Určitě, vždyť v nich bude většinu času sedět v teple.
@Osmanka My tedy budeme kupovat víc kusů, odhaduju, že tak 4-5 džínů nebo manšestráků bude mít, je to prasátko. I teď má ve školce věci jen na jeden den ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Osmanka Zrušila bych lacláče (resp. nedávala je do školy) a jedny dokoupila, asi manžestráky.
Souhlasím.
Já bych asi dokoupila rovnou dvoje, u nás mají kalhoty nějak krátkou trvanlivost - ve třídě mají děti koberec a kolena jsou rychle prodřená. Aspoň v té první třídě to bylo hodně, ve druhé už vidím zlepšení. ![]()
Třeba jedny manžestráky a jedny teplejší pláťáky. U mě vede v tomto oblečení H&M, syn je hodně hubený, potřebuje stáhnout pas do gumy, ty v H&M mají nastavovací gumu.
Je fakt, že v první třídě měl na začátku ještě ve skříňce jedny kalhoty na převlečení (a tričko + mikinu), jak byl zvyklý ze školky, kdyby se polil nebo cokoliv. Takže patery kalhoty. V zimě nosí podvlíkačky, ty si v šatně sundá.
@Osmanka můj potřeboval na každý den nové kalhoty - takže 2× pláťáky, 3× jeans.. a každý měsíc mi minimálně 1-2 prorval na kolenou
Osobně bych nedávala lacláče ![]()
@martina.se
lacláče má z minula, ty právě nechci - měl období, že chtěl mít pořád kšandy ![]()
Ale umí si je nandat, možná lépe než pásek
@Osmanka píše:
@martina.se
lacláče má z minula, ty právě nechci - měl období, že chtěl mít pořád kšandy
Ale umí si je nandat, možná lépe než pásek
jasné, pak mu je dej. Ale do školy mi přijdou nepraktické ![]()
Nám stačí dvoje džíny ale to je dost individuální..Hlavně ale nic nekupuj teď, po prázdninách by mu to mohlo být malé. Aspoň mé děti přes prázdniny rostou raketovým tempem ![]()