Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Kazde mimco jinak, moje 5ti mesicni ted jezdi v korbicce v tom v cem je doma (bavlnene body a leginy), i bez ponozek nebo cepky max tenka decka, jinak rve proto, ze ji je vedro… arni fusak nevedu, v zimnim byla do cca 4°C, taky jen v tom v cem byvala doma…
Já teda nevím, ale podle mě je teď venku na tričko, max slabou mikču. Děti jsem vždy oblékala jako sebe + 1 vrstva navíc (což byl fusak nebo deka). Takže do toho jarního fusaku bych ho dala jen v domácím oblečení (body s dlouhým rukávem + tepláčky / dupačky a vložnou tašku už bych nedávala ten horní „dekl“, jestli ho tam máš. Odpoledne, když jde teplota k těm 20 stupňům a nijak nefouká, bych klidně vyřadila i ten fusak a jen přikryla slabou dekou.
Ja bych oblikla jako doma+mikinu a vzala neco s sebou a kontrolovala za krkem. V korbe nefouka a udela se tam brzy i teplo kdyz sviti slunicko a obzvlast jestli jeste prikryvas plenou
Jarni fusak jsem nemela, dcera je dubnova. Mela deku, cepku, kabatek, body, overal, ponozky.
Do fusaku dávám, v čem je doma, pro svůj dobrý pocit beru s sebou lehčí deku, abych kdyžtak měla vrstvu na přidání, kdybychom třeba byli delší dobu ve stínu v lese.
Mám doma 3 měsíční. Na body a tepláčky dám tenký overal. V kočárku mám jen pletený fusak, takový ten co je prodyšný. Přes ouška dávám lehkou čelenku.
Sedmitydenni bych pres domaci obleceni asi dala nejaky teplejsi overal a odkryvala deku/fusak podle toho, jestli jsem zrovna na slunci nebo ve stinu a podle sahnuti za krk.
Chce to postupne vychytat.
Malé dávám body s dlouhým rukávem, tepláky, slabou mikinu, čepici a leží na rozepnutém jarním fusaku. Pod kočárem ještě nosím slabší deku, když vyrážíme ven ráno. Bez mikiny má ledové ruce i ve 20 stupních. Ale to má asi po mě
Sama furt nosím dlouhý rukáv.
@Lucie_Sx
Dceři je 7 měsíců a taky nad tím pořád přemýšlím. Akorát já teda nikdy nevěděla, jak oblíct sebe, natož teď dítě. ![]()
Ale zatím nikdy zpocená nebyla, tak asi dobrý.
@tini píše:
Ja bych oblikla jako doma+mikinu a vzala neco s sebou a kontrolovala za krkem. V korbe nefouka a udela se tam brzy i teplo kdyz sviti slunicko a obzvlast jestli jeste prikryvas plenou
A to přikrývání plenou to je prosím k čemu dobré?
Dneska bylo vedro, mela jen body a polodupacky. Bez cepice, beze vseho. Lezela na jarnim fusaku. I tak byla furt tepla. ![]()
@azaleila píše:
A to přikrývání plenou to je prosím k čemu dobré?
K tomu dítě v kočáru uvařit. Plena na kočár nepatří ![]()
Tak ono asi záleží, kdy jdeš ven. Někdy je 5°C a někdy 20°. Takže pokud je chladněji tak domácí oblečení + třeba overal a fusak, když je teplo, tak klidně jen domácí oblečení. Fusakem jí přece můžeš přikrýt kdykoli.
Ahoj
chci poradit jak s oblekanim
Mam v kocarku jarni fusak + vloznou tasku.

Jak mam tedy obleci miminko (7tydnu) aby mu nebylo prilis horko ani prilis zima v tomhle pocasi?