Jak odbourat časté kojení?

759
1.10.23 13:13

Jak odbourat caste kojeni?

Zdravim maminky, mam rocniho prcka a stale jeste dost kojim. V jednu chvily uz to bylo mene - jen trikrat za den, kolikrat ani to ne.. ted rostou zuby a kontakt vyzaduje casteji. Kojim rano kdyz vstaneme, dopoledne pred spanim, odpoledne pred spanim a vecer. Kojenim uspavam. Casto se ale deje to, ze chce prso i mimo spanek, saha mi do podprdy.. rada bych to alespon trosku odbourala, za 14 dni budu delat vikendovy kurz a budu dva mesice vsechny vikendy od 7:30-15:00 pryc a potrebovala bych aby to kluci doma spolu vydrzeli🙈 :zed:
Dekuji za vase reakce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tosidelassrandu
1.10.23 13:27
@barboravavrova píše:
Zdravim maminky, mam rocniho prcka a stale jeste dost kojim. V jednu chvily uz to bylo mene - jen trikrat za den, kolikrat ani to ne.. ted rostou zuby a kontakt vyzaduje casteji. Kojim rano kdyz vstaneme, dopoledne pred spanim, odpoledne pred spanim a vecer. Kojenim uspavam. Casto se ale deje to, ze chce prso i mimo spanek, saha mi do podprdy.. rada bych to alespon trosku odbourala, za 14 dni budu delat vikendovy kurz a budu dva mesice vsechny vikendy od 7:30-15:00 pryc a potrebovala bych aby to kluci doma spolu vydrzeli🙈 :zed:
Dekuji za vase reakce :srdce:

Tak snad jsou to tvoje prsa a ty určuješ jestli dáš nebo ne 8o co je na za problém?

• Citovat
  • Upravit
759
1.10.23 13:38

@Tosidelassrandu no, tak treba to ze pak rve a vyzaduje prso😀kdyz je na to zvyklej.. kojim na pozadani🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17039
1.10.23 13:41
@barboravavrova píše:
@Tosidelassrandu no, tak treba to ze pak rve a vyzaduje prso😀kdyz je na to zvyklej.. kojim na pozadani🤷🏻‍♀️

Prostě nedávat, když se tam rve. Taky ještě kojím na uspávání, ale jen večer, nebo když se budí k ránu. Přes den ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
1.10.23 13:44
@barboravavrova píše:

Pokud budeš mimo domov skrz ty víkendy, tak kojení i tak dost omezíš. Nyní bych nastavila režim, který ti bude vyhovovat, aby si i zvykl, že kojení bude tehdy a tehdy a nebude ti lézt do podprdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
1.10.23 13:51

Dekuji vam😊zkusim si nastavit rezim a vydrzet, snad to za tech 14 dni pochopi😁 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
1.10.23 13:52

Kolem toho roka jsem to denní razantně omezila na ráno, na spaní přes den, občas ještě odpo když byla mrzutá, a večer na uspání. Pár dní byl zprvu celé dny řev, ale chodily jsme hodně ven, jely k babičce, prostě měnily prostředí a snažila jsem se ji zabavit, no. Pak už si tak často neříkala a bylo to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
1.10.23 13:57

@Lily Evans dekuji, je pravda ze kdyz nekde jsme tak si na prso ani nevzpomene jelikoz je zabaveny necim jinym.. zkusim taky casteji chodit nekam jinam🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
1.10.23 14:17
@barboravavrova píše:
Dekuji vam😊zkusim si nastavit rezim a vydrzet, snad to za tech 14 dni pochopi😁 🙈

Nedělej si s tím starost - když nebudeš doma, tak bude vědět, že prsa nejsou a zvládnou to v pohodě, tátovi pod triko nepoleze. Muj pětiměsíční syn si ani omylem ode mě nevezme láhev, ale když nejsem doma, tak úplně bez problémů.

• Citovat
  • Upravit
152196
1.10.23 16:33

Nebudeš doma, nebudou ani prsa. Jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
1.10.23 18:21
@barboravavrova píše:

Tak mu to normálně vysvětlíš a nedáš. Vždyť už je to batole a ne nějaký novorozenec, co musí na tom prsu být od rána do rána 😀

• Citovat
  • Upravit
44361
1.10.23 22:29
@barboravavrova píše:

Vůbec bych to nehrotila. Pracuji už měsíc dvakrát týdně zhruba stejnou dobu s dcerkou ještě mírně mladší. Moc dobře chápe, že z nikoho jiného nic nepoteče :mrgreen: Ale má dudlík, je zvyklá pít i jiné tekutiny z Avent hrnku a dobře jí. Usínání není problém, usne i bez prsa.
Doma ji kojím na požádání, venku jí prso nevytahuju, už ji zajímá hlavně vše kolem.

Do 15 měsíců věku dítěte je nárok na přestávku na kojení. Uvažovali jsme, že bychom toho využili, kdyby to jinak nešlo.
Do práce si ji občas beru, protože tam ještě někdy jiný den v týdnu něco řeším v rámci nepřímé činnosti a mohu ji mít u sebe. Zajímá ji vše ostatní, jen ne prso, i když jsme v místnosti samy.
Prostě nakojím před odchodem a hned po příchodu. Muž mi sem tam pošle fotku spokojeného dítěte, ani nemám čas si to prohlédnout, protože se 6 hodin nezastavím.

Nijak jsem ji na to nepřipravovala. Podobně jsme to měli s jednou ze starších dcer, kterou jsem kojila přes 3 roky, i když jsem od jejího roku byla taky občas v práci. Ta nechtěla dudlík a taky uměla usnout sama.

Když budeš mimo, dítě se chová trochu jinak. Neboj, najdou si svůj způsob uspávání a fungování. A vy budete mít pořád ten svůj. To se nevylučuje. Naopak. Dítě musí cítit klid. Čím víc se to hrotí, tím je to horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44361
1.10.23 22:44

@barboravavrova Jinak pokud je dítě čerstvě roční, vaše frekvence mi přijde adekvátní, ne častá. Vůbec se toho neboj. K vůli dvěma dnům v týdnu bych kojení přes den neomezovala. Ve dny, kdy tam nebudeš, dostane jinou tekutinu. Netrvala bych na pití čisté vody v době své nepřítomnosti. Dcerce kupuji kojenecký džus z DM a vždy než odejdu, naředím jeden díl džusu a dva díly vody. Odpoledne je skoro celá dávka vypitá. Se mnou v ostatní dny jí dávám ke kojení vodu a vypijte sotva třetinu stejného hrníčku. Ale víc ji kojím.
Podotýkám, že nejsem matka, které by to vadilo. Jsem naopak ráda, že vím, co jí chutná, je v klidu, pije a můžu někdy pracovat. Baví mě to a je to pro mě svým způsobem relax. Jídlo jí taky chystám sama přesně to, co má nejraději.
Jo a když jedu ráno do práce, muž ji na moje doporučení dává ke snídani co nejdřív kaši. Aby byla sytá a spokojená. Když jsme spolu, tak je to jinak. Během dopoledne jsem ji vždy několikrát nakojila a potom až brzký oběd na dvě etapy. Teď nově přidávám pečivo s máslem, někdy plátkový sýr nebo míchaná vajíčka (spíš na zácvik kousání, neumí toho sníst tolik, aby se zasytila). Ale se mnou ráno žádnou kaši obvykle nedostává.
Dceru jsem plně kojila 6 měsíců bez příkrmů a dalších tekutin. Že pravděpodobně půjdu do práce, jsem věděla od začátku. I přes MD jsem pomáhala dokončit jeden projekt, ale to jsem ji měla u sebe. A nabídku v podobné frekvenci jsem měla ještě jednu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
3.10.23 15:23

@1Pears1 moc vam dekuji za komentar🙏🏻 🙂verim ze to taky nakonec zvladneme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie