Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hele takové dny má každý, ať má nějaký problém nebo ne. Je potřeba je přežít, pokud jich není moc, a pokud to lze, fakt se zahrabat s čajem a knížkou/filmem/čokoládou a počkat, až bude lépe. Tedy, nejsem odborník ani deprese nemám, ale takovéhle dny zním také. Drž se. On ten podzim zvláště je taková melancholický.
Takové dny má ale každý člověk na světě. AD nevyřeší tvůj život, pouze pokryjí nemoc.
Nepronasledují tě třeba nevyresene problémy? Ale tyhle dny fakt má občas každý, obzvlášť u žen na to mají velký vliv i hormony. Osobně bych antidepresiva nebrala, ale do toho ti samozřejmě nemůžu mluvit. Drž se!
Já vím, že to nevyřesí můj život. Ale někdy je to vysilující. Ale máte pravdu, vím že takový dny ma každej.
Také hraje roli osobnost. Tu „nevyléčíš“, s tou „musíš“ umět žít nebo se to naučit.
@Anonymní píše:
Také hraje roli osobnost. Tu „nevyléčíš“, s tou „musíš“ umět žít nebo se to naučit.
U mě to je o okolnostech na 2 věci. Osobnost by byla ok, ikdyž těžko říct.
@Anonymní píše:Řeším to s odborníkama, nejsem na to sama.
Tezko radit, jedinne odbornik.
Já se léčila 12 let antidepresivy + terapiemi. Spadla jsem do depresí a dalších psychických nemocí po životních traumatech. Pomohlo mi až když se vyřešil problém, který mě už léta trápi. Ale ten nesouvisel s traumaty, která to vše způsobila. Bohužel deprese jsou často chronická nemoc, která se snadno vrací, ale moc doufám, že to nebude můj případ.
@Anonymní píše: Řeším to s odborníkama, nejsem na to sama.
Tak to je dobre.
@Anonymní píše:
Já se léčila 12 let antidepresivy + terapiemi. Spadla jsem do depresí a dalších psychických nemocí po životních traumatech. Pomohlo mi až když se vyřešil problém, který mě už léta trápi. Ale ten nesouvisel s traumaty, která to vše způsobila. Bohužel deprese jsou často chronická nemoc, která se snadno vrací, ale moc doufám, že to nebude můj případ.
No jo ale kéž by se vždy dalo všechno vyřešit ![]()
Děláš to všechno dobře, když ti nebude líp po 6 týdnech, bude to chtít tu medikamentozní léčbu posílit. Sport alespoň 3 hodiny týdně - namáhavý sport, aby ses zadýchala, protahování či vycházky nestačí.
A mas depresi? Pises, ze spis i jis dobre, sportujes, chodis ven, malujes. Neprijde Ti to divne?
Co dělám blbě? Beru antidepresiva, začínam s terapií, chodím ven, maluju, sportuju, dobře spím a jím a stejně mám dny, kdy je mi úplně na nic a nejradši bych se před celým světem a všema problémama zahrabala 10m pod zem

Má to někdo taky tak?
Prosím anonym.