Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Já bych ostříhala. Lepší, než aby to padalo do obličeje a navíc vlasy zhoustnou.
Naše malá to měla úplně stejně, měla jsem z toho hrůzu, protože jsem si myslela, že nesnese na hlavě žádné čelenky, gumičky a sponečky už nikdy a já se těšila, až budeme zaplétat copánky, byla jsem z toho smutná
… dnes je nám 22 měsíců a máme doma parádnici, vše se změnilo kolem 20.měsíce, myslím, že bylo jen moc brzy, takže ofinku zastřihnout, ať neleze do očí a počkat
… jedíné, co nám vydrželo je to, že malá nesnese na hlavě kloboučky, šiltovky atd. ![]()
Naše snesla sponky a culíky na dopo až ve školce ve 3,5. Pak šla radši k holiči. Teď ve čtyřech má zas období, kdy si vlasy nechává růst (nosí sukně, šaty, prostě chce být princezna), ale nevěřím, že to vydrží. Zas půjde na mikádo. ![]()
@verulicek Dcerka má 21 měs, je to téměř to stejné. Občas se mi podaří, když jí dám sponku u jídla, že se zabaví tím jídlem a nesundá ji hned. Nevím, kdy si zvykne, protože já se těšila, že budu mít holčičku s dlouhými vlásky.
My jsme začali dávat ve 2 a půl letech, a naučili ji, že si to sundávat nesmí, protože by si zkazila očička.
@verulicek píše:
Ahoj, obnovuji, malá má 13 měsíců, vzasy už celkem dlouhé, nechávám narůst..ale leze jí to do očí. Nesnese nic, co jí tam dám..gumičky, sponky, všechno sundává a nenechá si vysvětlit, že to tam má nechat. Přitom když najde gumičku nebo sponku, hned mi ji donese a dává si ji na hlavu. Ví, že tam patří, ale jakmile jí to tam dám, hned sundává. Asi mám na to malou trpělivostodkdy vám děcka snesly mít něco na hlavě?
Tak já jsem taky dceří chtěla nechat narůst dlouhé vlasy, ale taky ve vlasech nic nesnesla a to až do 3,5 let. Pak nastoupila do státní školky a už občas chce čelenku či sponky. Ale i ve svých 4 letech raději chodí bez sponek a gumiček.
Takže jsem to dělala tak, že když byla menší, stříhala jsem ji, nyní ji stříháme pouze ofinu, aby ji nelezla do očí.
Ahoj,
mám trochu jiný dotaz - dceři jsou přes 2 roky a vlasy jí rostou hrozně divně, takže jí chci dávat sponky, aby to vypadalo trochu líp. Ale má jemné vlasy a sponky jí dost kloužou a padají. Nevíte náhodou, jestli neexistují nějaké sponky, které by držely líp? Díky ![]()
Nevim jestli se jeste vubec delaji, ale za nas byly takovy celoplastovy se zoubkama po cele delce, takze lip drzely. U nas to ale vetsinou resime francouzskyma copankama (ktery teda na osmimesicnim miminu vypadaly desne vtipne), ktery chytnou i ty zrovna rostouci kratky vlasky po obvodu obliceje.
@CaravaggioDaMerisi Tak francouzský copánky s těmi jejími vlásky fakt nedám
Já si říkala, že by mohly být nějaké zoubkované sponky, ale nikde v obchodě jsem si ničeho takového nevšimla..
@poppaea zobkove sponky jsem koupila dceri v albertu, krasne drzi vlasky.
@Jančakecalka @scentini Tak už jsem koupila ty z Alberta, jsou fakt bezva, díky moc ![]()
Kde mají krásné spony a sponky do vlasů, tak je myfeminity. Mám od nich sponky jak já, tak jsem je koupila i dcerce a je to úplně něco jiného než je k dostání v obchodech.