Jak naučit 18letou dceru zdravit?

28.1.16 06:51

Jak naučit dceru zdravit?

Mám dceru, které za pár dnů bude 18 let. A mám s ní ten problém, že nezdraví starší lidi. To by nevadilo ve městě, ale žijeme na malé vesnici a vypadá to blbě, když malá holka nezdraví.

Příspěvek upraven 28.01.16 v 07:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3451
28.1.16 06:58

Jako 18 let? Nebo 18 měsíců? Pokud 18 let, tak teď už s tím neuděláš nic. Pokud 18 měsíců, tak sama nahlas pozdravit a říct jí: řekni dobrý den/ahoj… :nevim:
Edit: tak už jsi to přepsala na let, copak v 18 je to malá holka? :roll:

Příspěvek upraven 28.01.16 v 07:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
28.1.16 06:58

Bude jí 18 a je malá holka? Nu v 18 už jí nic nenaučíš, tos trochu zaspala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
72725
28.1.16 07:03

@Petulisek1978 proč by měla všechny zdravit :think: nějak tenhle trend nechápu.. i na vsi snad může zdravit jen ty, které zná, ne? Mmchdm, začínat v 18 je hodně s křížkem po funusu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
28.1.16 07:06
@Petulisek1978 píše:
Mám dceru, které za pár dnů bude 18 let. A mám s ní ten problém, že nezdraví starší lidi. To by nevadilo ve městě, ale žijeme na malé vesnici a vypadá to blbě, když malá holka nezdraví.Příspěvek upraven 28.01.16 v 07:00

Pokud je dceři 18 měsíců (a ty ses přepsala) je zatím docela brzy na to aby sama od sebe zdravila. Mám v okolí 15timěsíční slečnu a jo, mává, to ano, ale ahoj…natož dobrý den neumí.

Pokud je dceři 18 let…tak by sama měla vědět (z dětství), že se zdraví…teď už je na to pozdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15449
28.1.16 07:07

Já jsem vyrostla sice v Praze, ale ve vilkové čtvrti, kde se taky všichni zdravili. Jak já to nesnášela, vždycky jsem usilovně dělala, že nevidím abych nemusela pozdravit. No a teď v dospělosti fakt nemám problém kohokoliv pozdravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
28.1.16 07:19

@Petulisek1978 jestli 18 měsíců, tak my to dělali tak, že začátku jsme říkali, ať pozdraví dobrý den, jenže naše dcera je strašně tvrdohlavá a když ji někdo něco prikaze, tak se ještě vice zatne. Takze jsme to začali dělat jinak. Já jsem vždycky nahlas pozdravil a když ona ne, tak jsem ji vycetla, ze jsem si myslela, ze je uz velka holka, protože ty zdraví, ale ona nezdraví, takze je ještě mimino. A ze je ostuda a ze paní (nebo pán) si řekne, co je to za skaredou holku, která ani pozdravit neumí. Viděla jsem, že ji to mrzí. Když pozdravila, tak jsem ji vychvalila az do „nebes“, že je strašně šikovná, že mi tím udělala radost a paní (pán) ze určitě koukala, jakou mám šikovnou holčičku. A ještě ze určitě i ona ze sebe musí mít radost, že to tak hezky zvladla. Je fakt, že to trvalo asi půl roku, než se ji to rozlezelo, ze bude teda zdravit, ale od té doby máme pokoj.Jen ji teda musím pořád chválit, z toho má radost. :)
Ale je fakt, že jsem ji začala více „nutit“do zdravení cca od 2 roku.

Příspěvek upraven 28.01.16 v 07:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
28.1.16 07:21

Myslim, ze rict dobry den sousedum, je to nejmensi. Naopak nerict je, alespon podle me, divne.
Dceru jsem od mala ucila zdravit, na ni tedy platil prisny pohled a dnes, kdyz pozdravim ja, pozdravi i ona.
Pokud je slecne 18 let, musi si to prebrat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
28.1.16 07:26

Pokud je dceri 18, tak neni hloupa a pobere to sama. Ale chyba je, ze to neumi z detstvi. Pokud 18 mesicu, tak bych ji to vzdy pripominala nahlas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.16 07:27

18 let? Přoč si to neřešila v 8? Teď už je trochu pozdě. Pokud jí nestačí říct zdrav ty báby ať mám klid tak jí těžko donutíš. A pokud jde o ostatní tak ty to trápit nebude, zřejmě už zjistili že to tvoje děvče pusu otevřít neumí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5727
28.1.16 07:27

To by mě taky zajímalo, ten věk. :lol: 18m je zatraceně málo na učení zdravení, to časem dítě pochytí, pokud umí mluvit, a vidí to u rodiče. a ten ho k tomu vede. 18 let? Tam to snad není potřeba učit, ale jednou domluvit, že je to slušnost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
28.1.16 07:46

Tam ma byt urcite 8 let, jinak mi tento dotaz prijde prinejmensim zvlastni..

• Citovat
  • Upravit
brko
28.1.16 07:51

Holky, pozorne si prectete uvodni prispevek. Zakl pise, ze to vypada blbe, kdyz MALA HOLKA neumi zdravit. Takze bych rekla, ze je ji fakt 8.

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
28.1.16 07:58

@brko příspěvek už ale opravila, prvně tam měla 18 bez slova let, takže je jí podle všeho opravdu 18 :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Kobea
28.1.16 07:59

Myslím, že na vesnici je slušnost pozdravit staré lidi, a to i když je neznám. Ale já jsem vesnická, připadá mi to normální.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi