Jak naučit dvouleťáka na nočník?

279
8.7.24 23:22

Jak naučit dvouletaka na nočník

Zdravím vás všechny :srdce: prosím o nějaké rady jak naučit skoro dvouletacku na nočník? Malá má 22 měsíců a ráda bych ji to naučila. Na nočník si sedne ale potřebu nevykoná. A nebo to neřešit a nechat ji volný průběh? Díky za rady a reakce :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9.7.24 01:12

Zdravím, mám podobný problém. Dcera ve 2 letech už dva měsíce pěkně chodila na nočník, sice si neřekla, ale když jsem ji posadila tak potřebu vykonala a vždycky si potom zatleskala a bylo vidět, že z toho má radost. Teď zničehonic bojkot a říká, že chce jenom plínu a z nočníku mi utíká :nevim: Nevím co se stalo proč najednou nechce, násilím jsem ji nikdy nenutila :? Příští rok má jít do školky, tak doufám, že se to zase zlomí… opravdu závidím všem maminkám co nemusí řešit plíny, už jsem z toho někdy vyčerpaná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
9.7.24 02:43
  1. Musí se dítě napřed zvyknout na to posazení. Je to pozice těla, na kterou dosud není zvyklé a nemusí mu to být příjemné.
  2. Je třeba dítěti vysvětlit, co se má dít, co má do nočníčku dělat.
  3. Můj vnouček se to naučil tak, že jsem v knihovně půjčila dětské leporelo o rodině medvídků, kde malý medvídek chodil na nočníček. Vnouček to pak také chtěl vyzkoušet, byl na to zvědavý. To byla jeho motivace, aby to chtěl umět. Identifikoval se s malým medvídkem. Můžete také použít plyšovou hračku, kterou dítě má rádo, že bude též chodit čůrat na nočníček.
  4. Pak přestat dávat plínky, protože tak si dítě všimne, že je najednou potřeba a voda teče, dítě se diví, sleduje to, vidí loužičku a pak to najednou pochopí a rychle to pak i umí. Trvá to jen chvilku s loužičkami.
  5. Když se podaří doběhnout a vyčůrat na nočníček, tak se s dcerkou radovat a dát jí třeba malý pamlsek jako motivaci.
  6. Vysledovat, jak často je třeba připomínat, aby si všimla, že má potřebu. Ptát se jí, jestli se jí nechce čůrat. Její mozek se to teprve bude učit, jak pocity na čůrání vnímat.
  7. Je třeba o tom mluvit, komunikovat, motivovat, podporovat, radovat se nahlas z výsledku.
  8. Dítě se pak, když už to umí, cítí sebevědomě a odpovědně, už se cítí, že je velké, že už není žádné malé miminko, které potřebuje plínky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.24 07:47

Asi u nás zabralo to koukat. Několikrát jsme navštívili dítě co na nočník chodilo a po tqr dnech to seplo. Nočník jsme měli vždycky na očích. Na konkrétním místě. Čůrání už není takový problém. Doma je bez plen a venku chodí do trávy. Někdy i na velký záchod. U nás je problém stolice. To prostě ne. Buď plena nebo kalhoty. Tady se docela bojím operovat. Jedno dítě v rodině, co odmítá vykonat velkou jinam než donpleny máme. Je mu 5.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.24 08:06

Muj syn na nocnik nechce a kdyz hi ukecam tak tam chvili sedi a pak rve ze chce plenu a vycura se do pleny :/ a nejhorsi na tom je ze je docela velky a mam strach sby mu za chvili nejake pleny byly.

• Citovat
  • Upravit
275
9.7.24 09:30

Mám čerstvou zkušenost a to tu že si k tomu musí dítě najít cestu samo. Já už byla bezradná. Denně jsme zkoušely vysazovat na nočník ale efekt žádný. Věčně počurana zem, postel…tak jsme opět nasadily plenky a jednoho dne mu to secvaklo jakoby a začal úplně sám. Od té doby je bez plenky.
Takže za mě doporučuji určitě trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.24 10:23

@Katherine811 a v kolika mesisch k tomu dosel sam?

• Citovat
  • Upravit
279
9.7.24 23:52

@Katherine811 jo, taky si jako říkám že k tomu určitě dospěje časem sama, když má pocit že je plenka hodně pocurana nebo do ní vykoná druhou potřebu tak zase zamnou jako jde a řekne to a nebo si plenku sama dá dolů a vyhodí do koše a běhá nahatá, ale to už pak na ten nočník nejde, takže si jako uvědomuje co to vlastně dělá, ale nějak ji nesepne ještě, že to může dělat do nočníku. Dám jí čas, v září jde do školky ale ne do normální školky ale jen dětské skupinky, kde mi bylo řečeno, že nevadí plenka ani dudlík. Má totiž obojí… Víc mi ale vadí ta plenka ;) :lol: no dám jí čas, nočník má po celý den k dispozici, posazuje do něj obcas panenky no ale taky do něj cpe jídlo, dnes tam bylo hroznou :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
10.7.24 02:28

Máme stejný problém, když se je člověk snaží posadit na nočník, když chtějí jít na velkou, rozpláčou se a vůbec si nedojdou… :( je jim rok a půl a doufala jsem, že to teď v létě zvládneme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
10.7.24 02:35

Máme stejný problém, když se je člověk snaží posadit na nočník, když chtějí jít na velkou, rozpláčou se a vůbec si nedojdou… :( je jim rok a půl a doufala jsem, že to teď v létě zvládneme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
20.7.24 07:00
@Anonymní píše: Více

Přesně ve 2,5 letech. S nočníkem jsem ho seznamovala od roka přibližně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze