Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den. Mám dceru, která měla po očkování Hexou škuby, třestní ručičami a tyden plakala.. Byli jsme u neurologa a nenašli nic neobvyklého. Asi po půl roce při teplotě 38,5 měla febrilni křeče a skoncila na Jipu. Tudíž, při každé horečce nad 37 musím dávat nurofen. V Září, má nastoupit do školky a aby ji vzali, musela jsem ji objednat do ockovaciho centra, aby ji naockovali mono vakcínou. Chtěla bych se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost? Když ji naočkují, bude mít horečku ale tu nesmí mít, kvůli křečím, tak ji asi potlačí imunitu ale v tom případě zase nebude účinkovat očkování, ne? Když nebude mít reakci… Takže bude očkování zbytečné a dceru budu akorát píchat hlinikem. Jak to prosím vidíte vy? Moc děkuji ![]()
@Terezakuc tak nemusí mít horečku, ne po každém očkování je horečka. Když jí dáš preventivně nurofen, tak to neznamená, že je očkování neúčinné. A pokud by k horečce došlo, tak bych jí dala preventivně diazepam aby horečka nevyvolala křeče. O jakou monovakcínu se vůbec jedná? Některé ty složky hexavakcíny nejsou v monovakcíně vůbec dostupné.
Jde právě o Hexu. Nechce se mi moc do ditete, které má problémy s nervovym systémem cpát vakcínu, jen pro to, že to bude mít v očkováku napsané a vemou ji do školky. Je to pro mne těžké.
@Terezakuc píše:
Jde právě o Hexu. Nechce se mi moc do ditete, které má problémy s nervovym systémem cpát vakcínu, jen pro to, že to bude mít v očkováku napsané a vemou ji do školky. Je to pro mne těžké.
tak neočkuje se kvůli tomu aby dítě vzali do školky, ale proto aby se zabránilo závažným nemocem. A píšeš, že jí v očkovacím centru dají monovaxínu, ale to co je v hexe se monovacínou nedá nahradit. Něco ano, ale ne vše. Pokud by měla kontraindikaci k očkování (třeba i jen dočasnou), tak může do školky i bez očkování.
Ale do skolky musi mit vsech sest nemoci z hexy plus jednu davku MMR.
To ji vse naockuji…? Staci, aby ti jedna z tech nemoci chybela a jsi v haji.
Kontraindikaci by ji nikdo nenapsal? To pro skolku staci.