Jak naučit dítě polykat tablety?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14684
20.4.23 11:56

Jak naucit dite polykat tablety?

Ahoj, mely vase deti problemy s plykanim leku? Jak ted jste si s tim poradili?

Dcera (6,5 roku) dosud nikdy nemusela uzivat leky. Ale ted ji neurolog na posttraumatickou stresovou poruchu doporucil doplnek vyzivy. Jsou to takove male kapsle (viz foto, podotykam, ze mam uzkou ruku :mrgreen:), ale ona neni schopna je spolknout.

Radila jsem ji, at si ji dala co nejvic dozadu, az ke krku a hodne zapije. Vi, ze ji pomuzou, snazi se. Ale at zapiji, jak zapiji, nemuzu kapsli spolknout. Jedna ji “omylem” vklouzla do krku, ale pry ji to bolelo, tak ji vratila :zed:

Mate na to nejakou radu? Diky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
20.4.23 12:04

Já myslím, že k tomu musí každé dítě nějak dozrát, což ti teď moc nepomůže, je mi to jasné. Ale řekla bych, že je může i zkousnout, třeba se soustem něčeho dobrého? Nebo na lžičku s jogurtem, aby to pěkně klouzlo do krku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14684
20.4.23 12:12

@unuděná taky si myslim, ze k tomu musi dozrat :? Jeji o 2 roky starsi sestra uz to zvlada. Rozkousnout by to stopro nechtela. Ale jogurt je dobry napad. Ten sice neji, ale udelam ji pudink. A pripadne holt budeme mit pudink kazdy den :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
20.4.23 12:21

Mě děti třeba Paralen nebo kinedril polykání od 3let v pohodě. Ale tohle mi přijde dosti velké. Já to děti učila tak, že je to stejné jako třeba kousek chleba. Tabletu do pusy, napít, jakoby zakousat (ten pomyslný chléb) a spolknout. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
20.4.23 12:21

Nevím, to dozrání. Syn 6 let polyká prášky jak maliny. Teď měl Equazen, to jsou podobné tablety a kupovala jsem mu žvýkací a ty mu nechutnali, tak radši polyká, koupila jsem mu je znovu polykací. A to polyká 3 prášky 2× denně. On nemá problém od mala. Naopak dcera 10 let doteď nespolkne nic. Trochu se naučila přes zimu, když jsem jim koupila Sinupret v tabletách, tak tu spolkla, ale byla malinká, jako lentilka a sladká. Ibalgin, nebo něco takovýho by nedala. I černý uhlí jí musím dávat v sirupu, ani nepomohlo tabletu rozdrtit :nevim: Zkusit tu tabletu spíš zajíst, pak teprve se hodně napít. Dcera to pořád převaluje v puse a pití vypije a tabletu má někde v koutku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
20.4.23 12:22

Tohle asi nechceš slyšet, ale takhle velké tablety se moje dcera naučila polykat až asi ve třinácti letech :zed: Zkoušeli jsme všechno možné (včetně tréninku s polykáním antiperlí, Tic-Tac bonbonků apod.), ale prostě to dolů nedostala, dřív se jí ta tableta v puse rozpadla.

Je to „kus od kusu“ - syn, na rozdíl od ní, to uměl už ve školce a nijak jsme ho to učit nemuseli… prostě to hodil do pusy a spolkl i bez vody 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4818
20.4.23 12:30

Za mě je to o dítěti. Mám dvojčata a syn dává tablety v pohodě od nějakých 3 let, dcera má s většími problém ještě teď v 9 :nevim: (ale to mám i já v dospělosti). A tyhle vypadají, že jsou docela velké :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.4.23 12:37

Zacni b komplexem, malinkym hladkym, co se vypije s vodou, i kdyz vyklouzne z krku.
Nauc ji si to dat dozadu na koren jazyka.
Muzes i poridit hezke tabletky - treba rybi tuk z dmka jsou zlute pruhledne.

A trenovat a trenovat. U nas zapiji od 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
20.4.23 12:44
@novaa píše:
Mě děti třeba Paralen nebo kinedril polykání od 3let v pohodě. Ale tohle mi přijde dosti velké. Já to děti učila tak, že je to stejné jako třeba kousek chleba. Tabletu do pusy, napít, jakoby zakousat (ten pomyslný chléb) a spolknout. Držím palce.

Mi dcera v pěti letech nepolklka malinkou pilulku espumisanu… prostě ji to nešlo… snad v 6ti to nějak přišlo a už to zvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
20.4.23 13:04

A není adekvátní přípravek v tekuté formě? Obvykle bývají i tekuté alternativy.
Vypadají, že jsou dost veliké… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41775
20.4.23 13:07

Začala bych B komplexem - tím slabším. Je navíc potažený, tak „klouže“ líp. Já to třeba na kořen jazyka nedám, mě vyhovuje dopředu na jazyk, zapít a polknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
20.4.23 13:10

Dítko nesnášelo čípky, takže už po roce dostávalo prášky v jogurtu a rychle je začalo polykat samotné, ale mám hypochondra, to taky hodně při polykání pomáhá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15412
20.4.23 13:14
@BohunkaP píše:
Tohle asi nechceš slyšet, ale takhle velké tablety se moje dcera naučila polykat až asi ve třinácti letech :zed: Zkoušeli jsme všechno možné (včetně tréninku s polykáním antiperlí, Tic-Tac bonbonků apod.), ale prostě to dolů nedostala, dřív se jí ta tableta v puse rozpadla.Je to „kus od kusu“ - syn, na rozdíl od ní, to uměl už ve školce a nijak jsme ho to učit nemuseli… prostě to hodil do pusy a spolkl i bez vody 8o

Syn v 15 by to taky nedal. Doteď si musí i paralen půlit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2581
20.4.23 13:14

Co je rozdrtit v hmoždíři, smíchat s něčím sladkým a natáhnout do dávkovače na sirup? Dceru bych nechala, ať si to připravuje sama - třeba by časem přišla na to, že zapít a polknout je jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
20.4.23 13:20
@mokkk píše:
Co je rozdrtit v hmoždíři, smíchat s něčím sladkým a natáhnout do dávkovače na sirup? Dceru bych nechala, ať si to připravuje sama - třeba by časem přišla na to, že zapít a polknout je jednodušší.

To pak ztratí smysl - tyhle obalované resp. potahované kapsle nejsou určené k drcení, je potřeba dostat je do žaludku v původní podobě, aby se rozpustily až tam, kde mají (ne už v ústech).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí