Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte maminky, potřebovala bych poradit.
Po roce, co jsme Elišce udělali pokojíček jsme se rozhodli, že ho vyřešíme ještě trošku jinak. Já bych ho ráda i znovu vymalovala.
Teď je to tak, že do půlky je vymalován žlutě, pak je bordura a nahoře je bílo. Na jedné zdi je namalovaný Rákosníček a okolo něj kytičky.
Teď bych ráda vymalovala zdi celé (bordura je neosvědčila, Ela jí strhává)jen bych nechala po celém obvodu každé zdi třeba 10cm bílo (snad rozumíte). Barvičky mám vymyšlené. Jenže… chce ještě přimalovat nějaké pohádkové postavičky, ale nevím jak??? Jedna stěna bude zelená, jak se na tu zelenou pak třeba chytne žlutá barva?? Půjde to vůbec? Jak tedy na to?? Děkuji moc za rady
Jestli tu už někde podobná diskuse je, omlouvám se.
Ahoj ano chytne se to…já malovala na oranžové zdi a chytlo se to pěkně,případně dáš více vrstev…Spíš jsem zvědavá,jak se chytne ta zelená přes obrázek,co tam už máš:o)?Má někdo zkušenost? Taky jsem malovala postavičky,ale mám tam i černou-třeba na Krtkovi,tak jsem na to zvědavá…
My měli 4 krtky včetně černé a obtáhnuté fixem, silným, na žluté stěně. Po 2 letech jsme kupovali nové postele, trochu neplánovaně, zvýšené a 3 obrázky jsme přemalovali barvou (ne celé zdi, jen obrázky) a nebylo absolutně nic poznat, ani proti světlu, po světle. Manžel byl smířený s tím, že bude muset malovat vše. Takže bych se toho nebála. Teď máme zmalovaný pokojíček totálně, už jsem měla odvahu a dalšího bílení či barvení se nebojím.
Verunko,ono to bude prosvítat,třeba ta žlutá na źelené,chce to přidat do barviček latex,krásně kryje a barvičky jsou syté.Určitě se toho neboj,malovala jsem na různě barevné zdi a vždycky v pohodě,a zamalovat to jde taky dobře,zákazníkům říkám ať to nejdřív přetřou tím latexem,nebo bílým primalexem,a pak už jakoukoly jinou barvičkou a v pohodě,a na kontury taky používám černou lihovku. Ono taky záleží jaký je podklad,jestly sádroš nebo cihlová zeť,každý si do sebe tu barvičku natáhne jinak,ale vždycky se s tim dá něco udělat,držim palce ať to dobře dopadne a pokojíček je krásný ![]()
Děkuji moc za rady. Já jsem u toho rákosníčka a těch kytek dělala kontury normálně černým primalexe. Všechno jsem malovala primalexovými barvičkami.
Jinak toho rákosníčka přemalovávat nebudu, toho už tam nechám, nechce se mi s tím patlat znova ![]()
Díííky moc za rady!
voskovky?? A jak s nima pracovat? Normálně těma voskovkama nakresilt ten obrázek?