Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte holky, máte nějakou radu, vlastní zkušenost, jak nevzdat otěhotnění. Jak prostě na to v hlavě přestat myslet? Vyzkoušela jsem vše 4× IVF, mojžíšovku, bylinkáře, léčitele…prostě vše…zdravotní stav ok, i manžel…
5 let snažení.
@laurkaa13 vykašlat se na to - pořídit si zvíře, zajet si na dovolenou a smířit se s tím, že to nejde - druhého mám jakýmsi zázrakem po 8 letech. ![]()
@martina.se zvíře máme, na dovolene sem tam jezdíme, jen z té hlavy to nejde dostat…i tak díky
@laurkaa13 Zacla bych vyrizovat adopci.. Byli jsme rozhodnuti, ze pokud nevyjde IVF tak pujdeme do adopce..
@laurkaa13 Zacla bych vyrizovat adopci.. Byli jsme rozhodnuti, ze pokud nevyjde IVF tak pujdeme do adopce..
@laurkaa13 Prostě to vzdát ![]()
Buď začít zařizovat adopci, nebo se smířit s tím, že i bez dětí může mít člověk plný život, a nějak si to zařídit - najít si nějakou dobrovolnickou činnost, kde se budeš realizovat, honit kariéru, najít koníčka, naplánovat si cestu kolem světa ![]()
Ano, kontryhel piji do ovulace…můj se právě na adopci moc netváří, i když mně by to nevadilo…
@Slečna Ferka hm, to je tedy vidět to napsané… no třeba to pak přijde samo
@laurkaa13 píše:
Ano, kontryhel piji do ovulace…můj se právě na adopci moc netváří, i když mně by to nevadilo…
tak s nim o tom promluvit.. ona i taková věc může pomoct.. ![]()
@martina.se píše:
tak s nim o tom promluvit.. ona i taková věc může pomoct..
jo, no už jsme mluvili, uvidím…zas si říkám, že mám skvělého chlapa a jen to dítě ne, když se dívám kolem sebe (kámošky, kolegyně) ty furt řeší zas chlapa a vztah, tak aspoň výhra v tomto.
@laurkaa13 rada neni
. Resp. rad je spousta, ale na co budu porizovat psa, kdyz chci dite, jezdit na dovoleny je rada nad zlato pro nekoho, kdo podstupuje IVF a plati nemale castky atd. Samozrejme, ze lze ruznymi aktivitami to vsechno trosku potlacit, ale vymazat ne. To pak zalezi na sile osobnosti. Ja upla na sport, praci, ale zyroven jsem tomu nikdy uplne nepropadala. Hodne mi pomahalo mit dalsi plan. Ale i to je individualni a zalezi, jak moc je par otevren dalsim moznostem, jak mit dite.
Snazili jsme se pres 4 roky nez jsem otehotnela na 8. pokus umeleho oplodneni.
Každá dobrá rada drahá! Já bych se tě zeptala jestli máš za sebou vyšetření jako imunologie, genetika, vyšetření štítné žlázy možná hypofýzy (tam nevím jak to ale souvisí s hormonama), tak by stačilo možná vyšetření hormonů. Možná změnit Car! Vzhledem k tomu, že i já mám dítě jako zázrak a druhé pokud bude, tak chápu myšlenky v hlavě. S těma se moc dělat nedá. Spíš se soustředit třeba víc na sebe, aby těch myšlenek nebylo tolik (kadeřnice, kosmetika, cvičení, zaměstnání). Nemusíš hned žádat o adopci, ale třeba o ní začít přemýšlet doma s partnerem… oni i ta myšlenka, že se jednou určitě dočkáš mimina, člověka docela uklidní. Já jakmile jsem začla vyřizovat adopci, tak se zadařilo… a nikdo tomu nevěřil ani já sama.
@laurkaa13 píše:
jo, no už jsme mluvili, uvidím…zas si říkám, že mám skvělého chlapa a jen to dítě ne, když se dívám kolem sebe (kámošky, kolegyně) ty furt řeší zas chlapa a vztah, tak aspoň výhra v tomto.
tak to vem z téhle stránky a přestaň se na to dítko tak upírat.. Ono to fakt strašně pomáhá..