Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ráda bych se zeptala, jestli nemáte nějaké tipy, jak naučit miminko lézt? Můj syn bude mít 6 měsíců, takže vím, že to ještě umět nemusí, ale už víc než měsíc se houpá v kleku a staví na špičky, ale nepohne se z místa, takže celý den zuří nebo pláče, že mu to nejde… :-/ Poraďte, děkuji! ![]()
Já neučila, oni na to přijdou…a miminko už vůbec ne, spíš batole ![]()
Nechat ho, ať si na to přijde sám a pro tebe pevné nervy.
Jinak naše malá poprvé lezla za vysavačem, kdy předtím asi 3 týdny balancovala s prdkou ve vzduchu a obličejem v koberci a po projetí vysavače okolo hlavy najednou šup a lezla ![]()
Já právě taky nic nehrotím, nechávám ho ať si na všechno příjde sám, ale poslední měsíc co ho dám na bříško tak po chvíli snažení začne hrozně plakat, tak bych mu chtěla nějak pomoci… ![]()
@andy86 pockej, ty ho dáváš na bříško?? On se neotočí sám?? Pokud ne řešila bych spíš to, malá od tý doby co se otáčí sama tak neotáčím ![]()
@andy86 píše:
Já právě taky nic nehrotím, nechávám ho ať si na všechno příjde sám, ale poslední měsíc co ho dám na bříško tak po chvíli snažení začne hrozně plakat, tak bych mu chtěla nějak pomoci…
ale přetočí se na to bříško sám?
Jojo, otáčí se na bříško sám, spíš jsem myslela, že pořád brečí kdykoli je na břiše, protože se snaží lézt a nejde mu to a tak hrozně zuří a pak zoufale pláče, fakt se snaží a tak je mi ho líto… :/
Naše malá začala lézt po čtyřech až ted v 10 měsících. Předtim se asi od šestého jen plazila. A taky napřed řvala jak jí to nešlo…ale chce je to nechat ať si na to přijdou sami.
@andy86 píše:
Jojo, otáčí se na bříško sám, spíš jsem myslela, že pořád brečí kdykoli je na břiše, protože se snaží lézt a nejde mu to a tak hrozně zuří a pak zoufale pláče, fakt se snaží a tak je mi ho líto… :/
my než začli lézt, tak se přetáčel zpět, takže zas tak neřval že se nepohne z místa.
ale nechala bych tomu volný průběh.
V 6ti mesicich ma na lozeni jeste spoustu casu. Prijde na to sam. Vetsinou deti zacinaji lozit kolem 9mesicu.Me syn zacal az v 10ti mesicich.Od 7mesicu se plazil.
Pripojuji se k holkam, obdobim revu, kdy neco nejde, prochazim s malou prubezne porad
, nejdriv paseni konicku, pak se neumela otocit z bricha na zada, pak ji neslo poradne se plazit, pak zas ze stoje u nabytku nevedela, jak si sednout, nebo se dostat zpet na zem na ctyri, pak jak se prevalit pres prah u dveri, furt neco
takze ho nechej, za par tydnu ho bude zlobit zas neco jinyho
![]()
Taky bych tomu nechala volný průběh, až bude mít zralé svalstvo, takto půjde samo
Můj syn se taky nejdřív dlouho plazil, než začal klasicky lézt. Ale pokud chceš zkusit motivaci, zkus dálkový ovladač, ten u nás zabíral
Maximálně se bude rozčilovat ještě víc, že pro něj nemůže ![]()
@andy86 Promiň, ale v 6 měsících je brzo chtít po dítěti, aby lezlo. V tomto věku jsem jásala, že se malí otáčí ze zad na břicho
. Neteř ještě ve 13 měsících jen ležela na zádech a max. pásla koníky a houpala se na kolenou. Do 2 měsíců začala lézt, stavět se a chodit. Každé dítě to má jinak, ale všechna se lézt a chodit naučí, jen je nechat, aby si na to přišly samy.
Je asi fakt, že jakmile se naučí lézt tak zase bude chtít zkoušet něco nového to už je povaha lidská
tak děkuji za rady!
@lemanka píše:
@andy86 Promiň, ale v 6 měsících je brzo chtít po dítěti, aby lezlo. V tomto věku jsem jásala, že se malí otáčí ze zad na břicho. Neteř ještě ve 13 měsících jen ležela na zádech a max. pásla koníky a houpala se na kolenou. Do 2 měsíců začala lézt, stavět se a chodit. Každé dítě to má jinak, ale všechna se lézt a chodit naučí, jen je nechat, aby si na to přišly samy.
Já to po něm nechci! Problém je že to chce on sám a hrozně kvůli tomu vyvádí, jinak bych to vůbec neřešila ale trvá to už několik týdnů :/