Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojky, jdu pro radu, protože sama nevím co obléct malému v tomhle počasí
je mu 7.měsíců, venku 9°C, tak jestli už je to na zimní kombinézku, nebo to ještě počká, zas si říkám co mu budu oblékat v zimě, ale je po operaci ledviny tak musím dávat pozor at neprochladne, takže ted babo raď
díky za reakce ![]()
Ahoj, malej má skoro 7měsíců a po ránu má body s dl.ruk, body s kr.ruk, teplý svetr s roláčkem, bavlněné punčocháčky, teplé pomožky, kalhoty. V korbě má Emitex podložku ze sporťáku, letní fusak Emitex z autosedačky a nánožník. Na hlavě tenkou bavlněnou čepku. Zimní fusak měl zatim 2× a to jen ráno, kdy mrzlo a byl v něm jen na lehko.
@Háta_x mnooo já byla s prckem včera venku a vítr byl opravdu šílený, měl na sobě body s dl. rukávem, fleecovou mikinu, teplý kabátek, punčochy, kalhoty, teplou deku přes sebe a nánožník, a pod sebou má teplou fleecovou podložku do kočárku a byl krásně teploučký, ale dneska to vypadá na větší zimu tak tápu… ![]()
@Pettule69 to byl až dost teploučkej ne?
To moje malá má teda o dost studenější odchov.. Včera měla body přes to triko a pak už jen kabátek.. A teplejší kalhoty.. Ale zase už běhá, tak se na to koukám asi jinak ![]()
Naší malé je 7 měsíců, ráno tu bylo 5°C, měla na sobě body s dlouhým rukávem, punčochy, jednu tenší a jednu silnější mikinu a na tom fleecové dupačky a tenkou bavlněnou čepičku. V kočáru máme teda už zimní fusak Emitex ale nijak ji do toho ještě nebalím, zas taková zima není, jen ji do něj zapnu, když je pak tepleji, tak na něm jen leží a je teploučká. Myslím si, že na zimní kombinézu je ještě čas, to by v opravdové zimě ty kombinézy musel mít 3 ![]()
Jestli jezdí v hlubokém kočárku, vítr nevadí. Ani moc zima, ono se tam prtě zahřeje, pokud má teplo pod sebou, ramena v teple a je přikryté. Řídim se podle toho, zda je mimčo teplé na krčku a nemá zpocená záda, ruce má věčně ledový, jak pořád něco pracuje a cumlá. Celkově oblékám děti od těch 3měsíců spíš míň, vídam už i maminky, co maj teď děti v zimních kombinézkách nebo v zimním fusaku. Tyhle věci vytahuju až v mrazech.
@Pettule69 píše:
@Háta_x mnooo já byla s prckem včera venku a vítr byl opravdu šílený, měl na sobě body s dl. rukávem, fleecovou mikinu, teplý kabátek, punčochy, kalhoty, teplou deku přes sebe a nánožník, a pod sebou má teplou fleecovou podložku do kočárku a byl krásně teploučký, ale dneska to vypadá na větší zimu tak tápu…
Já jsem malou oblékla : body dl. rukáv, punčochy, slabou mikinu a kombinéza
Ale nesmim s ní jít do obchodu, tam by se mi asi upekla ![]()
Ahojky, dulezity je teplo od zadicek - my v tomhle pocasi oblikame normalne, ale v golfaku mam danej fusak Lodger. Kdyz nahodou vysvitne slunicko a je teplo, tak malyho „rozbalim“ a kdyz se mi zda, ze je zima, tak ho proste zachumlam. Od ty doby, co jsem tam ten fusak dala, tak krasne venku spinka, myslim, ze mu to dela dobre. Takze normalka - ponozky, kalhoty, body, tricko a nejakou bundicku nebo mikinku. A kdyz je „echt“ zima, tak jeste puncochacky a svetrik, ale to teprve prijde… ![]()
7,5mes jeste v korbe-body s dl.,triko s dl.,silna mikina, latkova cepice, teplejsi kalhoty, cela pak ve fleesovym overalu, deka, zakryta korba
@gabriela82 jj byl
ale kvůli té ledvině tepleji oblékat musím, nesmí prochladnout ani dostat zánět atd…ale zas hrotit to nebudu, co budu oblíkat v zimě ![]()
@Háta_x píše:
Jestli jezdí v hlubokém kočárku, vítr nevadí. Ani moc zima, ono se tam prtě zahřeje, pokud má teplo pod sebou, ramena v teple a je přikryté. Řídim se podle toho, zda je mimčo teplé na krčku a nemá zpocená záda, ruce má věčně ledový, jak pořád něco pracuje a cumlá. Celkově oblékám děti od těch 3měsíců spíš míň, vídam už i maminky, co maj teď děti v zimních kombinézkách nebo v zimním fusaku. Tyhle věci vytahuju až v mrazech.
je už ve sporťáku, ale stříška od boudičky se dá stáhnout až k madlu takže asi na něj asi nefučí, včera tam spokojeně usnul a ani si nestěžoval že by mu byla zima
takže asi fakt to zbytečně hrotím
maminky co mají už ted děti ve fusaku vídam taky často
Ono se to nemuze prehanat, ja minule v cekarne zirala, venku slunicko k 20st a zenska na 3mesicni cpala 3vrstvy dl. rukavu, mikinu, teplaky a pres to rvala dziny s laclem, cepici, kocar mela sportak a v nem snad fusak, my byly jen v triku s dlouhym a teplakach a holka stejne tepla, nechapu