Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nedávala jsem předtím a ani potom.
Až kdyby byla horečka nebo bylo vidět, že ji to bolí a je hodně neklidná, tak bych jí čípek dala, ale nebyl potřeba.
U nás teda jediný co značilo, ze byla na ockovani byla náplast co jsem ji večer sundavala než se šla umýt
zbytečný do nich něco cpát předem.
Mně doktorka po první dávce řekla, že máme jet hned domů a dát něco proti horečce. Při dalším očkování Bexserem už jsem měla s sebou Panadol a dala ho hned po. Horečku pak dcera měla vždycky v noci, ale šla srazit a do rána byl klid. Jestli by to bez té preventivní dávky Panadolu bylo horší, těžko říct.
U dcery jsem u první dávky dávala hned po (dle instrukcí lékařky) a pak ještě na noc - proto že byla neklidná a nemohla usnout tak ji to asi bolelo… U dalších dávek jsem dávala už jen při neklidu na noc…ale to asi i díky tomu že jsme byli pak vždy objednání na poledne takže dcera usnula v kočárku cestou domů..takže to zaspala…teplotu teda neměla po žádném očkování…jen po první dávce hexy…od té doby nic…u syna teď taky dávám případně až po očkování v případě že vidím že je neklidný…preventivně je to asi zbytečný…ale u dcery jsem to všechno vnímala asi trochu přecitlivěleji…já sama očkování snáším dost blbě tak sem se asi bála nějakých šílených reakci… ![]()
Předem sem nedavala nic, Dr mi říkala, ať dam až prijedeme domu a já cestou šla ještě nakoupit a pak sem na cely čípek zapomněla a nic se nestalo ![]()
Dávala jsem u první dávky po, u další jsem zjistila, že máme doma jen sirup, který byl jednak už hrozně dlouho otevřený, a pak mi ho taky už malá není ochotná pozřít, tak jsem nedávala nic a žádnou reakci neměla.
Sestřička říkala, že prý je osvědčeno dát hned něco po příchodu domů. Nic jsem bezdůvodně dávat nechtěla, očkování bylo ráno, večer byl syn neklidný a červený, tak dostal večer a ráno sirup, pak už byl OK, tak jsem víc nedávala.
Myslím, že už tak dostane srajdu do sebe, tak proč cpát něco navíc, když to není nutné ![]()
Doktorka mě varovala, že můžou být teploty, že je to u téhle vakcíny časté a když ucítím, že malé roste teplota, mám ji dát rovnou něco na horečku. Takže ať si zajdu koupit nějaký sirup radši hned.
Preventivně jsem nic nedávala a teplota jí nestoupla nad 38, takže jsem nedávala nic ani potom. Tu zvýšenou teplotu malá prostě zaspala.
Ani jeden syn nedostal nic před ani po. Doktorka řekla, kdyby byla teplota, dát sirup, ale kluci byli bez jakékoli reakce, krom náplasti by nikdo nepoznal že byli na očkování 🙂
Ahoj holky, dávaly jste přípravek s paracetamolem preventivně před očkováním vakcínou Bexsero nebo až potom (po příchodu domů nebo až se vyskytla horečka)?
Dcera 9měsíců a jdeme na první dávku za týden. Doktorka neříkala nic o tom, že se na to máme nějak speciálně připravit (dát něco předtím), ale četla jsem, že je to celkem obvyklé.
Díky!