Jak najít normální práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak najít normální práci???
Ahoj, je mi 29 let, pracují od vystudování střední školy. Nejsem ten tip člověka co by porad měnil práci, nechodil do práce nebo schválně pobýval na nemocenské/popřípadě úřadu. Vím, že pracovat se prostě musí. Problém u mě vidím ale v tom, že se mi nechce pracovat v takových podmínkách… hned vysvětlím… Pracovala jsem dlouhá léta ve fabrice na lince na směny. Normy byly šílené nastaveny, že jsem z tama přišla uhoněná, nohy mě bolely po 12h směně, bez energie a jakékoli chuti něco jít dělat. A to nemluvím o lidech hlavně ženské co se mezi sebou jen pomlouvali, špinili a šikanovali slabší (můj případ to nebyl) teď momentálně pár len pracují v kanceláři a to je také katastrofa… manažeři vidí jen kolik firma viděla a kde by ještě ušetřili. Stres, tlaky, buzerace, shon…no prostě hodně na psychiku to bylo…Nic pro slabší jedince. Pár týdnů zpátky jsem se rozhodla změnit práci a zase začínám cítit že to není ono. Nemám problém pracovat nebo komunikovat, vždy se snažím chovat s respektem, slušně, milé, usmívat se na lidi i když náladu nemám a na oplátku dostanu p*jeb od šefa vlastně za nic…Nevím jak to máte vy ale to fakt neexistuje neake normální práce? Kde by člověk nebyl stále ve stresu, buzerován nebo by domu nepřišel ztrhaný jako kus hadru z práce či z lidí? Pokud je na mě někdo špatný hodně si to beru a nosím si to se sebou dlouho…Vidí to prosím někdo stejně? Je mi úplně špatně z tohohle systému a už nevím co mám dělat, proto sem se rozhodla zde napsat.Kde se zaměstnat? v jakém oboru kde to funguje alespoň trošku v poradku? Na penězích mi až tak nezáleží…děkuji za každou reakci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Vaness47 píše: Více
Možná se zkus zamyslet, jestli není opravdu chyba v tobě, když máš jen takové zkušenosti. Jestli není třeba, ať na sobě mákneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napiš, co ty můžeš nabídnout. Se všeobecnou střední školou bez kvalifikace si moc vybírat nemůžeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těžko říct, musíš hledat a trošku si srovnat priority a hodně překousnout…aspoň v začátku
Je mi 30 let, moje prac. morálka donedávna děs a hrůza..
V začátku po škole jsem si zažila i prac. šikanu…
Ale jinak jakákoliv práce mě nebavila, ale musela jsem pracovat, proto jsem hledala pouze zkrácený úvazek a max. denní, odpolední.. Denní od 6 do 12 luxus ![]()
Pak jsem si našla luxusní práci (ve skladě), ale po 2 dnech 8 hod. směně jsem to nedávala psychicky. Domluvila jsem si se šéfem zkrácený úvazek. Přistoupil na to a práce mě začala bavit, ale neodvedla jsem tolik práce jak ostatní na plný úvazek. Takže konec zkušební doby byl i můj konec..
No, obrečela jsem to já i moje kolegyně..
Pak spoustu brigád a pak spoustu životopisu… ke konci jsem posílala životopisy všude možné.
Vyšel mi obchod, který má otevřeno od 9 do 19 hod, takže celé dny, žádné 6 hod. směny
A já najednou zjistila, že mě práce neskutečně baví, naplňuje a chodím si do ni nabíjet baterky…
Kdyby mi to někdo řekl v minulosti, tak mu řeknu že je cvok..
Takže hledej i to co v začátku vypadá šíleně.. může být výborná práce ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak záleží na tom co bys chtěla dělat a jestli pro to máš kvalifikaci. Já pracuju v oboru kterej jsem vystudovala, samozřejmě se pořád řeší prachy a výsledky, ale máme super šéfa a vedení obecně, takže ten tlak není tak velkej. Tak to je, aby firma prosperovala, musí nějaký výsledky mít. Ale ne za cenu, že by nás vyždímali. Jsme malá firma, to taky asi dělá dost. I když součást korporátu. A taky se občas dělaj věci proto, že to někdo na centrále nařídil a vlastně je to zbytečná práce, ale chápu že to tak prostě je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak treba kolektiv v praci dopredu neodhadnes, tedy vetsinou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pracuji ve výrobě
Přijdu, nasadím
sluchátka a jedu…
Přestávka…
Nasadím znova sluchátka a zas jedu…(mám v nich audioknihy)
Končíme, ahoj a čau…
Je to prostě fabrika.
Díky za sluchátka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě v každé práci je něco. Nikde to nebude dokonalé. Kolektiv dělá hodně moc, obzvlášť, pokud jsi tam nováček. Já třeba bych zas nemohla dělat sedavou práci. Je to hodně povahou. Já třeba ani o volno neposedim a jsem dost společenská a komunikativní. Teď jsem se třeba ve své práci, kde pracuji 6 let vypracovala, ale 12ctky jsou pro mě hrozně náročné a chci úvazek snížit, abych byla spokojená. Pokud mi to zaměstnavatel neschválí, tak budu koukat po jiné práci. Jinak pracuji jako vrchní servírka. Přesně, jak psala anonymní výše. To, co se může zdát, že by tě to nemuselo bavit, tak nakonec tam můžeš mít skvělé podmínky a pak ti ani nepřijde, že jsi vlastně v práci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vaness47 Jaké máš vzdělání? Co můžeš nabídnout? Není to tak, že si problémy vzniklé na pracovišti moc bereš a taháš domů do osobního života?
Možná by Ti vyhovovala nějaká individuální práce, kde děláš sama za sebe nebo v malém kolektivu. Ale na kancelářské pozice je velká tlačenice. Obávám se, že na všechna tato místa SŠ nebude stačit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit