Jak odnaučit cucání palečku???

685
22.1.05 20:12

Jak odnaučit cucání palečku???

Ahoj,
dcera si od vánoc mohutně cucá palec (jen levý), občas přidá 2 prstíky pravé ruky. Začalo to při růstu zoubků (už leze pátý), ale zdá se mi, že už je toho trochu moc. Cucá nejen před spaním, ale i při nošení a na bříšku se jí moc nelíbí, protože to se do pusinky netrefí. Poradíte mi jak ji to odnaučit? Má to prostě místo dudlíku, když ten palec objeví, nahlas zacucá a slastně otočí oči v sloup. :? Sice jsem ještě neviděla školou povinné dítě cucající prst, ale za chvíli se by se jí děti mohly smát.

Jitka a Hanička (6,5m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
157
22.1.05 21:07

Zdravim Jiti,
i deti skolou povinne si cucaji palce, dokonce jsem cetla v diskuzich ze i dospelaci maji tento zlozvyk a nemuzou se toho zbavit asi tak jak si nekdou kouse nehty.
My jsme meli tento problem kdyz bylo Jankovi 2 mesice a byly jsme zoufali. Maly si palec cucal porad a nejhorsi to bylo v noci. To u toho tak mlaskal ze nas tim budil. Nepomahalo nic. Usila jsem mu dokonce rukavicky - casem je znicil a sundal.
Muj nazor i zkusenost - nesnaz se to odnaucit nasilim - dite k tomu jeste bude vice inklinovat. Cim vice jsme mu to zakazovali a ruce oddelavali tim vice a casteji si je cucal. Casem jsem pochopila ze bud ho to prejde samo nebo ne. Cetla jsem ze pricina je vetsinou v psychice.
Takze vice se mimcu venovat a hrat (nemyslim si ze se mu nevenujes) ale mozna jak roste meni se mu hodnoty toho venovani jestli mi rozumis. A odvadej pozornost od palecku formou hry aby si nemyslel ze mu neco zakazujes a neprejes(del;a mu to radost) tak mu musis tu radost nahradit. Rozhodne mu nedavej zadne rukavicky ani jine zabrany bude ho to jeste vic stimulovat k tomu aby se k nim dohrabal. Tohle u nas zabralo. Prestala jsem si vsimat ze si cuca palce a vic si s nim hrala a delala blbosti a zlozvyk ustupoval. Do 2 mesicu jsme nevedeli ze si nekdy palec cucal. Hodne stesti a trpelivosti na ceste vychovy!!!! Je to makacka!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.1.05 09:55

Taky nás to trápilo. Pavlínka (zítra 5m) si cucala paleček hlavně když se nudila, začala mít hlad nebo byla ospalá. Takže se osvědčilo rychle jí něčím zabavit, dát najíst… Problém byl s nocí, taky nás budila hrozným mlaskáním a měla tendenci si paleček cucat celou noc. Hledala jsem na internetu co s tím, na rodině.cz jsem našla dlouhé diskuze a taky jednu radu dětského doktora udělat papírovou trubku a navléct jí na ruku tak, aby ji dítě nemohlo ohnout v lokti. Samozřejmě jen na noc, když dítě spí. Osvědčila se, stačily dva týdny a zdá se, že na paleček se už zapomnělo… Už jí nedáváme, ale fakt to zabralo. Přišlo mi to lepší než stále přemýšlet, zda si cucáním nemůže paleček postupně nějak deformovat…

Pavla

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí