Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky nás to za chvilku čeká
dcerce je 7 měsíců a nastřelený náušnice naštěstí pořád drží ![]()
Já to asi udělám společně s chlapem, ať ti jí muž taky podrží, to jste nezkoušeli? Docela si mě vystrašila, představuju si to jako jednoduchou operaci na 2 minuty ![]()
Zdravím…měnila jsem náušnice když bylo malé asi 6,5 měsíce…ne že bych už chtěla ale ta jedna nastřelena se uvolnila při koupání…takže malá byla ještě mokrá a kluzká 😂 muž držel já sem bojovala s těmi mikronausnickami…malá rvala jak tur…skoro sme ohluchli 😂 byl to boj. všichni zpocený až na…ale dali sme to…
Nastřelené jsem nechala asi 3-4 měsíce, semtam jsem s nimi zakroutila. Pak, když už jsem si byla jistá, že je dírka ok, tak jsem vyndala, dírku zezadu natřela mastným krémem a rychle navlékla, chce to grif. Pokud neumíš nandat tenhle typ náušnic a vzbudí ji to i ze spánku, tak bych koupila klasické kroužky nebo prostě něco, co má rovný drátek a snadno se zapíná. Doktorku s tím neotravuj ![]()
@Cucajz to ani náhodou…oni ty mrňavý náušnice na tom mrnavym uchu se tak blbě zapínají…předevčírem se malé ta nausnicka rozepla..trvalo mi snad 15 minut než se mi ji podařilo zase nandat a zapnout..naštěstí už to bylo bez revu
ale třeba vám nebude řvát.. ![]()
Příspěvek upraven 21.04.22 v 10:24
@Cucajz
Je to jsem nechtěla, ale třeba to zrovna budete mít v pohodě a dcerka si je nechá vyměnit.
Ta moje řve jak tur a je to prostě operace.
Když jí ještě chytneme hlavičku tak to je úplnej konec….
@unuděná
Děkuji Ti, mohu se zeptat, jakým mastným krémem jsi ucho namazala? Máme doma infadolan, mohu tím? Jinak malá má krásné zlaté naušničky, docela i drahé, tak nechci kupovat jiné… ![]()
Snad to zvládneme, hold bude asi řev… ![]()
Mno… U nás to byl boj. Manžel musel držet, malá se kroutila jako chobotnice. A opravdu se zdálo, že jí narostly další končetiny.
Řvala jak šílená. Já nervy. Manžel vyčerpaný. A to jsme je ještě museli zapnout.
Takže všechno na dvakrát dva. Nejprve jednu náušnici vyměnit, nechat vyběhat, opět chytit, zapnout. A totéž u druhé náušnice. Práce ne celé odpoledne.
Byli jsme totálně hotoví… Ale bylo to nutné. Malá si ty nastřelené několikrát vyškubla. A pak byl boj najít oba kusy a nasadit zpět. ![]()
@Anonymní píše:
@unuděná
Děkuji Ti, mohu se zeptat, jakým mastným krémem jsi ucho namazala? Máme doma infadolan, mohu tím? Jinak malá má krásné zlaté naušničky, docela i drahé, tak nechci kupovat jiné…
Snad to zvládneme, hold bude asi řev…
Klidně můžeš Infadolanem
Prostě aby to dobře klouzalo. Pokud je to typ zapínání jako toto (obrázek), tak si to zkus nejdřív na sobě, pokud to neumíš. Ono je potřeba tou náušnicí jít v tom oušku směrem dolů a až pak nahoru. Blbě se to popisuje. Ale když na ten grif přijdeš, tak jí to nasadíš raz dva.
Nechavali jsme ty nastrelovaci strasne dlouho, nastrelovali jsme v 8mesicich a urcite tak min rok je mela. Ty nastrelovaci si myslim ze se nemusi hned menit. Menila jsem ve spanku, jedno spani jedna dirka druhe spani druha dirka ![]()
je to peklo - řve jako tur - řvala, až jsme skoro ohluchli - řvala jako šílená - já nervy, manžel vyčerpaný - několikrát si je vyškubla
Všechno kvůli kosmetickému zákroku, respektive estetické úpravě mimina.
To snad není ani možný. ![]()
@Vladusxx píše:
@Cucajz to ani náhodou…oni ty mrňavý náušnice na tom mrnavym uchu se tak blbě zapínají…předevčírem se malé ta nausnicka rozepla..trvalo mi snad 15 minut než se mi ji podařilo zase nandat a zapnout..naštěstí už to bylo bez revuale třeba vám nebude řvát..
Příspěvek upraven 21.04.22 v 10:24
No, tak to budeme oddalovat co to půjde, když to tak čtu
![]()
@MrsNorris píše:
je to peklo řve jako tur řvala, až jsme skoro ohluchli řvala jako šílená
já nervy, manžel vyčerpaný
několikrát si je vyškublaVšechno kvůli kosmetickému zákroku, respektive estetické úpravě mimina.
To snad není ani možný.
Jo, taky jsem nadávala, že jsem podlehla tlaku okolí a ty náušnice ji dala.
No jak stará tak blbá. ![]()
Ale poslouchat od tchyně i matky (ta mi mimochodem náušnice nedala), že by měla mít náušnice bylo na mě moc. Prostě jsem to nezvládla a ty náušnice jí nechala dát. ![]()
Jo podruhé bych to neudělala, ale život se žije napoprvé… ![]()
@Luci1207 ne nemusí…já nechala nastrelit cca ve 4,5 měsících…a doktorka říkala že klidně do roka je můžu nechat..i dýl když budu chtít..ale malé vypadly..tak sme je vyměnili…
@MrsNorris no oni rvou ne proto že by je to bolelo ale kvůli omezení pohybu některé děti jsou na to citlivější…mě takhle malá dost často řve i během oblékáni,..mám ji tedy nechat nahatou aby nervala? Naopak třeba při tom nastřelení ani neknikla..trochu se mracila a po chvíli už se smála…
Dobrý den, rozhodla jsem se dcerce konečně vytáhnout nastřelené naušnice a vyměnit jí je za ty naše. Má takové ty klasické se zapínáním vepředu, co se musí protáhnout zezadu. A to je peklo. Malá řve jak tur, kroutí se, já tím pádem nervózní a tuplem mi to nejde, začnou se mi klepat ruce…
Přijdu si úplně neschopná, že ani naušnice nevyměním. Máte nějaký tip jak na to? Počkat až usne? Ale ono ji to stejně hned vzbudí mi přijde… Doktorka na mě asi bude koukat jak na blba že, když bych jí poprosila o nasazení (první naušničky jí nastřelovala ona).
Děkuji všem za reakce, bojím se, aby jí dírky nezarostly….