Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebovala bych poradit. S manželem jsem v podnájmu. Začli jsem se zajímat o své bydlení našli jsem si byt a začli vyřizovat hypotéku. Neuspěli jsme u několika bank. Až teď po půl roce nám byla schválená hypotéka na byt. Jsme rádi, že budeme ve svém. Ale teď je ten problém máme nájemní smlouvu kde je 2 měsíční výpověď. Nemáme žádné zálohy zaplacené dopředu. Do svého bytu se můžeme nastěhovat do 3 týdnů. Co mám udělat ![]()
No, co, podat výpověď z nájmu a do konce výpovědní doby ho platit a během těch 2 měsíců se v klidu přestěhovat.
Zalezi, v jakem meste zijes, v tech vetsich, kde neni o najemniky nouze, se da s majitelem domluvit, ze odejdete treba hned. Jinak pokud mate ve smlouve dva mesice, budete je muset dodrzet. Odejit muzete hned, ale najem platit musite dle smlouvy. Zkuste se s majitelem domluvit.
Jojo, nebo se zkusit domluvit, ale mám pocit, že na to majitel přistoupí jen v případě, že by již nějakého zájemce měl, nicméně za pokud nic nedáš.
j.a.n.i1 píše:
No, co, podat výpověď z nájmu a do konce výpovědní doby ho platit a během těch 2 měsíců se v klidu přestěhovat.
No druhá věc je ta, že na 2 nájmy mít nebudu ![]()
Zkusit se s majitelem domluvit, jestli by Vám neuznal výpověď dohodou (spíš neuzná, leda by měl za Vás náhradu). Jinak dát výpověď a holt mu zaplatit ty dva nájmy. Bydlet tam už samo nemusíte.
Ahoj, řešili jsme něco podbného. Existují dvě možnosti. Můžete se doluvit s majitelem, jestli Vám přistoupí na ukončení dohodou třeba do konce toho měsíce, nebo jak vám to bude vyhovovat. Pokud nepřistoupí, tak musíte sepsat výpověď z byt a bohužel doplatit ty dva nájmy. V tom případě hlavně doručte tu výpověď do konce tohoto měsíce, protože výpovědní lhůta běži vždy od 1. dne v následujícím měsíci..
chips píše:j.a.n.i1 píše:No druhá věc je ta, že na 2 nájmy mít nebudu
Tak je jasný, že je to nepříjemný, ale a tím jste přece museli počítat, ne? Nebo ještě zkusit pozdržet trochu tu koupi bytu a čerpání hypotéky, ale je otázkou zda to ještě půjde.
záleží na majiteli bytu… normálně bych se s ním zkusila dohodnout, jestli byste se mohli odstěhovat už za měsíc
případně můžete zkusit za sebe najít náhradu - tím byste majiteli ušetřili hledání nového nájemníka a nemusel by třeba dělat problémy kvůli výpovědní lhůtě…
pokud by to majitel neumožnil, tak vám asi nezbývá nic jiného, než hned podat výpověď, v klidu si připravit svůj byt na stěhování, přestěhovat a připravit starý byt na předání ![]()
ono to má taky něco do sebe - přestěhovat se v klidu, postupně si převozit věci, uložit je na místa atd.
vím o čem mluvím, plánovali jsme klidné stěhování a nakonec jsme se stěhovali velmi neklidně a velmi narychlo a dodnes máme spoustu věcí v krabicích
![]()
V první řadě bych se zkusila domluvit s majitelem a kdybi to nevyšlo a chtěl dodržet tu výpovědní dobu 2 měsíce tak bych zkusila za sebe najít nové nájemníky třeba by mu to vyhovovalo víc?? Záleží asi na tom jestli se s nim dá mluvit a domluvit. ![]()
Bydlím s pronajímatelem v jeho RD domě. Ještě jsme se před uzavřením smlouvy dohodli, že si vše sami vymalujem, uděláme podlahy. To vše tady zůstane. Tím po nás nechtěli 2 podnájmy dopředu.
hm, s financema je to blbý, fakt ty peníze dohromady nedáte? ono je fajn mít vždycky nějakou rezervu, zejména ve chvíli, kdy máte hypotéku ![]()
jako pokud se s majitelem nebude dát domluvit, tak vám stejně nezbyde nic jiného než mu zaplatit
někde ty peníze budete muset sehnat…
Petra1239 píše:
V první řadě bych se zkusila domluvit s majitelem a kdybi to nevyšlo a chtěl dodržet tu výpovědní dobu 2 měsíce tak bych zkusila za sebe najít nové nájemníky
Přesně, zkus najít jiné nájemníky a je to. Majitel ještě bude rád.
chaarleene píše:
hm, s financema je to blbý, fakt ty peníze dohromady nedáte? ono je fajn mít vždycky nějakou rezervu, zejména ve chvíli, kdy máte hypotéku
jako pokud se s majitelem nebude dát domluvit, tak vám stejně nezbyde nic jiného než mu zaplatitněkde ty peníze budete muset sehnat…
Rezevu mám jen na mimčo co se má za 2 měsíce narodit… vyřizování kolem hypotéky stalo spoustu peněz. Je to na pytel … to co teď zaplatím za podnájem to zaplatím za hypotéku+nájemné takže 40 000,– za 2 měsíce je mazec