Jak nastavit cenu?

• Fotoalbum (14)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37
4.1.23 15:59

Jak nastavit cenu?

Už pár let si přivydělávám šitím pro miminka i do domácnosti. Mám živnost, ale toto mě úplně neživí. Vše celkem jde, jen deky pro miminka mi tu leží už rok a prodaly se dvě :-( Měla jsem svůj koutek i v jednom místním obchodě, ale tam chodilo tak málo lidí že si nevydělali za půl roku ani na dva nájmy… Mám eshop, inzeráty na facebooku, fb profil a NIC. Zkoušela jsem už deky vyprodat i za cenu materiálu a prostě nic, krom pár cikánek co by vše chtěly zadarmo a ještě přivézt az dom se nikdo neozval. Jaká je podle vás rozumná prodejní cena takové deky? 100*75cm. některé s polštářkem. Je to vždy plátno + polyester. minky, velvet, krásné heboučké proševy…
Poradíte kde zboží nabídnout aby se aspoň vyprodaly skladovky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
710
4.1.23 16:06
@Oplena píše:
Už pár let si přivydělávám šitím pro miminka i do domácnosti. Mám živnost, ale toto mě úplně neživí. Vše celkem jde, jen deky pro miminka mi tu leží už rok a prodaly se dvě :-( Měla jsem svůj koutek i v jednom místním obchodě, ale tam chodilo tak málo lidí že si nevydělali za půl roku ani na dva nájmy… Mám eshop, inzeráty na facebooku, fb profil a NIC. Zkoušela jsem už deky vyprodat i za cenu materiálu a prostě nic, krom pár cikánek co by vše chtěly zadarmo a ještě přivézt az dom se nikdo neozval. Jaká je podle vás rozumná prodejní cena takové deky? 100*75cm. některé s polštářkem. Je to vždy plátno + polyester. minky, velvet, krásné heboučké proševy…
Poradíte kde zboží nabídnout aby se aspoň vyprodaly skladovky?

To není jen o ceně, to je o celkovém přístupu k trhu, v prvé řadě, jestli je to vůbec něco, co někdo chce a v druhém případě určit správnou skupinu. Pokud to není něco, co někdo chce, pak je to stejné jako když na trh dáváte nový výrobek, tzn. budete platit cenu toho, že naučíte lidi, že to chtějí. :)

Jestli chcete, pošlete mi do PM ten Váš shop, podívám se na to, je to moje práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35575
4.1.23 16:07

Našij tam suchý zipy aby z toho šly udělat i rychlozavinovacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
4.1.23 16:09

@Oplena máš to hezký, ale nevidím žádnou přidanou hodnotu - co personalizace, šití na míru, nabídka setů třeba do kočárku nebo postýlky, atd? Nepíšeš taky za kolik to prodáváš, což může být zásadní ukazatel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
4.1.23 16:14

Hele, asi máš na těch sítí malý dosah…než se narodilo dítě, objednávala jsem komplet takové deky, hnízda mantinelu. Objednávala jsem v půlce těhotenství a málem nestihlo dojít..zjišťovala jsem asi u třech ženských na fb… I teď si nechávám síť třeba softky, set čepice a nákrčníku…třeba u paní z vedlejší vesnice, taky měla už svoji klientelu a cekacky dlouhé…
A když se podíváš na jejich stránky, tak opravdu pořád pridavaji ukázky co právě ušily, jaké mají látky, fotky spokojených zákazníc, prodej na marketplace..i na tom vintedu to mizí rychle…až mě mrzí, že jsem na to levá…babička byla švadlena, ráda se dívala jak šíje a nepochytila jsem nic 😎 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3166
4.1.23 16:15

A jaká je prodejní cena vs. doba ušití jedné deky?
Jinak za mě bych inzeráty vystavila i na bazoš, sbazar a Vinted.. + fb skupiny určené pro maminky a děti.. Na můj vkus si málo vidět ;) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
4.1.23 16:22

Rozhodně bych vylepšila fotky, zrovna tohle je zboží, u kterého na prezentaci fakt záleží. Prodávala bych především na FB a instagramu, opět si dát záležet na prezentaci, správném nastavení reklam na cilovku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
4.1.23 16:27

@JancaS84 Na obdelník by to vypadala děsně blbě. Navíc něco takto našít na hotový výrobek by bylo ohavné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
4.1.23 16:33
@neila píše:
@Oplena máš to hezký, ale nevidím žádnou přidanou hodnotu - co personalizace, šití na míru, nabídka setů třeba do kočárku nebo postýlky, atd? Nepíšeš taky za kolik to prodáváš, což může být zásadní ukazatel…

Normálně jsem dávala deky za cenu 365-400kč, neprodalo se nic. Zkusila jsem dát za 499-599kč prodaly se asi 3 ks… Zkusila jsem nabídnout ve výprodeji za 250Kč a neprodalo se nic…

Cokoliv na míru je možné nabídnout. Jedno takové domlouvánísetu je asi 10 hodin práce. Proto jsem raději šla cestou nižší ceny s třeba třiceti vzory. Cena výroby je díky tomu skoro poloviční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
4.1.23 16:37
@Zwetta píše:
A jaká je prodejní cena vs. doba ušití jedné deky?
Jinak za mě bych inzeráty vystavila i na bazoš, sbazar a Vinted.. + fb skupiny určené pro maminky a děti.. Na můj vkus si málo vidět ;) 8)

bazoš, sbazar a Vinted.. + fb skupiny jsou absolutní 0. neprodává se tam v podstatě nic. Max staré hadry za pár korun. Jediné kde se prodává je marketplace ( fusaky, stínítka, podsedáky, zavinovačky, povlečení, prostěradla… jen ty deky prostě vůbec nejdou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.1.23 16:40
@Oplena píše:
Normálně jsem dávala deky za cenu 365-400kč, neprodalo se nic. Zkusila jsem dát za 499-599kč prodaly se asi 3 ks… Zkusila jsem nabídnout ve výprodeji za 250Kč a neprodalo se nic…Cokoliv na míru je možné nabídnout. Jedno takové domlouvánísetu je asi 10 hodin práce. Proto jsem raději šla cestou nižší ceny s třeba třiceti vzory. Cena výroby je díky tomu skoro poloviční.

Asi máš smůlu, cena kolen tech 350 je zajímavá a líbí se mi to. Ted jsem teda nekoukala, za kolik to maji jinde.Ja teda kupovala vse na jednom eshopu typu nejbaby a prostě brala všechno tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.1.23 16:42

@Oplena problém ještě je přehlceny trh s podobnými věcmi. Takže se zamer na šití toho, co jen tak někdo nedělá. Nacenit je těžké, materiál, čas, odvody atd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
4.1.23 16:42

No popravdě, když pominul cenu, tak vy mě takový výrobek nezaujal…
Prezentace i zpracování…
Obyč deka je vlastně na nic. Do kočáru jsem měla místo deky fleece fusak, nikde mi to nepadlo.
Doma klasická Dětská peřina…
Nemluvě o tom, že obyč deku na ven koupíš v Jysk, IKEA do stovky…

Příspěvek upraven 04.01.23 v 16:51

• Citovat
  • Upravit
4472
4.1.23 16:48

Já třeba tyto deky vůbec nevyužila. :nevim: Měla jsem ze setu (hnízda) z druhé ruky jednu mink rychlozavinačku a tu jsem pak použila i na mimčo jako dečku do kočárku.
Pak do sporťáku jsem si nechala podle mých představ ušít rovnou nepadací deku, podložku a popruhy.
Různé deky jsem pak koupila za pár korun v sekáči (hodně jsem se dívala na stav) nebo právě z druhé ruky a přišlo by mi líto dát za deku 400,–.
Tady máš názor jedné z maminek. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
4.1.23 16:54

Já jednu podobnou mám normálně z c&a. Cena zhruba tak, jak píšeš. Mně teda víc vyhovuje jít do obchodu a tam koupit, co potřebuju, ale možná by mělo větší úspěch, kdybys z toho udělala sadu - deka, zavinovačka, mantinel, povlečení… nevím, co všechno existuje. Myslím, že maminky na tyhle roztomilosti slyší. Jinak mi to tvoje přijde hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí