Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
radu nemám, také jsem to jako dítě dělala i přes hořký lak,
akorát - zuby v 5 letech padají i bez cucání palce ![]()
@stinga to ano, ale jde o to ze se ji diky tomu bude otevreny skus…coz je hodne spatne a proto bych ji rada nejak to odnaucila
Obávám se, že nic moc nepomůže, moje dcera si cucala palec hrozně dlouho, nic na to nefungovalo, je to zlozvyk jako kousání nehtů, taky to děláš vlastně podvědomně. Přestala až silou vlastní vůle.
mhm - já když jsem si přestala cucat palec, tak jsem si začala vytrhávat řasy - to chceš
@boball píše: Více
Moje dcera si to uvědomovala kolem 3 let a sama se to snažila nějak nahradit, buď si držela vlasy, nebo peřinu… ale pak k tomu cucání sklouzla zas a nedaří se jí to vymluvit. Snaží se necucat, ale ve stresu nebo když nemůže usnout cucá furt.
Moje mamka si prý cucala palec ještě v 10 letech
a hodně.
Babi že staré školy na ní byla drsná ale stejně nic nepomohlo.
Dcera si cuca palec jen v noci naštěstí před den vůbec tam jsem to korigovala hned a porazilo se. Ve spanku to úplně neslo… Stejně si ho tam v noci strčila.
Zlatej dudlík které jde vzít. Malá dudlík nikdy moc nechtěla. A strkala si tam místo toho palec. ![]()
Do smrti to dělat nebude, taky jsem to dělala skoro do desíti let. Uklidňovalo to. Táta mě to zkoušel odnaučit, fotil, vysmíval se. Bylo mi z toho smutno, ale palec byl kámoš.
Nemá uspokojené to sání, proto pořád potřebuje cucat palec. Má a to souvislost s kojením. Děti které byly krátce kojené nebo prostě je nám na odstavila dřív od prsa než chtěly, tak pak bývají takovéhle orální závislosti. V dospělosti to často je,, něco do pusy,, většinou cigareta
Nemá uspokojené to sání, proto pořád potřebuje cucat palec. Má a to souvislost s kojením. Děti které byly krátce kojené nebo prostě je mama odstavila dřív od prsa než chtěly, tak pak bývají takovéhle orální závislosti. V dospělosti to často je,, něco do pusy,, většinou cigareta
Mám svoje zkušenosti a jiné zkušenosti. Kojila jsem obě děti 3 roky. Starší si i tak cucal palec, dudlík nechtěl. Tak nedostatečním kojením to určitě nebude. Cucal si paleček už v bříšku, párkrát jsme ho tak zachytili na ultrazvuku.
V 5 ti letech skončil sám. Zubařka mu promluvila do duše, poslala na ortodoncii a tam mu také vysvětlili co může nastat, když bude pokračovat. Naštěstí si to uvědomil a sám od sebe s cucáním palce skončil.
Určitě to dobře dopadne i u vás ![]()
@Veverko píše: Více
kez by to byla pravda… moc bych si to prala
Jsem už z toho bezradna, uz ji zacinaji padat zuby a porad jede, horky lak, pozitivní i negatvni motivace, pomucky z kousaku, uz i pres ruku dostala…fakt uz nevím prosím poradte mi