Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pokaždé se mi zrdcne, mám z toho kaši s kousky mascarpone
zkoušela jsem vymíchat šlehačku s mascarpone, nic, řídké
pak jsem zkoušela mascarpone přidat do člehačky po vyšlehání ručně..nic ![]()
Dělám běžně krém - šlehačka + mascarpone a nevybavuji si, že by to nevyšlo
Ušlehat šlehačku, do toho postupně přidat masracpone a je to. Někdy to tam vrznu celý a nic se neděje.
Já nevím, prostě našlehám ručním šlehačem šlehačku do tuha a naněkolikrát do toho zašlehám mascarpone, poměr cca 1:1 (na 1/4 kila šlehačky 1/4 kila mascarpone).
Vysleham slehacku s cukrem, do ni pak zasleham mascarpone. Slehacka i mascarpone museji mit stejnou teplotu.
@cecetka je problém když je oboje z lednice (má to tedy stejnou teplotu)?
@EmmaAnna píše:
Pokaždé se mi zrdcne, mám z toho kaši s kousky mascarponezkoušela jsem vymíchat šlehačku s mascarpone, nic, řídké
pak jsem zkoušela mascarpone přidat do člehačky po vyšlehání ručně..nic
Ja mam nejradsi jen do mascarpone zamichat rozpustene ledove kastany, po tom se tu muzou vsichni utlouct a nic se mi nikdy nezdrclo
Ja tedy pouzivam mascarpone s kvalitni cokoladou 1:1, rozpustim v misce v mkrovlnce cokoladu a pak do toho normalne rucne zasleham mascarpone a pak pouziji jako vnitrni i vnejsi krem na dorty a deti by mi to nejradsi snedly jeste nez to tam namazu ![]()
@EmmaAnna tak to bych oboji vyslehala zvlast a pak smichala, ale vyndala bych to dopredu z lednice, aby bylo mascarpone i smetana o pokojovy teplote
@Amys píše:
Ja tedy pouzivam mascarpone s kvalitni cokoladou 1:1, rozpustim v misce v mkrovlnce cokoladu a pak do toho normalne rucne zasleham mascarpone a pak pouziji jako vnitrni i vnejsi krem na dorty a deti by mi to nejradsi snedly jeste nez to tam namazu
Musim zkusit
dá se s tím dělat dobře i zdobení? Myslím růžičky apod.
@EmmaAnna píše:
@cecetka je problém když je oboje z lednice (má to tedy stejnou teplotu)?
Ma. Sleham to vychlazene.
@radkka Jojo, lze tim i zdobit. Ale pak je to docela hodne tuhe, ja si prave pohravam s myslenkou, ze bych zkusila nekdy pridat trochu slehacky. Jinak jeste pouzivam jednu variantu (ale ta nechutna manzelovi), a to je zakysana smetana s cokoladou 1:1. Postup stejny. Toto je trosku tekutejsi, ale muzes to nechat chvilku ztuhnout a pak by to slo zdobickou urcite taky.
@Amys píše:
@radkka Jojo, lze tim i zdobit. Ale pak je to docela hodne tuhe, ja si prave pohravam s myslenkou, ze bych zkusila nekdy pridat trochu slehacky. Jinak jeste pouzivam jednu variantu (ale ta nechutna manzelovi), a to je zakysana smetana s cokoladou 1:1. Postup stejny. Toto je trosku tekutejsi, ale muzes to nechat chvilku ztuhnout a pak by to slo zdobickou urcite taky.
Díky!
Určitě to zkusím, možná by nebylo špatné přidat tam tu šlehačku, aby to bylo vláčnější ![]()