Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Mile maminky,od kdy jste zacaly davat sponecky a ruzne gumicky do vlasku vasich malych holcicek?
Moje mala ma haro neskutecny,zacala jsem dostavat od znamych ruzne „cvakacky“ atd.,ale nevim od kdy je zacit davat?
Pripadne mi jeste brzo!male jsou za tyden 4 mesice.
Já bych se bála, aby to malá nespolkla ![]()
Začala jsem dávat různé sponečky a gumičky až někdo po druhém roce. Malá se narodila a měla na hlavě hřívu, v roce byla plešatá, a potom jí postupně dorůstalo chmíříčko, které už chtělo přichytit. I tak jsem jí ale pořád hlídala, aby to nechtěla ochutnávat ![]()
Od 4m na plavani, pak i normalne, ale ted jsem to musela zrusit (v 8M), protoze si je zacala vytahovat a davat do pusy, tak jsme ji ostrihali.
Cca od 2,5 - 3 let. Fakt bych měla strach, že si to prcek sundá nebo sponka spadne a mimčo ji zbaští ![]()
Zaynah píše:
Mile maminky,od kdy jste zacaly davat sponecky a ruzne gumicky do vlasku vasich malych holcicek?
Moje mala ma haro neskutecny,zacala jsem dostavat od znamych ruzne „cvakacky“ atd.,ale nevim od kdy je zacit davat?
Pripadne mi jeste brzo!male jsou za tyden 4 mesice.
U nás až od momentu, kdy si přestala cpát věci do pusy, tedy zhruba po roce. U takového prťouska bych se bála, že to spolkne ![]()
teda, to je páčo:)
taky bych se bála spolknutí, radši bych jí zastřihávala ofinku… sponky až tak po roce, dřív bych nedávala.
Mý malý princezně je rok a stejně mám strach, všechno si cpe do pusy. ![]()
Od roku a půl občas sponka, od dvou let pravidleně cvakajdy a gumičky , páč nechávám narůst dlouhé vlasy.
Před tím také měla od miminka dost vlasů, ale já je raději ostříhla, aby nevadily, než ach jí s něčím otravovala.
Může to tahat..
Začala jsem dávat sponky, skřipečky a látkové minigumičky až po roce, ale nikdy nenechávám malou bez dozoru. Sice už si to nesudavá, ale jsou to moc malé věci na spolknutí/vdechnutí a co kdyby náhodou.
Nějak od roka a půl… dřív bych se taky bála, to raděj stříhat ![]()
Verča mněla vlasy od narození hustý ,dlouhý a vlnitý. Stříhala jsem jí cca od 9m do cca 18m sama docela zdařile
Přes zimu už ne a nechávám narůst, aby je mněla jako SAKIRA dcera se vní zhlídla
Sponkuju,gumičkuju cca od 22m.
Kolem roku jsem si řekla,že jí vlasy nechám a střiht nebudu vytrhávala mi sponky i z vlasama tak jsem jí fikla.
my sponku zhruba od 10 měsíců, asi měsíc sundavala a strkala do pusy, ale bedlivě jsem hlídala a pak si zvykla. Teď už do pusy nedává vůbec a vybírá si jaké chce
![]()
Dekuji Vam moc maminky!Koukam,mate vsechny krasny „harosky“ !
Je fakt,ze ted,v tomhle veku vsechno zacinaji cpat do tech hubicek
,tak schovavam cvakajdy na pozdeji!
Ahoj, obnovuji, malá má 13 měsíců, vzasy už celkem dlouhé, nechávám narůst..ale leze jí to do očí. Nesnese nic, co jí tam dám..gumičky, sponky, všechno sundává a nenechá si vysvětlit, že to tam má nechat. Přitom když najde gumičku nebo sponku, hned mi ji donese a dává si ji na hlavu. Ví, že tam patří, ale jakmile jí to tam dám, hned sundává. Asi mám na to malou trpělivost
odkdy vám děcka snesly mít něco na hlavě?