Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky jsem už zoufalá celý dny čtu jen na internetu jak na vši až me z toho uz mrazíí
Máme vši i muj malý je možné že v parku jsem takový blázen že si s dětma hraju taky
( dost často chodíme do parku s malým) už nějaej čas mě svědila hlava i malinký se začal skrábat
jenže jsem tomu nějak nevěnovala pozornost ( jsme čistotní!!! není den kdy bych neuklízela nebo nevytírala a prala, malý je taky čistý takže z hygieny težko
no.. mame to od patku vši jsme zahubili ja si teda na hlavu vylila celý ocet
máme je prvně takže jsem s toho byla pěkně hyn! pak jsem to nejakou dobu mela na vlasech a umyla jsem si vlasy no ty mrsky vypadli asi 3-4? 2 jsem rozmačkla kdyz jsem si sahla do vlasu druhy den rano mi hned pritel po nocni rano šel koupit Liquido forte s tim serem a čepkou zjistila jsem že i malý ma na hlaviččc bílý slzičky i hnedý na vlaskách taky jsem ho umyla samponem zbytek jsem musela ručné přítel zase mě no jako ŠIMPANZI
malého jsem nakonec ostrihala ne na 1cm ale ostříhala no ten se mi zda ze od patku je to 7 dni a malej ma klid každý den ho koupu a prohližim mame sampon s tea tree olejem myju mu vlásky a vyčesavam zatím jsem nic nenasla… ja mám taky klid žehlím kondicieneruju vlasy a cesu kazdy den treba i 2 krat manzel je poseroutka a navíc slepej nic nevidim videl jen ty bilý
ještě že to..
kdyz jsme si česala vlasy teda ( SAMA) parkrat jeste vypadli i hnedy krupajici pak mrtvy atd.. ted už nic ale pred cca 3 nebo 2 dnama jsem cesala na zemi na koberci na chodbe a myslim si ze mi vypadl z vlasu MYSLIM! ALE ASI URCITE porad na to musim myslet protoze fakt mam uz cistou hlavu! nic nepada…tak tam byl brouk no v tom soku ani nevim kolik mel nohou
ale vim ze mel tykadla a byl strastne splaseny utikal
ani jsme ho nestihla zabit
CO TO MOHLO BYT myslim ze mel vic nohou nez 3 ale koukala sem na fotky a vypada to jako veš ale to je divny kdyby to byla veš mela bych ve vlasech zase vajicka ne
holky ja uz nevim
jsem fakt zoufala a nevim co si myslet nikdo v ty my kebuli nic nevidi
jenze ja si myslim ze tam porad neco mam…
jak to zjistim jinak jak jsem videla toho brouka hned jsem si umyla hlavu Liqidem znova… Achjo proc ty svinky existujou
![]()
Nevím, jestli jsem je měla, ale vypadlo mi z hlavy pár brouků a svědila mě hlava. Měla jsem i pár vajíček na vlasech. Dětem jsem umyla hlavu Paranitem, já si udělala zábal z oleje a francovky. Měla jsem ho na hlavě asi 2 hodiny. Pak jsem vyčesávala všiváčkem jak divá. Udělala jsem to tak 3×, už nevím, po kolika dnech.
Se říká, že vši maj rády čistotu ![]()
malá si je donesla na konci školního roku ze školy a já zjistila, že šampon na vši jedině v lékárně-toto fakt nechápu, většinou to člověk potřebuje akutně a musí hledat lékárnu ![]()
jinak jsem koupila Difusil a pro jistotu ještě Paranit, no snad zatim dobrý. Ono se doporučuje po sedmi dnech to zopakovat, jinak vyprat uplně vše co jde ![]()
My používáme na vši Paranit šampón, je potřeba po týdnu zopakovat, aby se případně vyhubily ty vši, které se ještě vylíhnou. Jinak vši jsou ve školce a ve škole skoro na denním pořádku! To je pořád prohlédněte dětem hlavy, objevily se vši.
Jednou jsem místo toho Paranitu koupila Liquido forte a nám vůbec nezafungoval i po aplikaci to vůbec nevyhubilo hnidy, takže jsem zase naklusala do lékárny pro ten Paranit. Navíc i ta aplikace u něj byla náročnější pro děti než u toho Paranitu.
Tak u nás šampon na psy ze zverimexu
Holka to nosila ze školy tři měsíce - ne všichni odvšivovali poctivě ![]()
Stejně nejlepší - umýt hlavu spec šamponem, dát kondicionér - dítě hlavu k matce na klín na ručník a ručně vybírat pramen po prameni, rovnou lupat na papírovým kapesníku. Matka minimálně 2 dcl Veltlínského - spíš dvakrát. Ruční vybírání denně.
Vše, co přijde s vlasy do styku (povlaky, plyšáci, mikiny…) do karantény v igelitce do sklepa - až do vyhlášení míru.
Hodně zdaru a pevný nervy!
Jo tech pripravku na internetu je plno jen si vybrat pry ne každý na každýho zabíra taky to jsou hříšný pěnize ja za to Liqido davala 350 kč
ale v tu chvili mi to bylo jedno… nojo holky myslim si ze ted budu muset likvidovat ty vylihnuty mrsky i kdyz nic tam uz nemám že by se vylíhla jen jedna ta co vypadla??
helette ja uz ani necer nesim jak porad na to myslim
je to šílený dneska skusim ještě kondicionerem vyčesat a teda dalsi odsivovaci kuru zopaknu za 7 dni a uvidim
jako na 1 cm opravdu nechci
..
Opravdu?? to mám mit mastné vlasy?
ja si teda myju hlavu treba i 2 krat denně a porad jen cesu lidi okolo si mysli ze sem se zblaznila
i maleho porad koupu a myju hlavu a cistim doma jsem z baraku udelala vanocni uklid ![]()
To nejsi sama me uz svědi i nohy ruce celé tělo
ještě se chci zeptat jak to poznám že tam něco ještě mám nikdo tam nic nevidíí to ty vylihnuté mrchy jako lezou rika sem jim vylihnute nymfy ne? ja si myslim ze vsi jsem zahubila jen ty hnedy hnidy mi moc nesli ty jsem hubila díl
treba se za ten cas vylihli co ja vim ![]()
To jsou tedy nervy
malý mi hlavu do klina nedá ten je maličky s ním to je horší ani nic na hlavě nechce ( jako zabaly a tak) i kdyz se mi zda ze uz je čistý.. jen se bojim aby to nenechytal odemne spinka se mnou v posteli on je na me zase jako kliste a manžel jako mravenec ten se vseho zase boji ten spi na zemi ![]()
@Hanca1012 Někde jsem si vyčetla, že kuchynský olej pomůže. Takže my až někdy budeme mít (doufám, že ne), tak určo to vyzkouším. ![]()
@Hanca1012 Malýmu vybírej, když spí ![]()
Sobě zkus zábal z Alpy nebo slivovice - do igelitu, přes to ručník. Alkohol zabije i ty hnídy ![]()
edit - odstranění podpisu, není relevantní ![]()
@Hanca1012 kůra se musí opakovat. Nastuduj si životní cyklus vší
Je skoro nemožné odstranit všechny hnidy. Žádný šampon 100% nezničí všechny hnidy (i když to deklaruje). Takže asi po cca týdnu se ti můžou vylíhnout nové larvy. Ty za několik dní dospějí a začnou klást nové hnidy. Aby se to nestalo, tak musíš larvy zlikvidovat než začnou klást nové hnidy, jinak se to s tebou může táhnout hodně dlouho. Takže já dělala kůru 2× v týdnu po dobu 3 týdnů a potom pro jistotu ještě po týdnu. Jo a zvykej si na ně, ve školce se jim líbí, už jsme je měli 2×
I když možná u kluka se tomu dá vyhnout krátkým sestřihem. Poprvé jsem gruntovala jako blázen, podruhé už jen vyprala polštáře, šály a čepice. Ony ty mrchy totiž mimo hlavu nemají šanci přežít, naštěstí… Ale stejně, jak je ve školce nápis pozor vši, tak se začnu drbat a je mi zle ![]()
JO NENI TO NIC PRIJEMNEHO… VŠIVAČEK mame a cesu jak besna sebe i maleho u pohadkach jinak tu aplikaci mam o 7 dnech muj maly ji ma
uz po druhy a v pondeli to bude mit po 3 tak snad bude klid ale opravdu uz tam nic nema i kdyz mu rohrabuju vlasky a cesu nic… sem zvedava ja dneska namastim se a jestli spadne nejakej brouk tak me trefi
i kdyz pred 2 dnama semsi tam dala ten Liquid jak sem nasla toho prvniho jako holky pripadam si fakt uz jako pako nekdy mam i psycho vsi cejtim jak mi lezou po rukach a vsude sileny ![]()