Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak otazka je, kdy jsi byla naposledy ockovana proti tetanu?
@Anonymní píše:
Dobrý den, byla jsem na alergo-imunologii kvůli různým potížím a lékařka byla aktivní a odebrala mi,,prý" i protilátky proti tetanu nebo co..a prý jich mám málo a mám jít na booster nebo co. To je asi očkování? Mám tetanovku do 2025 cca a dle toho co říkala, tak mám jít asi teď hned znova. Byl jste někdo dříve? Nemůže se mi nic stát? Diky
to máš jít po 15 letech nebo jen těch deset
@Anonymní píše:
Dobrý den, byla jsem na alergo-imunologii kvůli různým potížím a lékařka byla aktivní a odebrala mi,,prý" i protilátky proti tetanu nebo co..a prý jich mám málo a mám jít na booster nebo co. To je asi očkování? Mám tetanovku do 2025 cca a dle toho co říkala, tak mám jít asi teď hned znova. Byl jste někdo dříve? Nemůže se mi nic stát? Diky
typická alergo imuno, která jede na procenta s laborkou a odebírá různé drahé nesmysly…mmch, protilátky po očkování tetanu pojištovna nehradí, z toho je vidět že má laborka domluvu, že jim neudělají revizi a nezkontrolují je
tunel na zdravotní pojištění, platíme my všichni ![]()
zakladatelko, jestli už je máte odebrané, a jsou natolik nízké, že je třeba přeočkovat,, tož je třeba přeočkovat
stačí jedna dávka, lze využít situaci a přeočkovat se současně i proti černému kašli / v jedné vakcíně/
nebo si dát jen čistou tetanovku, ta pak vydrží dalších cca 14 let
@Anonymní píše:
předpokládám že jste mladá, a že tetanovka byla v roce 2010
tímpádem si už dejte letos přeočkování, jestli v odběru bylo nějaké nízké množství protilátek…ne že by to hořelo a musela jste tam letět zítra, ale letos to asi bude vhodno, například na jaře…/ nenapsala jste hladinu tož těžko soudit /
kdyby byla vakcína, i by se dal,
ale není
jelikož není polovina léků a není ani vakcína např. proti žloutence Twinrix, ta má dorazit tak někdy koncem července…
možná
tak bych si nedělala vůůůůbec žádný iluze
samotné tetanovky kupodivu jsou / zrovna jsou /
@Borrealis píše:
@vokishkakdyby byla vakcína, i by se dal,
ale není
jelikož není polovina léků a není ani vakcína např. proti žloutence Twinrix, ta má dorazit tak někdy koncem července…
možná
tak bych si nedělala vůůůůbec žádný iluze
samotné tetanovky kupodivu jsou / zrovna jsou /
aha, díky, uvažovala jsem, že bych si nechala píchnout. Ve škole pořád někdo kašle, máme děti z různých států. Ale mám nedávno tetanovku, v té době jsem vůbec netušila, že se to dá píchnout s černým kašlem.
ano ano ![]()
jak tam vidím někoho ze školství, automaticky nabízím posílit i proti černému kašli…samostatná vakcína bohužel není a vzhledem k tomu, co se děje s léky ani nečekám že bude…
@Borrealis tetanus igG 0.11 IU/ml
(má být 0.50-200.00)
Jsem ostuda nevím kdy jsem byla naposledy…ale asi 2010.vim že mám jít 24, nebo 25..je mi 27
@Anonymní píše:
tetanus igG 0.11 IU/ml
(má být 0.50-200.00)
Jsem ostuda nevím kdy jsem byla naposledy…ale asi 2010.vim že mám jít 24, nebo 25..je mi píše: Více
Poslední přeočkování proti tetanu jste měla nejspíše v 10 letech, kdy se u dětí aplikuje Boostrix Polio / Adacel Polio.
@Anonymní píše:
@Borrealis tetanus igG 0.11 IU/ml
(má být 0.50-200.00)
Jsem ostuda nevím kdy jsem byla naposledy…ale asi 2010.vim že mám jít 24, nebo 25..je mi píše: Více
No tak normalni preockovani proti tetanu je po deseti letech, coz vychazi na 24/25 let…kdyz je doktor ochotny, ta Ti v ramci preventivni prohlidky nabere protilatky, tak zjistis, jak na tom jsi.. ja to mam kuprikladu presne naopak, ze jsem posledni ockovani proti tetanu mela ve 14 a od te doby 2× nabrane protilatky, ktere byly dostatecne vysoke a tedy ani v 31 letech nebylo nutne preockovani..
@Vesnickaholka píše:
No tak normalni preockovani proti tetanu je po deseti letech, coz vychazi na 24/25 let…kdyz je doktor ochotny, ta Ti v ramci preventivni prohlidky nabere protilatky, tak zjistis, jak na tom jsi.. ja to mam kuprikladu presne naopak, ze jsem posledni ockovani proti tetanu mela ve 14 a od te doby 2× nabrane protilatky, ktere byly dostatecne vysoke a tedy ani v 31 letech nebylo nutne preockovani..
už nějakou chvíli je po 15 letech, i když třeba zrovna můj doktor to neuznává a dává pořád po deseti