Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky napište obléknete imčo když jdete ven dopoledne, DÁVÁTE UŽ POD MIMČA DEKU ABY TO MĚLI TEPPLEJŠÍ POD SEBOU. jAK JSTE OBLÉKLI MIMČA DOPOLEDNE? dÁVÁTE POD KALHOTY UŽ PUNČOŠKY A TEPLEJŠÍ MIKČU DOPOLEDNE A HOLKY JEŠTĚ SE VÁS CHCI ZEPTAT JESTLI DÁVÁTE SPÁT MIMČA NA SLUNÍČKO DOPOLEDNE.
ráno bylo u nás 13 st.
Dcera, 7t - dopoledne dávám spát do kočárku ven ve vlněním triku a kamaších, zabalená do merinozavinovačky, přes to deku a postupně odkrývám, jak se otepluje.
Dvouletý syn měl ráno tepláky, dlouhé triko, mikinu, ale tu brzy sundal. Punčochy (já tedy dávám raději kamaše) dávám až při teplotách okolo nuly (cca od 5 st níž).
odpoledne kluk spal venku v kočárku, dcera ne, protože v teple spí špatně, doma bylo chladněji.
Záleží jak je „mimčo“ staré. Mám 11m a jsme na dovolené na Šumavě. Má body, tričko, flísku, čepičku,teplejší tepláčky a ponožky. Byl částečně přikrytý dekou a nánožníkem, ale ne vždy. Ale byli jsme na výletě, celkem tam foukalo.
Na sluníčko spát nedávám nikdy, vždy do stínu.
Příspěvek upraven 01.09.11 v 22:57
Tak kluka oblékám podle počasí, když je tepleji, tak mu dám krátké tričko+kratasy, jinak dlouhé triko (popř.svetr)+tepláky nebo punčošky. Na sluníčko spící dítě nikdy nedávám.
Na sluníčko spát nedávám, když je ráno takhle zima, dávám bodýčko s dlouhým a teplejší tepl. soupravičku, bavlněnou čepičku. V kočárku má pod sebou podložku, zatím jsem nepřikrývala.
Dvouměsíční holčička - včera ráno (Praha, 8 ráno) měla bodýčko s dlouhým rukávem, tenké tepláčky a ponožky, během dne jsem tepláčky sundala. Přes ní mám lehkou deku, podle potřeby přikrývám a odkrývám.
Na sluníčko spát nedávám, ale včera jsme byli celý den venku, tak občas na sluníčku byla, samozřejmě schovaná sluneční stříškou, aby na ní nesvítilo.
V kočáře pod ní mám jen látkovou plínku, aby se mi líp pralo poblité ![]()
Jsme relativně studený odchov…
bumbinka píše:
Dvouměsíční holčička - včera ráno (Praha, 8 ráno) měla bodýčko s dlouhým rukávem, tenké tepláčky a ponožky, během dne jsem tepláčky sundala. Přes ní mám lehkou deku, podle potřeby přikrývám a odkrývám.Na sluníčko spát nedávám, ale včera jsme byli celý den venku, tak občas na sluníčku byla, samozřejmě schovaná sluneční stříškou, aby na ní nesvítilo.
V kočáře pod ní mám jen látkovou plínku, aby se mi líp pralo poblité
máme to podobně, jen nám je dneska měsíc…
![]()
kate02 píše:bumbinka píše:máme to podobně, jen nám je dneska měsíc…
Dvouměsíční holčička - včera ráno (Praha, 8 ráno) měla bodýčko s dlouhým rukávem, tenké tepláčky a ponožky, během dne jsem tepláčky sundala. Přes ní mám lehkou deku, podle potřeby přikrývám a odkrývám.Na sluníčko spát nedávám, ale včera jsme byli celý den venku, tak občas na sluníčku byla, samozřejmě schovaná sluneční stříškou, aby na ní nesvítilo.
V kočáře pod ní mám jen látkovou plínku, aby se mi líp pralo poblité![]()
Fíha. U syna jsem taky měla studený odchov, dcera je proti němu zmrzlina zmrzlá. Ale v 8mi stupních bych si ven v triku a teplákách přikrytá slabou dekou nechtěla lehnout ani já. ![]()
Třeba teď je u nás 15, to už jem taky dala jen v triku, longieskách a slabé merinozavinovačce.
Alpaka píše:kate02 píše:Fíha. U syna jsem taky měla studený odchov, dcera je proti němu zmrzlina zmrzlá. Ale v 8mi stupních bych si ven v triku a teplákách přikrytá slabou dekou nechtěla lehnout ani já.bumbinka píše:máme to podobně, jen nám je dneska měsíc…
Třeba teď je u nás 15, to už jem taky dala jen v triku, longieskách a slabé merinozavinovačce.
já pochopila, že v 8 ráno, ne v 8 stupních ![]()
u nás je ted 14 -15 stupnů…
Mně se malej jinak hned začne potit…
a je protivnej
doma ho musím mít v bodyčku s krátkým rukávem
No a starší je na tom podobně
![]()
kate02 píše:Alpaka píše:kate02 píše:Fíha. U syna jsem taky měla studený odchov, dcera je proti němu zmrzlina zmrzlá. Ale v 8mi stupních bych si ven v triku a teplákách přikrytá slabou dekou nechtěla lehnout ani já.bumbinka píše:máme to podobně, jen nám je dneska měsíc…
Třeba teď je u nás 15, to už jem taky dala jen v triku, longieskách a slabé merinozavinovačce.já pochopila, že v 8 ráno, ne v 8 stupních
u nás je ted 14 -15 stupnů…Mně se malej jinak hned začne potit…
a je protivnej
doma ho musím mít v bodyčku s krátkým rukávem
No a starší je na tom podobně
![]()
Jasně, v 8 ráno, kolik bylo stupňů, netuším… Ale řekla bych tak kolem 15? ![]()
naše téměř pětiměsíční má také studený odchov a je zdravá jak řípa, musím zaklepat.. Nepřeháním to s oblékáním,ale pochopitelně nemrzne. Včera ráno bylo asi 15, v kočárku měla polodupačky, body s krátkým a sametovou mikču (nesnese čepičky, dávám kapuce) a byla přikrytá dečkou, hlavně zabalené nožičky. Spokojeně spinkala a nosánek měla teplý
Předevčírem bylo hezky,sluníčko, ležela venku na dvou dekách v body s kr. a polodupačkách a nad sebou slunečník. Jen ksichtík jsem jí trošku namazala.
Tak to my se dřív jak v 10h z baráku nevyhrabeme, vstáváme pozdě ![]()
A co dáváte pod mimča dopoledne? Dáváte deku nebo zavinovečku
Já na spaní musím zavinovat - dávám tenkou merinozavinoovačku - tlusté jako tričko. Pod tím jen body s krátkým. Když se probudí a svítí sluníčko, je jen v tom body.
Pod prckem v kočáru nemám nic,jen plínu, kdyby se pozvracel, tak aby to neschytala ta matrace, co tam má ![]()