Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem dva měsíce po porodu, mám krásnou holčičku, ale bez otce v RL a bez alimentů.
Dceru nechce vidět, nemám ho otravovat, je to pro něj uzavřená záležitost, všude mě blokuje, fb, Whats Up atd, nemám od něj nic čekat, tátu dceři dělat nebude, mám mu být vděčná za dítě.
Od oznámení těhu nemá zájem, ani po narození dítěte. Na matriku jít samozřejmě nechtěl. Již nulová komunikace.
Má čtyři dcery se třemi ex, z toho i roční v pozdním věku, samozřejmě přiznané, na které platí. Ale s námi vytřel jak s hadrem na podlahu. Doma v přímé péči invalidní matku.Byla jsem bezdětná, po potratu považována za neplodnou po 40+. Nečekaný zázrak.
Byli jsme kamarádi několik let, neměla jsem o něho zájem, úplně normální a v pohodě, seznámili jsme se kdysi na seznamce, oba jsme měli doma britského kocourka. Mě umřel senior, a jako kamarád mi i pomohl s odvozem pro nového.
Pak jsme prožili krátký románek, z kterého je dcera.
Po oznámení těhu se začal chovat jako…
Psal mi jenom výhrůžky, výčitky, jak jsem ho využila, jak v případě soudu ukáže moje nahé fotky, intimní konverzace, a další a další…
Celé těhu jsem byla sama, žádný sex, jenom po nemocnicích, píchání injekcí… Po porodu opět sama. O setkání neměl zájem. Pak došlo k nekomunikaci, blokaci, abych ho nemohla kontaktovat. Jeho telefon už taky nemám.
Neznám jeho datum narození, jenom jméno, příjmení, kde pracuje, město, kde žije, ale přesnou adresu kompletní neznám, opravdu mě u něho doma nenapadlo, že jí budu potřebovat pro soud, a netrefím tam.
Takže na žalobu k soudu o určení otcovství nemám potřebné informace a nevím, kde je získat. Tudíž nulové alimenty.
Jediné kde se mohu zeptat je charita, poradny, na drahého právníka z rodičovské dovolené mít těžko budu. A výhledově minimální mzda, výdělky.
Abych dítěti jednou ukázala fotku otce, musím založit nový fb, který neblokuje.
Proto jsem celé těhotenství myslela i na adopci.
Malá byla drobná, 2600g, špatná výživa pupečníkem.
Kdybych neotěhotněla, neměla s ním dceru, tak se se mnou dál baví o sobě, jeho problémech, ženách atd. a dál bych si myslela, že je přítel. Těhotenstvím skončilo vše, a po porodu, když jsem mu posílala fotky malé, kdy mu psala i kamarádka, kdyby chtěl malou vidět, tak ví, kde bydlíme, tak přišel jen další odstavec hnusných vět.
Proč se tak zachoval pochopit nelze.
Za chvíli si může domů nastěhovat další partnerku, které udělá ve 48 další dceru, ke které se bude hlásit, ale jenom ta moje pro něho neexistuje.
tak předpokládám, že by si ho soud našel v registru obyvatel, podle jména a města.
Holka drahá, ty to tady dostaneš sežrat. Už teď tě lituju.
A musíš s takovým člověkem být v kontaktu? Kdyby se ke mě takhle choval chlap, nechci ho ani vidět a jsem ráda že mi nekrafe do života a nerve se se mnou o dítě.
… ty neumis prijet do ciziho mesta a najit misto, kde pracuje, kdyz vis kde?
… promin, ale mam takove tuseni, ze psychicky nejsi v poradku, dokazes se o dceru vubec postarat?… uplne me zarazila tato veta: „Za chvíli si může domů nastěhovat další partnerku, které udělá ve 48 další dceru, ke které se bude hlásit, ale jenom ta moje pro něho neexistuje.“… to fakt jedine, co te trapi je toto a ze si te vsude zablokoval? ![]()
Zakladatelko, zvaž dobře, jestli chceš mít takového hajzla v rodném listě dcery. Dohledat by možná šel, ale do budoucna z toho můžou být jen potíže. On se ale stejně může časem ozvat sám a domáhat se dítěte. Tomu nemůžeš zabránit.
Nejsi sama, kdo nemá otce v RL. Prostě nevíš, kdo je otec a nikdo Ti tam násilím nikoho jiného nezapíše. Navíc se může stát, že za nějakou dobu potkáš muže, který Tvojí dcerku přijme za svou a pak už nějaký dárce spermatu nebude důležitý.
@Anna766 píše:
Holka drahá, ty to tady dostaneš sežrat. Už teď tě lituju.
A musíš s takovým člověkem být v kontaktu? Kdyby se ke mě takhle choval chlap, nechci ho ani vidět a jsem ráda že mi nekrafe do života a nerve se se mnou o dítě.
jj jak sem vtrhne posledni boure a bude tvrdit, ze to neni mozne tak snadno otehotnet po 40+, vzdyt je to jen promile uspesnosti
![]()
Nejprve si ujasni, zda ho chces mit uvedeneho v RL ditete. Pokud ano, podej zalobu na urceni otcovstvi.
Budu ted hnusna, ale mela jsi na to cele tehotenstvi.
Doporucim ti, abys byla stastna, ze mas vlastni dite, a bud mu dobrou matkou.
Rozhodla ses nechat si dite i pres partnerovu minulost (Má čtyři dcery se třemi ex, z toho i roční v pozdním věku) a pres jeho vyrazne negativni reakci na tve otehotneni. Prijde mi, zes hodne spolehala na to, ze kdyz na ostatni deti plati, tak i na to tve bude platit. Urcite mas dost indicii na ziskani alimentu soudni cestou, ale v pripade tohohle pana bych se ze vsech sil snazila uzivit se s ditetem sama.
Tak, jako informační bulletin dobré… jen dotaz v tom žádný nečtu ![]()
Kdybys skutečně chtěla, tak potřebné údaje snadno získáš, v tom by rozhodně nebyl problém. On už ten přihlouplý smajlík na konci příspěvku svědčí o tom, že to máš v hlavě nastavené poněkud podivně… Ale to je tvůj boj….. jak sis to zařídila, takové to máš – dětí bez otce v rodném listu je spousta, tvoje dcera nebude žádnou výjimkou.
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem dva měsíce po porodu, mám krásnou holčičku, ale bez otce v RL a bez alimentů.
Dceru nechce vidět, nemám ho otravovat, je to pro něj uzavřená záležitost, všude mě blokuje, fb, Whats Up atd, nemám od něj nic čekat, tátu dceři dělat nebude, mám mu být vděčná za dítě.
Od oznámení těhu nemá zájem, ani po narození dítěte. Na matriku jít samozřejmě nechtěl. Již nulová komunikace.
Má čtyři dcery se třemi ex, z toho i roční v pozdním věku, samozřejmě přiznané, na které platí. Ale s námi vytřel jak s hadrem na podlahu. Doma v přímé péči invalidní matku.Byla jsem bezdětná, po potratu považována za neplodnou po 40+. Nečekaný zázrak.
Byli jsme kamarádi několik let, neměla jsem o něho zájem, úplně normální a v pohodě, seznámili jsme se kdysi na seznamce, oba jsme měli doma britského kocourka. Mě umřel senior, a jako kamarád mi i pomohl s odvozem pro nového.
Psal mi jenom výhrůžky, výčitky, jak jsem ho využila, jak v případě soudu ukáže moje nahé fotky, intimní konverzace, a další a další…
Celé těhu jsem byla sama, žádný sex, jenom po nemocnicích, píchání injekcí… Po porodu opět sama. O setkání neměl zájem. Pak došlo k nekomunikaci, blokaci, abych ho nemohla kontaktovat. Jeho telefon už taky nemám.
Neznám jeho datum narození, jenom jméno, příjmení, kde pracuje, město, kde žije, ale přesnou adresu kompletní neznám, opravdu mě u něho doma nenapadlo, že jí budu potřebovat pro soud, a netrefím tam.
Takže na žalobu k soudu o určení otcovství nemám potřebné informace a nevím, kde je získat. Tudíž nulové alimenty.
Jediné kde se mohu zeptat je charita, poradny, na drahého právníka z rodičovské dovolené mít těžko budu. A výhledově minimální mzda, výdělky.
Kdybych neotěhotněla, neměla s ním dceru, tak se se mnou dál baví o sobě, jeho problémech, ženách atd. a dál bych si myslela, že je přítel. Těhotenstvím skončilo vše, a po porodu, když jsem mu posílala fotky malé, kdy mu psala i kamarádka, kdyby chtěl malou vidět, tak ví, kde bydlíme, tak přišel jen další odstavec hnusných vět.
Za chvíli si může domů nastěhovat další partnerku, které udělá ve 48 další dceru, ke které se bude hlásit, ale jenom ta moje pro něho neexistuje.
V tomhle případě bych si hooodně rozmyslela, jestli je dobrá volba tlačit na to, aby byl takovej chlap v RL. Alimenty stejně vysoké nebudou, když má tolik dětí, bude se ti motat na života, dělat naschvály. Nezapomenˇ, že pak bude mít na dceru stejný práva jako ty, stojí ti to za to?
Buď ráda, co já bych za to dala aby se ex nehlásil k dítěti a nebyl by ani v RL… klidně ať si alimenty strčí do pr.dele. hlavně, že budeme mít klid.
@markytka3 píše:
jj jak sem vtrhne posledni boure a bude tvrdit, ze to neni mozne tak snadno otehotnet po 40+, vzdyt je to jen promile uspesnosti![]()
Vždyť je to troll. Na jeho péro trefila, ale do jeho bydliště ne jo? Tak je to stará ploutev, peněz musí mít nasetreno dost, tak ať se stará.
Jako je to kruté. Ale asi buď ráda, že ti dotyčný dceru dal. Ve tvém věku a vzhledem prognóze bys asi děti už neměla. Na tvém místě bych spoléhala pouze sama na sebe. Udělala bych vše proto abych dítě uživila sama. Protože co si budem tenhle pán ti nápomocný nebude ani když ho k tomu soudu dotáhneš. Další věc je, že o něm toho evidentně moc nevíš. Tak asi ani nevíš jaký má reálně vztah k ostatním jeho dětem. Jestli na ně vůbec něco platí.
Jako jo blbá situace o tom žádná. Ale jsi máma! Nebude to jednoduché ale zase bude líp. Ale je to jenom na tobě jak se budete mít.
Příspěvek upraven 01.10.23 v 11:17
Být tebou tak jsem ráda, ze ho nemám v RL dítěte.
Prijde mi trochu divné, ze jsi k nemu chodila domu, ale adresu nedáš dokupy. No, ono je to podivné celé.
Má čtyři dcery se třemi ex, z toho i roční v pozdním věku, samozřejmě přiznané, na které platí. Ale s námi vytřel jak s hadrem na podlahu. Doma v přímé péči invalidní matku.
Byla jsem bezdětná, po potratu považována za neplodnou po 40+. Nečekaný zázrak.