Bexsero - paracetamol před nebo po?

Anonymní
8.3.23 21:26

Bexsero - paracetamol před nebo po?

Ahoj holky, dávaly jste přípravek s paracetamolem preventivně před očkováním vakcínou Bexsero nebo až potom (po příchodu domů nebo až se vyskytla horečka)?
Dcera 9měsíců a jdeme na první dávku za týden. Doktorka neříkala nic o tom, že se na to máme nějak speciálně připravit (dát něco předtím), ale četla jsem, že je to celkem obvyklé.
Díky! :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4496
8.3.23 21:32

Nedávala jsem předtím a ani potom.
Až kdyby byla horečka nebo bylo vidět, že ji to bolí a je hodně neklidná, tak bych jí čípek dala, ale nebyl potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18683
8.3.23 21:36

U nás teda jediný co značilo, ze byla na ockovani byla náplast co jsem ji večer sundavala než se šla umýt :think: zbytečný do nich něco cpát předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
8.3.23 21:40

Mně doktorka po první dávce řekla, že máme jet hned domů a dát něco proti horečce. Při dalším očkování Bexserem už jsem měla s sebou Panadol a dala ho hned po. Horečku pak dcera měla vždycky v noci, ale šla srazit a do rána byl klid. Jestli by to bez té preventivní dávky Panadolu bylo horší, těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
8.3.23 21:48

Nedávala jsem před ani po. Malá byla úplně v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
11846
8.3.23 21:51

U dcery jsem u první dávky dávala hned po (dle instrukcí lékařky) a pak ještě na noc - proto že byla neklidná a nemohla usnout tak ji to asi bolelo… U dalších dávek jsem dávala už jen při neklidu na noc…ale to asi i díky tomu že jsme byli pak vždy objednání na poledne takže dcera usnula v kočárku cestou domů..takže to zaspala…teplotu teda neměla po žádném očkování…jen po první dávce hexy…od té doby nic…u syna teď taky dávám případně až po očkování v případě že vidím že je neklidný…preventivně je to asi zbytečný…ale u dcery jsem to všechno vnímala asi trochu přecitlivěleji…já sama očkování snáším dost blbě tak sem se asi bála nějakých šílených reakci… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
8.3.23 22:01

Předem sem nedavala nic, Dr mi říkala, ať dam až prijedeme domu a já cestou šla ještě nakoupit a pak sem na cely čípek zapomněla a nic se nestalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
8.3.23 22:06

Dávala jsem u první dávky po, u další jsem zjistila, že máme doma jen sirup, který byl jednak už hrozně dlouho otevřený, a pak mi ho taky už malá není ochotná pozřít, tak jsem nedávala nic a žádnou reakci neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16384
8.3.23 22:12

Sestřička říkala, že prý je osvědčeno dát hned něco po příchodu domů. Nic jsem bezdůvodně dávat nechtěla, očkování bylo ráno, večer byl syn neklidný a červený, tak dostal večer a ráno sirup, pak už byl OK, tak jsem víc nedávala.

Myslím, že už tak dostane srajdu do sebe, tak proč cpát něco navíc, když to není nutné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3915
8.3.23 22:36

Doktorka mě varovala, že můžou být teploty, že je to u téhle vakcíny časté a když ucítím, že malé roste teplota, mám ji dát rovnou něco na horečku. Takže ať si zajdu koupit nějaký sirup radši hned.
Preventivně jsem nic nedávala a teplota jí nestoupla nad 38, takže jsem nedávala nic ani potom. Tu zvýšenou teplotu malá prostě zaspala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
9.3.23 05:52

Ani jeden syn nedostal nic před ani po. Doktorka řekla, kdyby byla teplota, dát sirup, ale kluci byli bez jakékoli reakce, krom náplasti by nikdo nepoznal že byli na očkování 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek